Számlanyitási kedvezmények az államilag támogatott OTP lakástakaréknál

Érdemes most az online kuponokkal próbálkozni, hiszen az OTP lakástakaréknál akár a negyedére is le lehet csökkenteni a számlanyitási díjat. Minden lakástakarék számlához az állam 72 000 Ft támogatást nyújt. Ha egy családban több szerződés is van, akkor ez az összeg minden egyes szerződésnél jár.

Egy 4 tagú család esetében összesen 288 000 forint támogatás vehető igénybe. Lakás vagy ház korszerűsítésére, hitelek kiváltására és felújításra is megoldást jelent. A megtakarítások futamideje és a havi befizetések összege teljesen rugalmasan variálható.

hirdetes

Más OTP termékekkel is érdemes kombinálni a lakáskasszát

Az OTP lakástakarék szerződés mellé igényelhetünk áthidaló kölcsönt, lakáshitelt, bankszámlanyitást, egészségpénztári belépést. Ha lakáshitel igénylést is indítunk, akkor a lakástakarék szerződéshez a számlanyitási díj 0 Ft. Azok az ügyfelek, akiknek a munkáltatója OTP munkavállalói ajánlattal bír, most teljesen díjmentesen igényelhetnek START 4U terméket.

A Smart számlacsomag most ingyen áll így az ügyfelek rendelkezésére. A smart folyószámlahitellel kombinált számla egy hitelkeretet is tartalmaz, amelyet bármikor le lehet hívni vagy aktiválni. Vagyontervezés és pénzügyi terv összeállítása is jár a csomagban és az OTP bank és a csoporttagi kedvezmények is elérhetők. A személyes pénzügyek szolgáltatás szintén díjmentes a 4U terméknél és segít a személyes pénzügyek figyelésében.

Melyiket érdemes megköti a Fundamenta vagy az OTP Lakástakarékot?

10 év 120 hónapra tudjuk elvégezni az összehasonlítást. Az OTP-nél felvehető szerződéses összeg 7 500 000 Ft, míg a Fundamentánál 7 650 000 Ft. Mint már írtuk az OTP-nél most online kuponnal 0 Ft a számlanyitás, míg a Fundamentánál 76 500 forintot kell ezért fizetni. Itt ezen a ponton az OTP máris vezeti a rangsort, ha választásra kerülne sor. Az OTP esetében a teljes megtakarítás 3 135 785 Ft, míg a Fudamentánál 3 175 711 forint.

Lejáratkor az OTP-től 4 364 215 Ft hitelt lehet felvenni, míg a Fundamentánál 4 474 229 forint. Itt bizony a Fundamenta több mint 100 000 forinttal többet kínál, így az OTP, amit az előbb elvesztettünk a számlanyitással, itt még 30 000 Forinttal többet is kapnánk.

Az OTP által kínált online kedvezmény ezen a ponton semmissé vált. Ha megnézzük a hitel törlesztőrészletét akkor szintén a Fundamenta kerül ki győztesen a havi 47 430 Ft-os fix törlesztőrészlettel, hiszen az OTP minden hónapban 49 260 forintot fog levonni a hitel törlesztéséért.

Ha ezt a havi közel 2000 Forintos összeget 111 hónappal felszorozzuk, akkor több mint 200 000 forinttal leszünk beljebb, ha a Fundamenta által kínált megoldást választjuk. Arról nem is beszélve, hogy az OTP 118 hónapos futamidővel számol, tehát még 7 x 2000 Ft a megtakarításunk.

További különbségek az OTP és a Fundamenta lakáskassza termékek esetében

A lakáscélra felvehető összeg tekintetében is látványos a különbség. Az OTP 7 500 000 forintot, míg a Fundamenta 7 650 000 forintot biztosít az ügyfeleknek a lakáscél megvalósítására. Mind a kettő pénzintézetnél összesen 2 400 000 forintos befizetést kell eszközölni, csak az nem mindegy, hogy ha hitelt is szeretnénk felvenni, melyik mellett döntünk.

Minden lakáshitel konstrukció más és más, főleg ha az hitellel is van kombinálva. Érdemes a végső döntés előtt alaposan áttekinteni az ajánlatot. Nem minden esetben érdemes azt gondolni, hogy az online vagy kuponos megoldás sokkal olcsóbban jön ki, hiszen ez most is bebizonyosodott, hogy nem így van.

Az egyes lakástakarékok összehasonlítása ma már több internetes portálon is elvégezhető, így tegyük is ezt meg, mielőtt aláírunk egy lakástakarék szerződést.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása