Kis összegű hitel, ha azonnal kell cselekednünk

Kis összegű hitelt már évek óta kínálnak a pénzintézetek, hiszen rájöttek arra, hogy ilyen helyzetekre is megoldást kell kínálniuk a lakosságnak. A kis összegű hitelek általában vészhelyzetekre nyújtanak megoldást, amikor tényleg teljesen váratlan kiadások keletkeznek. Ilyen lehet egy nyáron elromlott hűtőgép, amely nélkül szinte lehetetlen létezni.

De ide sorolhatjuk a viharkárokat is, amikor nincsen biztosításunk és a cserepek cserére szorulnak a tetőn. Ma már nem a legolcsóbbak a tető javítási munkálatok, hiszen az építőipari anyagok ára és a munkadíjak is emelkedtek.

hirdetes

Viharkár esetére a kis összegű hitel a megoldás, ha nincsen biztosításunk

Szinte minden héten halljuk a televízióból érkező hírekben, hogy a vihar hatalmas károkat okozott. Ma már egyre sűrűbben fordul elő, hogy a 100 kilométert is meghaladó sebességgel érkezik a viharral a szél. Ilyenkor senkinek sem kell meglepődnie, ha a cserepek is sérülnek.

A nem megfelelően rögzített cserepeket a nagy sebességű szél minden esetben szinte letépi. A Leier cserép darabját már 164 forinttól megvásárolhatjuk, de ehhez még jön a mesterember bére is, ami szintén nem olcsó. Egy tető felújítás akár 500 000 forintba is kerülhet, a kár mértékétől függően. 500 000 forintot nem minden család tud tartalékolni, de ilyenkor a hitel megoldást jelenthet.

Kis összegű hitel a Providenttől, viharkár esetére is

500 000 forintos kölcsönt a Providentnél is kaphatunk, ráadásul itt lehet választani az otthoni szolgáltatást is, azaz a törlesztőrészleteket fizethetjük készpénzben és a kölcsön készpénzben fizetik ki saját otthonunkban. 30 hónap futamidőre az 500 000 forint havi 28425 forintos törlesztőrészlettel érhető el. Kamatra összesen 157 800 forintot kell majd fizetnünk.

Át kell azonban gondolni, hogy érdemes-e igénybe venni az otthoni szolgáltatást, hiszen annak is van egy plusz költsége, amely jelen esetben 194 950 forint. Összesen 852750 forintot kell visszafizetnie a családnak, ha a tetőfelújításra kis összegű hitelt szeretnének felvenni a Providenttől.

Tudatos pénzügyi tervezéssel elkerülhetjük a kellemetlen helyzeteket

Manapság egyre divatosabb a tudatod pénzügyi tervezés, hiszen enélkül a családok zöme nem is tudna létezni. Havonta számtalan csekk és kifizetni való számla áramlik be a családok otthonába, hogy szinte képtelenség azokat észben tartani. Sokszor felveszik a családok a különféle hiteleket és végül már nem is tudják, hogy mikor és mennyit kell fizetniük kölcsöntörlesztésre.

Ha rendelkezünk egy pénzügyi tervvel, akkor ráadásul kellemetlen helyzetbe sem kerülhetünk, mert pontosan tudni fogjuk, hogy meddig nyújtózkodhatunk anyagilag. Ezt a tervet érdemes minden hónapra elkészíteni, hogy egyáltalán ne érjen meglepetés minket.

A bevételek és a kiadások pontos összeírása prioritást élvez. Egy ilyen kimutatás elkészítése nem nehéz és mégis lehetőséget biztosít arra, hogy tisztán lássuk a család anyagi helyzetét. A kiadási oldalba érdemes betervezni azokat a költségeket is, amelyek a hétköznapokat annyira nem érintik. Ilyen lehet a szeptemberi beiskolázás, a kocsi kötelező olajcseréje, a nyaralás, az évszakonként szükséges ruhatár csere.

Ami fix az a különféle rezsiköltségek

Viszont ezt is érdemes átgondolni, mert télen a fűtésköltségek megemelkednek. A téli időszakra viszont lehetőségünk van tartalékolni, hiszen amit nyáron nem költünk el fűtésre, azt át lehet csoportosítani a téli időszakra, így azok a hónapok sem lesznek túlzottan megterhelők.

Bevételek szempontjából ne csak a havonta érkező fizetéseket vegyük alapul, hanem a prémiumokat is. Természetesen ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha már évek óta egy megbízható munkahelyen dolgozunk és minden évben kapunk 13. vagy 14. havi fizetést.

Efölött érdemes még belekalkulálni a caffeteriát is

A munkáltatók által adott caffeteria számtalan dologra felhasználható, így akár a családi nyaralás költségének egy részét is fedezhetjük ebből. Mivel mindenki utazik a családból ki a munkahelyére, ki az iskolába, így az utazással járó költségeket is fixen bekalkulálhatjuk a kiadási oldalba. A lényege a pénzügyi tervezésnek, hogy mindent vegyünk bele, amiről csak tudomásunk van. Ilyenkor át kell gondolni egy teljes évet, vagy elővenni a számlákat, csekkeket, esetleg átnézni a bankszámla kivonatokat.

Máris látni fogjuk, hogy éves szinte milyen kiadásokkal számolhatunk. Pénzügyi tervezésnél természetesen érdemes tartalékokat is képezni, azaz félretenni olyan helyzetekre egy bizonyos összeget, amelyet váratlan helyzetekben fel tudunk használni. Amennyiben erre képtelenek vagyunk, akkor a kis összegű hitel kihúzhat bennünket a bajból.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása