Sok családnak kész ajándék az  adósságrendező hitel

A karácsony mindenkinek a szeretet és a nyugalom ünnepe így egy adósságrendező hitel a nyugalmunkért mindent megér. Az évek alatt felvett hitelek sokszor felesleges kiadásba verik a családokat. Lényegesen nagyobb összeget fizetünk ki a bankok felé, mint amennyi indokolt lenne.

hirdetes

A több banknál vezetett folyószámlák havi díja, a rossz kondíciókkal bíró hitelek felesleges kiadásai mind megterhelik a családi költségvetést. Érdemes ezeket a hiteleket egy hitelbe olvasztani és már csak ennek az egy hitelnek a pontos visszafizetésére koncentrálni.

Amennyiben ezt a megoldást választjuk, úgy biztosak lehetünk abban, hogy a karácsony és az újév is sokkal boldogabban fog telni.

hirdetés

A bankok karácsonykor is segítenek az adósságrendező hitelek felvételében

Minden karácsonykor különleges akciókkal várják a bankfiókokban az ügyfeleket. Érdemes ezt az időszakot kihasználni arra, hogy végre megszabaduljunk a rossz hitelektől. Megannyi felesleges ügyintézés, levelezgetés, kamatfizetés és folyószámla havi díjfizetés az, ami ezzel elkerülhető.

Persze a család figyelme is megoszlik minden hónapban, így elkerülhetetlen hogy esetleg egy vagy két hitel ne legyen kifizetve. Ilyenkor természetesen a bankok azonnal küldik a felszólítást és a kamatot is, amelyet szintén azonnal rendezni kell. Az adósságrendező hitelek pontosan ezekre a helyzetekre kínálnak megoldást. Egy hitelbe lehet összegyúrni a megannyi hitelt és már csak egyetlen hitel visszafizetésére kell koncentrálni.

A hitelek segítségével az eddigi magas törlesztőrészletek csökkenthetők, így az ünnepeket is gondtalanul élvezhetjük anélkül, hogy újabb személyi hiteleket vennénk fel az ajándékok megvásárlására. A régi hiteleknél a bank mindig le fogja ellenőrizni a hitelmúltat, hiszen az alapján tudja eldönteni, hogy valaki jó vagy rossz adós. Sok esetben akár 12 hónapra visszamenőleg is vizsgálják a meglévő hiteleket, hogy teljesen biztosak legyenek a dolgukban. Bankszámla kivonatokat kérnek, és az adott banktól is bekérnek egy igazolást.

Mennyire szigorúak a hitelkiváltás feltételei?

Minden esetben az adósságrendezést végző bank feltételeinek kell megfelelnünk és az általunk bekért adatokat kell szolgáltatnunk. Az adósságrendező hiteleknél nem csak maguknak a hiteleknek az összegét fogja a bank elutalni, hanem egy plusz összeget is folyósít, hiszen a meglévő hitelek kiváltása is plusz költséget vonz magával.

Sok esetben ezek az összegek is be tudnak épülni a hitelbe, így azok tőkésíthetők minden további gond nélkül. Ezekre azért van szükség, mert a családoknak nem valószínű, hogy a jelenlegi hitelek törlesztése mellett több százezer forintjuk lenne az adósságrendezés lebonyolítására.

Léteznek olyan lehetőségek is hogy a hitelkiváltás mellett további összeget itt tudunk igényelni, ha ezt a jövedelmi helyzetünk engedi vagy a fedezet, amit felajánlunk. Magasabb összeg igénylése esetén a fennmaradó összeggel a hitelfelvevő általában szabadon rendelkezhet, de ezt jó az elején tisztázni, hogy mire is fordítható. Jellemzően azoknál a bankoknál érdemes ezt a típusú hitelt keresni, akik aktívak a piacon, hiszen ők mindig keresik az új ügyfeleket.

Bankok céljai a segítségen túl

Céljuk nekik is az, hogy problémamentes legyen a hitelezés, ennek érdekében minden óvintézkedést meg is fognak tenni. Érdemes végtelen türelemmel neki látni a hitelfelvételnek és addig menni, amíg az egyik bank be nem fogadja a hitelkérelmünket.

hirdetes

A banki ügyintézők mindenben a segítségünkre lesznek, de a szerződés megkötésekor nagyon alaposan olvassuk el még az apróbetűs részeket is, hiszen sokszor ott olyan információk is fellelhetők, amelyekről esetleg nem esett szó szerződéskötés előtt.

Sok családnak kész ajándék az  adósságrendező hitel
Értékeld a Hitelmindenkinek.hu információját!

Vélemény - hozzászólás hozzáadása