Sok családnak kész ajándék az  adósságrendező hitel

A karácsony mindenkinek a szeretet és a nyugalom ünnepe így egy adósságrendező hitel a nyugalmunkért mindent megér. Az évek alatt felvett hitelek sokszor felesleges kiadásba verik a családokat. Lényegesen nagyobb összeget fizetünk ki a bankok felé, mint amennyi indokolt lenne.

A több banknál vezetett folyószámlák havi díja, a rossz kondíciókkal bíró hitelek felesleges kiadásai mind megterhelik a családi költségvetést. Érdemes ezeket a hiteleket egy hitelbe olvasztani és már csak ennek az egy hitelnek a pontos visszafizetésére koncentrálni.

hirdetes

Amennyiben ezt a megoldást választjuk, úgy biztosak lehetünk abban, hogy a karácsony és az újév is sokkal boldogabban fog telni.

A bankok karácsonykor is segítenek az adósságrendező hitelek felvételében

Minden karácsonykor különleges akciókkal várják a bankfiókokban az ügyfeleket. Érdemes ezt az időszakot kihasználni arra, hogy végre megszabaduljunk a rossz hitelektől. Megannyi felesleges ügyintézés, levelezgetés, kamatfizetés és folyószámla havi díjfizetés az, ami ezzel elkerülhető.

Persze a család figyelme is megoszlik minden hónapban, így elkerülhetetlen hogy esetleg egy vagy két hitel ne legyen kifizetve. Ilyenkor természetesen a bankok azonnal küldik a felszólítást és a kamatot is, amelyet szintén azonnal rendezni kell. Az adósságrendező hitelek pontosan ezekre a helyzetekre kínálnak megoldást. Egy hitelbe lehet összegyúrni a megannyi hitelt és már csak egyetlen hitel visszafizetésére kell koncentrálni.

A hitelek segítségével az eddigi magas törlesztőrészletek csökkenthetők, így az ünnepeket is gondtalanul élvezhetjük anélkül, hogy újabb személyi hiteleket vennénk fel az ajándékok megvásárlására. A régi hiteleknél a bank mindig le fogja ellenőrizni a hitelmúltat, hiszen az alapján tudja eldönteni, hogy valaki jó vagy rossz adós. Sok esetben akár 12 hónapra visszamenőleg is vizsgálják a meglévő hiteleket, hogy teljesen biztosak legyenek a dolgukban. Bankszámla kivonatokat kérnek, és az adott banktól is bekérnek egy igazolást.

Mennyire szigorúak a hitelkiváltás feltételei?

Minden esetben az adósságrendezést végző bank feltételeinek kell megfelelnünk és az általunk bekért adatokat kell szolgáltatnunk. Az adósságrendező hiteleknél nem csak maguknak a hiteleknek az összegét fogja a bank elutalni, hanem egy plusz összeget is folyósít, hiszen a meglévő hitelek kiváltása is plusz költséget vonz magával.

Sok esetben ezek az összegek is be tudnak épülni a hitelbe, így azok tőkésíthetők minden további gond nélkül. Ezekre azért van szükség, mert a családoknak nem valószínű, hogy a jelenlegi hitelek törlesztése mellett több százezer forintjuk lenne az adósságrendezés lebonyolítására.

Léteznek olyan lehetőségek is hogy a hitelkiváltás mellett további összeget itt tudunk igényelni, ha ezt a jövedelmi helyzetünk engedi vagy a fedezet, amit felajánlunk. Magasabb összeg igénylése esetén a fennmaradó összeggel a hitelfelvevő általában szabadon rendelkezhet, de ezt jó az elején tisztázni, hogy mire is fordítható. Jellemzően azoknál a bankoknál érdemes ezt a típusú hitelt keresni, akik aktívak a piacon, hiszen ők mindig keresik az új ügyfeleket.

Bankok céljai a segítségen túl

Céljuk nekik is az, hogy problémamentes legyen a hitelezés, ennek érdekében minden óvintézkedést meg is fognak tenni. Érdemes végtelen türelemmel neki látni a hitelfelvételnek és addig menni, amíg az egyik bank be nem fogadja a hitelkérelmünket.

A banki ügyintézők mindenben a segítségünkre lesznek, de a szerződés megkötésekor nagyon alaposan olvassuk el még az apróbetűs részeket is, hiszen sokszor ott olyan információk is fellelhetők, amelyekről esetleg nem esett szó szerződéskötés előtt.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása