Az év végén sem áll le a Fundamenta

A Fundamenta erre a karácsonyra is tartogat meglepetést, hiszen egy évig extra kamatot adnak a megtakarításokra. Most érdemes csatlakozni a lakástakarékpénztárhoz, ha eddig nem tettük meg.

A lakástakarék egy előtakarékossági program, amely egy későbbi lakáscélú igény kielégítésére nyújt hatalmas segítséget.

hirdetes

A takarékpénztári megoldás különösen kedvező, hiszen ezt még az állam is támogatja. A számla segítségével akár 8 000 000 forintot is megtakaríthatunk az évek alatt.

Mit érdemes tudni a Fundamenta lakástakarékról?

A lakáscélok finanszírozásával kapcsolatban a Fundamenta munkatársai minden kérdésre készséggel válaszolnak így érdemes befáradni a fiókba és ott érdeklődni. A személyes igényekhez pontosan illeszthető konstrukciók, a 900 000 lakásvásárlás mind a cég mellett áll.

Fundamenta a tudatos jövőkép választása
Fundamenta a tudatos jövőkép választása

A lakástakarékpénztár a mai napig mintegy 2 millió ügyféllel kötött szerződést, ami szintén azt sugallja, hogy sokan tartják jó megtakarítási formának. Az állam évente maximum 72 000 forinttal támogatja az igénylőket és ez sok családnak nagyon jól jön. A 8 millió forintos szerződéses összeg több családtag javára is megköthető, így az állami támogatás is többször igénybe vehető, hiszen azt személyenként adják. Következő hatalmas előnye, hogy végig fix kamatozású a lakáskölcsön, amit a megtakarítás mellé fel lehet venni.

A lakás-előtakarékosság azoknak jó, akik egy biztonságos és teljesen átlátható megtakarítási formát keresnek. Lakásvásárlásra, felújításra, de még házépítésre is fel lehet használni az összegyűjtött összeget. Mindenkinek ajánljuk ezt a formát, akik hisznek abban, hogy sok kicsi sokra megy és képesek havonta egy x összeget megtakarítani annak érdekében, hogy lakáscélját megvalósítsa.

Futamidők tekintetében 4 év 1 hónap, 6 év 4 hónap, 8 év 1 hónap és 10 év közül választhatunk. A megtakarítást akár havi 5000 forinttal is meg lehet kezdeni, és ha időközben ezen változtatni szeretnénk, annak sincsen semmi akadálya. Természetesen az állami támogatás is a havonta befizetett összeggel arányos.

A 72 000 Ft maximum támogatást havi 20 000 Ft megtakarítás mellett lehet elérni. ha figyelembe vesszük, hogy havonta mennyit költünk el élelmiszerre, akkor ez a havi 20 000 Ft nem egy megfizethetetlen összeg annak érdekében, hogy például egy életkezdés bonyodalmaktól mentes legyen.

Kik köthetik meg a lakás-előtakarékossági szerződéseket?

Minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár, emellett lakásszövetkezetek és társasházak is. Érdemes tudni, hogy kedvezményezett kiskorú is lehet, így a családoknak ez nagyon előnyös, ha gyermekeik életkezdését szeretnék ilyen módon támogatni. Már akár 5-6 éves korban is el lehet kezdeni a takarékoskodást, így egy 10 éves szerződéssel 16 éves korára 8 millió forinttal is rendelkezhet a kiskorú.

Fundamentával könnyebb a jövőt tervezni
Fundamentával könnyebb a jövőt tervezni

Egy 4 év és 3 hónapos futamidőre megkötött szerződés esetében a referencia THM 5,25%. ha a szerződéses összeg 1 680 000 Ft akkor a lakáskölcsön összege lehet 1 millió forint. A kölcsönkamat ebben az esetben 3,9% lesz egy 58 hónapos futamidővel számolva. A kölcsön folyósítási jutaléka 0 Ft, a kezelési költsége pedig 30 332 Ft. Az ügyleti kamat 98 196 Ft. Ennél a lehetőségnél maradva a havi befizetés az ügyfél részéről 20 093 Ft, azaz a maximális összeg került befizetésre minden hónapban.

Érdemes odafigyelni a Fundamenta lakástakarékra, hiszen minden év végén különleges akciókkal lép a piacra, amely akár plusz megtakarítást is jelenthet minden család számára.

Aki a Fundamenta lakáskasszát választja az egy tudatos ember, aki tudja hová fekteti be a pénzét.

1/5 - (1 vote)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása