Rohamosan gyengült az euró árfolyam!

A pénteki gyengülés után most ismételten szintet lépett az euró árfolyam a magyar devizával szemben. A forint már 400ft alatt is járt, ezzel áttörve a mágikus kerek határt. A szeptember óta tartó gyengülés most úgy látszik lassan, de biztosan szerte foszlik és szóba jöhet akár a 390ft-os érték is.

Eközben a magyar tőzsde virágzik, komoly leépítésre lehet számítani a legnagyobb közösségi cégnél, a vírussal szemben újabb enyhítések a nagyvilágban, ellenben Amerikában elszabadulhat a pokol. Elmondható, hogy nem minden országban indul zökkenő mentesen a hét. Nézzük meg a legfontosabb mai adatokat.

hirdetes

Zuhanó euró árfolyam

Ma reggeli nyitó érték 402,79ft volt. Ezt a szintet nagyjából reggel 9 óráig tartotta is majd elkezdett éledni ismételten a forint és 9:44perckor már 398,880ft volt az euró árfolyama. Ezután minimálisan hol erősödött, hol gyengült, táncolt az árfolyam görbélye és nem találta a helyét, majd a délutáni órákra megközelítette a 400,845ft-ot. Ez az erősödése a forintnak még mindig a pénteki dollár gyengülésnek is köszönhető.

Amiért viszont rákapcsolt ma az az MNB döntése miatt történt, ugyanis továbbra is tartja az irányadó 18%-os kamatot. A hosszútávú technikai trendnek köszönhetően az elkövetkezendő napokban nem számíthatunk további fontos gazdaságpolitikai fejleményre, vagy olyan bejelentésre, mely negatívan érintené a forintot. A dollárral szemben is erősödött reggelre a forint, 402ft alatt tartott a reggeli órákban. A héten több fontos adat bejelentésére lehet majd számítani, melyek nagyban befolyásolni fogják a forint értékét. Ezek közül a legfontosabb az amerikai inflációs adat, amely a magyar piacra is nagy hatást fog gyakorolni.

14 órára már 401, 076ft volt az euró árfolyama ez még mindig gyengülés az euró árfolyamának, ami 0,39%-ot jelent. A svájci frankkal szemben is alul teljesített az euró árfolyama 0,28%-kal (0,987), a dollárral szemben felül kerekedett 0,28%-kal (0,998), a font/euró árfolyam 0,45%-os erősödésben áll (1,147), a jennel pedig 0,1%-os mértékű erősödést mutatott az európai deviza (146,143).

Pénzváltók és főbb pénzintézetek euró árfolyam adatai

A napi euró vételi és eladási árak a következőképpen alakultak a mai nap az MNB középárfolyamának figyelembevételével a különböző pénzváltók esetében. Íme néhány pénzváltó, melynél érdemes körbe nézni. A Correct Change országos valutaváltó hálózatánál az euró vételi ára 398,5ft eladási ára 408,9ft. A Prima Change eladási ára 409,99ft vételi pedig 401,01ft. A K&H euró vételi ára 391,36ft, eladási ára 413,90ft. A CIB Bank esetében a vételi ára az eurónak 384,02ft, eladási ára 416,02ft. A Takarékbanknál az euró vételi ára 396,59ft, eladási ára pedig 404,61ft.

Virágzik a magyar tőzsde

A hazai tőzsdepiacon kivétel nélkül jól teljesítenek a blue chipek, a BUX részvények közül az Opus teljesítménye a legkiemelkedőbb, megközelítőleg 20%-os pluszt mutat. A nap felénél járva már a BUX-index 1,4%-os pluszban van. A mozgóátlaga fölött áll jelenleg ezzel egyértelművé vált az a tény, hogy emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvénypiacon. Az Opus és a Dunahouse áll a piac élén 19,2%-os, valamint 6,4%-os emelkedéssel. A Graphisoft Park és a Rába, 6,4%-os és 0,4%-os emelkedésével a sor végén áll. Forgalom szempontjából a legnagyobbat az OTP részvényei kaszálták ez eddig 2,81 milliárd forint értéket jelent emellett a top 5-ben szerepel még a MOL, a Richter, Opus és a Magyar Telekom részvényei is. Elmondható tehát, hogy az euró árfolyamának gyengülése kihat teljes egészében a magyar értékpapír piacra is.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása