Raiffeisen hitel BAR listásoknak?

A Raiffeisen Bank is azon magyarországi pénzintézetek sorát erősíti, amelyek nem kínálnak kiskapukat a BAR listára kerültek számára.

A bank tehát nem közöl pontos részleteket arról, hogy aktív vagy passzív BAR listásként van-e lehetőségünk hitelt felvenni náluk, ezáltal minden esetben érdemes próbálkozni a lehetőséggel, hiszen a Raiffeisen Bank rengeteg különféle hitelkonstrukciót kínál, többek között például jelzálogalapú hiteleket is, amelyekkel a legtöbb banknál passzív BAR listásként már kaphatunk kölcsönt.

hirdetes

A jelzáloghitel megoldás lehet a BAR listásoknak?

Papíron ugyan nem, de mivel minden egyes hitelkérelmet egyénileg bírálnak el a bank munkatársai, ezért érdemes passzív BAR listásként megpróbálni ezt a lehetőséget amennyiben már sikerült rendezni korábbi tartozásunkat. Aktív feketelistásként természetesen még megpróbálni sem érdemes, hiszen a magyar bankok egyike sem foglalkozik olyan magánszeméllyel, akinek fennálló tartozásai vannak, illetve törlesztési problémáit nem sikerült elrendeznie.

A jelzáloghitel a BAR listások számára általában azért jó megoldás, illetve alternatíva a legtöbb pénzintézetnél, mert ezáltal a hitelkérelmező egy értékes, ezen felül pedig biztos fedezetet ad a bank kezébe, amit egy esetleges rossz törlesztés, vagy felhalmozódott hátralék során le tudnak foglalni, illetve szükség esetén elárverezni azért, hogy a pénzintézet visszakaphassa a kölcsönadott pénzt.

A jelzáloghitel alighanem az egyik legveszélyesebb hitelkonstrukció, aminek köszönhetően akár családi fészkünket is veszélybe sodorhatjuk már egy váratlan betegséggel vagy munkahelyünk elvesztésével. Éppen ezért, ha már egyszer beleestünk az adósságcsapdába, érdemes az újabb hitelfelvétel előtt alaposan átgondolni egy újabb igénylését, mielőtt még nagyobb bajba sodornánk magunkat – vagy egész családunkat.

Van más alternatíva?

Alapesetben van – noha a Raiffeisen erre vonatkozólag nem tesz még csak ajánlásokat sem hivatalos honlapján. A legtöbb bank ugyanis huzamosabb ideig tartó passzív BAR listásként – fél év után szinte mindegyik – már elfogadja, ha egy megbízható kezessel a hátunk mögött szeretnénk újabb hitelt igényelni magunknak.

Természetesen a kezes kapcsán is fontos tényezők, hogy ne legyen aktív, de még passzív BAR listán sem, ezen felül pedig rendelkezzen állandó munkahellyel és rendszeres jövedelemmel is, aminek meg kell haladnia a mindenkori minimálbér összegét. Ha a pénzintézet egy ilyen megbízható kezes jelenlétét nem fogadja el, akkor biztosan működő alternatíva, ha nem a saját, hanem más, egy családtagunk vagy egy megbízható barátunk nevére vesszük fel szükséges kölcsönt.

Ez ugyan még kockázatosabb, hiszen nem csak a saját, hanem egy másik ember bőrét is vásárra visszük, azonban ezzel a módszerrel akár még aktív BAR listásként is hitelhez juthatunk.

Hitelfelvétel a Raiffeisen Banknál

A Raiffeisen Bank egyik nagy előnye, hogy előzetes hitelbírálatért felhívhatunk egy telefonos ügyfélszolgálatot, ahol automaták helyett a bank valódi munkatársával beszélhetünk azzal kapcsolatban, hogy jogosultak vagyunk-e hitelfelvételre vagy sem. Az előzetes hitelbírálat során már közlik velünk esetleges lehetőségünket abban az esetben, ha passzív BAR listások vagyunk, és amennyiben a bank engedélyezi a hitelfelvételt, napokon belül megkapjuk az igényléshez elengedhetetlen papírokat.

Ezekkel kitöltve be kell fáradnunk a bank legközelebbi kirendeltségébe, majd ott a folyamat lezárását követően néhány munkanapon belül már a számlánkon lesz az igényelt pénzösszeg.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása