Ad-e a Cofidis hitelt BAR listásoknak?

A magyar bankok többsége mikor a hitelbírálat során meghallja, hogy BAR listások vagyunk, általánosságban azonnal megtagadják a hitelfelvétel lehetőségét, és még csak szóba sem állnak velünk.

Amennyiben aktív listások vagyunk, a helyzet alól nincs kivétel, az összes pénzintézet azonnal megtagadja a hitelfelvételt, de passzív státuszú BAR listásként már van esélyünk arra, hogy bizonyos feltételek mellett tárgyalásokat folytassunk például a Cofidis bankkal, akik szintén foglalkoznak BAR listásokkal.

hirdetes

Cofidis, a jó megoldás lehet ha BAR-os

A Cofidis kizárólag passzív BAR listások számára ugyan, de könnyen és gyorsan tud pénzügyi segítséget nyújtani személyi kölcsön formájában. Ennek az első lépése, hogy telefonon, esetleg interneten keresztül vagy személyesen egy hitelbírálatot kérünk a banktól, aki természetesen más feltételekkel szolgál majd, ha nem vagyunk feketelistán, de akkor is, ha passzív BAR listán állunk. Ha hitelbírálatunk pozitív, a bank megküldi az igénylő számára a szerződést, amit természetesen az ügyfélnek is alaposan ellenőriznie kell, és amennyiben az adatok helyesek, egy aláírás után vissza kell juttatni mindent a pénzintézetnek.

Amint a Cofidis megkapta a szerződést, két napon belül megtörténik a végleges bírálat, illetve újabb két munkanapon belül a pénz átutalása is megtörténik, tehát amennyiben szerencsések vagyunk, akár egy héten belül is hozzájuthatunk az óhajtott pénzösszeghez.

A Cofidis nagy általánosságban jövedelemigazolást, illetve munkáltatói igazolást kér biztosítékul, ami nem csak az ügyfél megbízhatóságát vetíti előre, hanem azt is, hogy az igénylő sokkal nagyobb eséllyel jut hozzá a kölcsönhöz. Ha stabil munkáltatóval rendelkezik az adott ügyfél, akkor sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy passzív BAR listásként hozzájuthat a személyi kölcsönhöz. Természetesen amennyiben szerepelünk a kérdéses feketelistán, akkor sokkal kisebb eséllyel pályázhatunk hitelre, az ilyen eseteket mindig egyéni alapon bírálja a bank, de a fenti feltételekkel a Cofidis az esetek többségében – főleg a nagy és biztos jövedelemmel rendelkezők számára – elfogadja a hitelkérelmet.

A Cofidis Megújuló Hitel is egy lehetőség

A legtöbb bank, így természetesen a Cofidis is azok közé a pénzintézetek közé tartozik, akik nem büszkélkednek azzal, hogy foglalkoznak BAR listásokkal, azonban mégis akad esetükben néhány olyan hitelkonstrukció, amelyek ezt a réteget is célozzák. Ott van rögtön a Cofidis Megújuló Hitel, ami az egyetlen olyan hitelcsomag a bank felhozatalában, ahol kikötik, hogy az ügyfél ne szerepeljen aktív BAR listán, azonban a passzív BAR listás helyezés ebben az esetben már nem alapfeltétel.

A Cofidis Megújuló Hitelének igényléséhez fontos továbbá, hogy az ügyfél betöltse 18. életévét, magyar vagy Európai Uniós állampolgár legyen, állandó magyarországi lakcímmel rendelkezzen, rendszeres jövedelme illetve nyugdíja legalább a 65 ezer forintot meghaladja – BAR listások esetén ezt az összeget egyéni bírálat során határozzák meg –, ezen felül pedig rendelkezzen bankszámlával is.

Noha a Cofidis nem kötötte ki külön az adóstárs, illetve a kezes bevonását a hitelfelvételhez, de amennyiben passzív BAR listán vagyunk, és szeretnénk, ha az egyéni hitelbírálat garantáltan sikeresen záródjon – ergo hozzájuthassunk a kívánt pénzösszeghez –, akkor jelezzük a hitelfelvételnél, hogy van egy megbízható kezesünk, ezt ugyanis előnyként könyveli el a bank – főleg amennyiben nem volt még korábban adóslistán, illetve magas jövedelemmel is rendelkezik.

4/5 - (1 vote)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása