A Provident hitelszerződésének megszüntetése

A Provident bank esetében a hitelszerződés ugyanúgy megszüntethető, mint más pénzintézeteknél. Ennek természetesen többféle módja is van, amelyeket az alábbiakban veszünk sorra feltételekkel és egyebekkel egyetemben.

Előtörlesztéssel

A Provident hitelszerződés megszüntetésének egyik legegyszerűbb módja az előtörlesztés. A hitel igénylője ezzel lényegében bármikor élhet, mondhatni joga van hozzá. A Provident ilyen esetekben nem számol fel előtörlesztési díjat, ellentétben a legtöbb magyarországi bankkal, így az ügyfélnek soha, semmilyen körülmények közepette sem kell többet fizetnie, mint a szerződésben foglaltak.

hirdetes

Kölcsönszerződés felmondásával

Amennyiben a Provident banknál igénylünk hitelt, a jogszabályban rögzített feltételeknek megfelelően a kölcsönszerződés aláírásától számított 14 naptári napon belül a szerződéstől, illetve a hiteltől indoklás nélkül is elállhatunk abban az esetben, ha a kölcsön még nem került folyósításra.

Amennyiben a pénzösszeg már utalásra került, a szerződéstől 14 naptári napon belül akkor is elállhatunk, de ebben az esetben haladéktalanul, legkésőbb azonban 30 naptári napon belül kötelesek vagyunk a bank számára visszafizetni a kölcsön teljes összegét. Amennyiben a Provident hitelét nem bankban, hanem otthoni szolgáltatás csomagban vettük igénybe, akkor a felmondás esetén ki kell fizetnünk az otthoni kihelyezési díj még meg nem térített hányadát is.

Az otthoni szolgáltatás felmondásával

Az otthoni szolgáltatáshoz kapcsolódó megbízási kölcsönszerződést az ügyfél bármikor felmondhatja a Provident számára egy írásbeli értesítés társaságában. Mindezt csak és kizárólag abban az esetben, ha a megkötött szerződés alapján az ügyfélnek semmiféle hátraléka sem áll fenn a bankkal szemben. A felmondási kérvény mellett csatolni kell a számlavezető hitelintézetnél kérvényezhető, egy hónapnál nem régebbi igazolást ami azért, hogy bizonyítsuk a banknak: rendelkezünk aktív, saját vagy legalább közös tulajdonban lévő folyószámlával ahhoz, hogy törlesztő-részleteinket a jövőben innen tudjuk rendezni.

A felmondás ilyen esetekben a kérelem Provident bank általi kézhezvételétől tekintett 15 naptári nap utáni első törlesztő-részlet esedékességének napján lép érvénybe. Amennyiben a bank elfogadta a kérelmet, és mindez hatályba lépett, a következő törlesztő-részletet már értelemszerűen átutalás útján kell rendezni. A felmondás esetén azonban felmondási díjat kell fizetnünk a Provident banknak, amelyet az érvénybe lépésig kell kiegyenlítenünk. Ezzel egy időben egyenlítenünk kell az otthoni kihelyezési díj addig még meg nem térített hányadát is.

Ha ez nem kerül kifizetésre, vagy a felmondási díj, akkor a felmondás sem lép hatályba a fentiek szerint, ezáltal a Provident munkatársai a következő fizetési esedékesség során is személyesen keresnek majd fel minket a törlesztés miatt.

Az otthoni szolgáltatással kapcsolatos megbízási szerződés megszűnésével

A Provident bank otthoni szolgáltatásához kapcsolódó megbízási szerződés több formában is megszüntethető! Mindez annak függvénye, hogy a kölcsönszerződés is megszűnik-e vagy sem. Amennyiben ez bekövetkezik, a másik szerződés is automatikusan megszűnik.

Ezt előidézheti például a megbízó általi elállás, a felmondás, a fentebb említett előtörlesztés, vagy az a nem éppen kellemes eset, amikor rossz törlesztés vagy nagy hátralék felhalmozása miatt a Provident kezdeményezi a felmondást.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása