Hogy lehet a legegyszerűbben Provident hitelt igényelni?

A Provident hitel igénylésének többféle feltétele van, de maga a hitel igénylése is több formában igényelhető, így minden esetben az ügyfelek kényelme dönt azzal kapcsolatban, hogy melyik lehetőséget választják.

Ma, avagy a 21. században ugyanis már nem szabad leragadni olyan általános hiteligénylési folyamatoknál, mint a személyes, bankban kérvényezhető kölcsön, hiszen más formában is igényelhetünk magunknak akár nagyobb összegű kölcsönt is.

hirdetes

A Provident hitel igénylésének módjai

A legáltalánosabb természetesen az, ha a Provident hitelt úgy igényeljük, ha személyesen felkeressük a bank egyik kirendeltségét, illetve munkatársát, aminek köszönhetően teljes egészében formális, banki keretek között történik a hitelbírálat, valamint a szerződéskötés is, míg a kifizetés bankszámlára, utalással érkezik. Sokan azonban munkahelyükből vagy egyéb elfoglaltságaikból kifolyólag nem tudnak személyesen ellátogatni a Providenthez azért, hogy hitelt igényeljenek.

Szerencsére ma már ez sem okoz problémát, sőt mi több, három másik lehetőségünk is lesz arra, hogy igénybe vegyük a bank otthoni szolgáltatását. Az egyik, ha telefonon felhívjuk a Provident helyi tarifával hívható ügyfélszolgálatát, ahol a bank munkatársa rögzíti hiteligényünket.

Ennél egyszerűbb és olcsóbb módszer, ha SMS-ben jelezzük a bank irányába, hogy szeretnénk kölcsönt igényelni, és egy illetékes munkatárs később visszahív minket, és tájékoztat a további teendőkről. Még ennél is egyszerűbb, nem mellékesen pedig bővebb lehetőség, amennyiben interneten keresztül igényeljük a Prodivent kölcsönét.

Ehhez csak el kell látogatnunk a bank hivatalos honlapjára, ahol egy űrlap kitöltésével kérvényezhetjük a hitelt. A telefonos egyeztetés ilyen esetben is elkerülhetetlen, de az űrlap elküldését követően a bank munkatársai keresnek meg minket azért, hogy megbeszélhessük a további lehetőségeket és feltételeket.

Mekkora összeget igényelhetünk és mik az elbírálás feltételei a Provident banknál?

A Provident bank elsődlegesen a kisebb összegű, és éppen ezért a rövidebb futamidejű kölcsönökre specializálódott. Ennek megfelelően a pénzintézetnél igényelhető kölcsön összegének minimum határa 30 ezer, maximum határa pedig 440 ezer forint. Ezeket az alacsony összeg miatt hetekre bontott futamidőkre lehet kérni, így választhatunk, hogy 35, 52, 54, 68 vagy 100 hét alatt szeretnénk-e visszafizetni a felvett kölcsönt.

Természetesen a futamidőt a kölcsön összege is meghatározza, éppen ezért 30 ezer forint esetén biztosan nem választhatjuk majd a 100 hetes megoldást. A kölcsön elbírálásának ezen felül vannak általános feltételei, amelyeknek meg kell felelnünk, és csak azok után választhatunk a fentiek közül.

A legalapvetőbb feltétel, hogy nagykorúak legyünk, tehát legalább 18 évesek, ezen felül pedig igazolhatóan bejelentett, legalább ideiglenes magyarországi lakcímmel is rendelkezzünk. Tudjuk ezen felül igazolni rendszeres jövedelmünket is, legyen az akár munkáltatói igazolás, akár bankszámlakivonat, akár nyugdíjgazolás. Fontos, hogy a munkanélküli segély, a járadékok, a diákmunka járadékai, a támogatások és egyebek nem minősülnek jövedelemnek!

A hiteligényléshez kell továbbá egy érvényes és állandó személyi igazolvány, illetve egy saját, de legalább közös tulajdonban lévő lakossági bankszámla, amiről a törlesztő-részletek utalása történhet. Utóbbit kikerülhetjük abban az esetben, ha a Provident otthoni szolgáltatás csomagját vesszük igénybe!

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása