Otthonteremtési Kamattámogatott Lakáshitel feltételei az FHB és Budapest banknál

A magyar bankok szinte mindegyike nyújt ügyfeleinek kamattámogatott lakáshitelt különféle feltételek mellett, illetve formákban.

Otthonteremtési Kamattámogatott Lakáshitel címszóval azonban csak két pénzintézet dolgozik, így történetesen az FHB bank és a Budapest Bank, akik megfelelő feltételek mellett kínálják kamattámogatott lakáskölcsönüket nem csak új, hanem akár használt lakás vásárlására, sőt mi több építésre, korszerűsítésre és bővítésre is.

hirdetes

FHB Otthonteremtő Kamattámogatott lakáshitel feltételei

Az FHB Otthonteremtő Kamattámogatott Hitele egy állami támogatásban részesülő, rendkívül kedvező megoldás azok számára, akik szeretnének új vagy használt lakást vásárolni, építkezni, korszerűsíteni vagy bővíteni.

Előnye, hogy a futamidő első 5 évében állami kamattámogatást igényelhetnek hozzá az ügyfelek – vagyis sokkal kedvezőbb törlesztő-részeltekre számíthatnak –, de ezen felül további és egyben egyedi, akár a teljes futamidőre igényelhető kedvezmények közül is válogathatnak. A hitel választható akár 1 vagy öt éves kamatperiódussal is, és mivel kizárólag forint alapon nyújtják, az árfolyamkockázattól sem kell tartanunk.

Az FHB ezen felül számtalan egyéb kedvezményt is biztosít ügyfeleinek, ezáltal például az értékbecslés díját a bank a folyósítás után visszatéríti, és a THM tekintetében is a legkedvezőbb megoldást kínálja fel, ezáltal 4,49 százaléktól legfeljebb 7,24 százalékig rúghat a Teljes Hiteldíj Mutató. A bank ezen felül folyamatosan további kedvezményekkel és támogatásokkal kecsegtet ügyfeleinek, így hol a folyósítási jutalékot engedik el, hol a közjegyzői költséget adják vissza egy bizonyos összeghatárig, sőt mi több, 2015-ben extra kamatkedvezményt ígérnek lakáshitelt felvevő ügyfeleiknek.

Az FHB Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel esetén új lakás építésére vagy vásárlására maximum 15 millió forint igényelhető, míg használt lakás vásárlása, esetleg korszerűsítés vagy bővítés esetén a legmagasabb hitelösszeg 10 millió forint lehet. A felvett hitel maximális futamideje 30 év lehet, amiből az első 5 évre akár türelmi időt is igényelhetünk, de fontos tudni, hogy a kamattámogatás is csak a futamidő első öt esztendejében érvényesíthető.

Budapest bank Otthonteremtő Kamattámogatott lakáshitelének feltételei

A Budapest Bank az Otthonteremési Kamattámogatással nyújtott lakáshitelt elsősorban használt lakás vásárlására, illetve olyan ügyfeleinek ajánlja, akik a bizonytalan gazdasági helyzet ellenére is szeretnének kiszámítható törlesztő-részleteket, illetve stabil megoldást lakásproblémáik rendezéséhez.

Akárcsak az FHB, úgy természetesen a Budapest Bank is rengeteg extra kedvezményt és támogatást biztosít ügyfeleinek a lakáshitel felvétele során, ebből kifolyólag például már ügyfél ajánlása esetén is ajándékban részesülhetünk.

A kérdéses lakáshitel esetében az állami kamattámogatás a futamidő első öt évében garantál 50 százalékos kamattámogatást, amivel sokkal kedvezőbb törlesztő-részletek várnak ránk az első években.

A Budapest Bank ugyanakkor gondoskodott arról is, hogy a támogatási időszak lejártát követően is részesülhessenek az ügyfelek kamattámogatásban. Ehhez az egyenlítő konstrukció nyújt segítséget, ami már 2 millió forintos hitelösszegtől igényelhető, ezen felül pedig segítséget nyújt abban, hogy csökkenthessük a hitel futamidejét. Az Otthonteremési Kamattámogatással nyújtott lakáshitel a Budapest Banknál 2-től 10 millió forintig igényelhető, forint alapon, 6,30%-os vagy 6,52-6,69%-os THM-mel.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása