OTP személyi kölcsön – ITT mindent megtudhat róla

Az OTP személyi kölcsön iránt a kedvező feltételeknek köszönhetően egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik, ráadásul a hitelintézet extra kedvezményekkel is igyekszik vonzóvá tenni ajánlatát.

A személyi kölcsön mindig is népszerű volt, hiszen a hirtelen jött anyagi szükséghelyzetben jól jön az olyan lehetőség, mely szabad felhasználásra, gyorsan igénybe vehető.

hirdetes

Nagy előnye, hogy a felhasználásról semmilyen igazolást nem kell a bank felé benyújtani, tehát autóvásárláshoz, nyaraláshoz, egyéb törlesztések apropóján, nagyobb vásárlások, vagy bármilyen váratlan helyzet alkalmával remek választásnak bizonyul.

A hitelintézetek többféle személyi kölcsön ajánlattal várják az érdeklődőket, a választás pedig sokszor korántsem egyszerű. A verseny egyre csak fokozódni látszik, hiszen az elmúlt időszakban a bankok és a takarékszövetkezetek mind több kedvezményes konstrukcióval léptek a piacra.

Most azoknak igyekszünk segíteni, akik az OTP személyi kölcsön iránt érdeklődnek, és szeretnének többet megtudni hazánk egyik legtöbbek által választott hitelintézetének kölcsönlehetőségéről.

Milyen feltételekkel igényelhető az OTP személyi kölcsön?

Mint a legtöbb hitel esetében, az OTP személyi kölcsönnél is legalább három hónapos folyamatos munkaviszony a követelménye a felvételnek. Az a devizabelföldi személy lehet igénylő, aki betöltötte 21. életévét, és a már ismertetett, legalább három hónapos munkaviszonnyal rendelkezik.

További feltétel az igazolt, rendszeres jövedelem, mely legalább hat hónapos, legfeljebb 2 munkahelyen eltöltött munkaviszonyból származik. A szükséges jövedelemnek el kell érnie a mindenkori nettó minimálbér összegét.

Amennyiben kiderül, hogy mulasztással vagy visszaéléssel szerepel a KHR rendszerben (nem lehet BAR listán), úgy a személyi kölcsön felvételére nem jogosult. Bizonyos esetekben adóstárs bevonását is előírhatja a bank, ilyenkor csak ezzel a feltétellel lehet hozzájutni a kívánt összeghez.

Bár általában nincs felső korhatárhoz kötve az igénylés, de ha a 70. életévét betöltötte az igénylő, úgy szintén szükségessé válhat az adóstárs bevonása.

A következő OTP bank valamelyikében igényelheti a hitelt.

Az OTP a következő dokumentumokat kérik a hitel igényléséhez

A gyors és gördülékeny ügyintézés érdekében célszerű tisztában lenni azzal, milyen dokumentumokra lesz szükség a hitelbírálati kérelem beadásához.

Ezeket mindenképpen érdemes magunkkal vinni a bankfiókba, így megspórolhatjuk a többszöri sorban állást.

Fontos, hogy a megfelelő dokumentumok a rendelkezésünkre álljanak a sikeres hitelfelvételhez
Fontos, hogy a megfelelő dokumentumok a rendelkezésünkre álljanak a sikeres hitelfelvételhez

Amennyiben társigénylő is bevonásra kerül, úgy természetesen tőle is kérhetőek az alábbi dokumentumok:

Érvényes személyi igazolvány vagy személyazonosító igazolvány és lakcímkártya. Ha ilyennel nem rendelkezik, akkor érvényes, magyar hatóság által kiállított útlevél és lakcímkártya, vagy szintén a magyar hatóság által kiállított fényképes vezetői engedély magyar állampolgárság feltüntetésével és lakcímkártya is helyettesíthetik azt. Fontos tudni, hogy a lakcímkártya csak magyarországi állandó lakcímre kiállított lehet.

Amennyiben havi rendszeres jövedelme nem az OTP Bankhoz érkezik, úgy a fenti dokumentumon túl a következő magyar hatóság által kiállított dokumentumok közül legalább egyet be kell mutatni:

 • érvényes jogosítvány (amennyiben ezt nem elsődleges dokumentumként mutatta be)
 • társadalombiztosítási igazolvány
 • érvényes útlevél (amennyiben ezt nem elsődleges dokumentumként mutatta be)
 • adóigazolvány

Szükség lesz továbbá:

 • az előző havi vezetékes telefonszámla befizetését igazoló szelvény, vagy bankszámlakivonat bemutatására vagy
 • az előző havi mobil telefonszámla befizetését igazoló szelvényre, vagy bankszámlakivonatra.

Fontos feltétel, hogy bármely esetben az ügyfél nevére kell, hogy szóljon a számla, vagy vezetékes telefon esetében az ügyfél állandó vagy ideiglenes lakcímére.

500 ezer forint kölcsönösszeg alatt szükséges:

 • legalább egy éves feltöltőkártyás mobiltelefon szerződés az ügyfél nevére kiállítva, vagy ennek hiányában
 • előző havi közüzemi számla befizetését igazoló szelvény vagy bankszámlakivonat is megteszi, ha az az ügyfél
 • nevére szól, vagy annak állandó, illetve ideiglenes lakcímére.

Kritikus pont a személyi kölcsönöknél a munkáltatói jövedelemigazolása

 • Harminc napnál nem régebbi munkáltatói jövedelemigazolás bemutatása alkalmazottként mindenképpen szükséges lesz, ennek tartalmáról az OTP weboldalán tájékozódhat részletesen.
 • Amennyiben saját tulajdonában álló társas vállalkozás alkalmazottja, vagy egyéni vállalkozó, cég, őstermelő, kistermelő, családi gazdálkodó, egyszemélyes ügyvédi iroda, végrehajtó iroda, társasház, alapítvány, egyesület, vagy közeli hozzátartozó állítja ki a munkáltatói jövedelemigazolást, úgy az előző évre vonatkozó NAV jövedelemigazolás is szükséges. Amennyiben engedélyezi, úgy az OTP is bekérheti ezt a NAV-tól.

Nyugdíjasok is igényelhetik az OTP személyi kölcsönét?

Az OTP Bank személyi kölcsönét nyugdíjasok is igényelhetik. Ebben az esetben szükség lesz a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiküldött igazolásra.

Szükségessé válhat adóstárs bevonása!

A személyi kölcsön igénylése során bizonyos esetekben a pozitív hitelbírálathoz adóstárs bevonása szükséges.

Ha Ön tehát:

 • egyéni vállalkozó, egyéni cég
 • mezőgazdasági őstermelő, kistermelő,vagy családi gazdálkodó
 • BT vagy KKT kül-, vagy beltagja
 • egyszemélyes ügyvédi iroda, vagy végrehajtó iroda tulajdonosa
 • szellemi szabadfoglalkozású
 • az igényléskor vagy a futamidő végén eléri a 70. életévét
 • munkáltatója egyéni vállalkozó vagy egyéni cég, társasház, akkor a személyi kölcsön igénylése érdekében
 • célszerű adóstárs bevonásáról is gondoskodnia.

A fent felsorolt esetekben vállalkozói igazolvány, a tevékenység folytatására jogosító engedély, kamarai tagságot igazoló dokumentum, vagy adott esetben őstermelői igazolvány is szükséges az igényléshez.

OTP Személyi kölcsön kalkulátor amivel most kiszámolhatja mennyi hitelt kaphat

Kalkuláljunk okosan, hogy a hitel áldás legyen és ne átok
Kalkuláljunk okosan, hogy a hitel áldás legyen és ne átok

A személyi kölcsön iránt érdeklődők körében nagy népszerűségnek örvend az otp.hu weboldalon elérhető online kalkulátor, melynek segítségével a felvenni kívánt hitelösszeg és a vállalt futamidő függvényében néhány kattintással megkaphatjuk, hogy mennyi lesz az aktuális feltételek alapján a havi törlesztő részlet.

Ez a tervezhetőség szempontjából korántsem elhanyagolható szempont, hiszen így már az interneten történő tájékozódás alkalmával sikerülhet kiválasztani azt a konstrukciót, amely vállalható, teljesíthető számunkra, és az anyagi szükséghelyzetre is megoldást kínál.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kisebb kölcsönösszeg iránt érdeklődők gyakran döntenek az 500 ezer forint körüli összeg mellett.

Ez már sok esetben elegendő a hirtelen jött kiadások fedezésére, és akár az anyagi biztonság is megvalósítható segítségével, ha nem kerülne a teljes összeg felhasználásra, tehát lenne mihez nyúlni, ha a helyzet úgy kívánná.

500 ezer forint 48 hónapra felvéve havonta 15480 forintos kiadást jelentene a családi kasszának.

A hitelösszeg egymillió forintra emelése esetén ez havi szinten 29895 forintot tenne ki, ha pedig a már igencsak sok cél megvalósítására alkalmas egymilliót kisebb törlesztésekkel fizetnénk vissza, akkor 60 hónapos futamidővel 25935 forint lesz a visszafizetendő minden naptári hónapban.

Az OTP személyi kölcsön hiteligénylés menete lépésről-lépésre

OTP személyi kölcsön igénylésének lépései
OTP személyi kölcsön igénylésének lépései, amit jó tudnia

A fedezet nélkül igényelhető személyi kölcsön igénylésére akkor kerülhet sor, ha a hitelintézet által előírt feltételeknek megfelel az ügyfél.

A maximálisan nyújtható kölcsön összege az ügyfél jövedelmi viszonyainak és a havi kiadásoknak, tehát például a már meglévő hiteleknek a függvényében állapítható meg.

Ehhez természetesen szükség van az igényléshez nélkülözhetetlen dokumentumok és igazolások benyújtására, valamint a hiteligénylő adatlap kitöltésére.

Az OTP Bank a kölcsönszerződés megkötésétől számított egy órán belül már folyósítja az engedélyezett kölcsönt az ügyfél részére. A törlesztés havi egyenlő részletekben válik aktuálissá, mégpedig a hitelintézetnél vezetett lakossági bankszámláról történik, beszedési megbízással.

Lehetséges az előtörlesztés is!

Amennyiben anyagi lehetőségeink engedik, úgy természetesen lehetőség van a személyi kölcsön előtörlesztésére is. A külön díj nélkül elérhető megoldás a futamidő rövidítését szolgálja, de lehetőség van a fennmaradó hitel egy összegben történő visszafizetésére is.

Meghosszabbítható a futamidő

A hitelintézetek a rendben történő visszafizetés érdekében általában többféle fizetéskönnyítő lehetőséget is kínálnak, melyek közül egyéni igényeknek és a hitelösszegnek megfelelően választhatják ki az ügyfelek a megfelelő konstrukciót.

Az OTP személyi kölcsön futamidő meghosszabbításával kevesebb lesz a havi kiadás, így könnyebben teljesíthető a visszafizetés, és elkerülhetőek a végrehajtásból eredő kellemetlenségek. Amennyiben a személyi hitel nem maximális futamidőre felvett, valamint az igénylő kora is engedi, úgy van mód a futamidő kitolására.

Törlesztési biztosítás a váratlan helyzetekre

A hitelintézet a szerződéskötéskor arra is lehetőséget kínál, hogy törlesztési biztosítás keretein belül készüljünk fel az olyan helyzetekre, amikor rajtunk kívül álló okok, például betegség vagy a munkahely elvesztése miatt nem sikerül megfizetni a részleteket. Többféle csomagajánlat közül választhatunk, a teljes körű „A” csomag például munkanélküliség, keresőképtelenség, balesetből, betegségből eredő egészségkárosodás, és halál esetén is védelmet biztosít.

A szűkített „B” csomag halálesetre és ötven százaléknál jelentősebb mértékű egészségkárosodásra érvényes. A „C” csomag kifejezetten azoknak javasolt, akik a viszonylag gyakran előforduló keresőképtelenség, munkanélküliség, vagy a kisebb fokú, nem rehabilitálható egészségromlás esetére szeretnék bebiztosítani magukat. A díjfizetés a kölcsön havi törlesztőjének meghatározott százalékát teszi ki, mely a csomag tartalmától függően a 3,6 százaléktól a 8,1-ig terjedhet.

Személyi kölcsön halasztás, mint fizetéskönnyítés

Ha problémát okoz a törlesztés, a lehető legrosszabb döntésnek bizonyul a fizetések elmaradása. Ilyen esetben nem csak a KHR rendszerbe történő bekerülést kockáztatjuk, de azt is tudni kell, hogy a bank érvényesíteni fogja igényét a hitelösszegre, tehát ilyen vagy olyan módon biztosan behajtásra kerül az.

Legjobb, ha fizetési nehézség esetén azonnal a hitelintézethez fordulunk, és olyan kedvező konstrukciók iránt érdeklődünk, melyek kifejezetten a fizetéskönnyítést szolgálják. Ugyan az nem megvalósítható, hogy a fizetési kötelezettséget akár több hónapra felfüggesszék, de bizonyos ideig csökkentett részletfizetésre is akadhat mód. Ilyen esetekben a futamidő automatikusan meghosszabbodik. Érdemes személyre szóló ajánlat keretein belül dönteni arról, megéri-e, és ha igen, milyen konstrukció a fizetéskönnyítést.

Díjmentes szerződésmódosítás

Amennyiben bármilyen okból szerződésmódosításra van szükség, úgy személyi kölcsön esetében is kihasználhatják az ügyfelek a díjmentesség kedvezményét. Ennek köszönhetően plusz költségek nélkül van mód a szerződésben foglaltak módosítására.

Humorral könnyebben megy – OTP személyi kölcsön reklámok

A megoldásra váró anyagi problémák sok esetben képesek felőrölni az idegeket, pedig a humoros megközelítés és az önirónia segíthetnek a nehéz helyzetekben.

Ezt igyekszik hangsúlyozni az OTP Bank azzal is, hogy hiteltermékeit, többek között a személyi kölcsön lehetőségét is a stand up humor világában otthonosan mozgó profikkal reklámoztatja az elmúlt években. Kovács András Péter, Hadházi László, vagy a szintén sokak kedvencének számító Benk Dénes és Kiss Ádám is rendszeresen feltűnnek a képernyőn a hitelintézet reklámjaiban, továbbá annak plakátjain.

OTP hitelkalkulátor

Hitelek, kölcsönök felvétele előtt érdemes előre tájékozódni a pénzügyi lehetőségeinknek és igényeinknek megfelelő ajánlatokról. Ehhez nyújt remek segítőtársat az OTP hitelkalkulátor. A megoldásnak köszönhetően a hitelintézet által kínált rendkívül széles választékból már előre kiválaszthatjuk magunknak azt az ajánlatot, amely ideálisnak bizonyulna.

Mindegy, hogy a személyi kölcsönök iránt érdeklődünk, vállalati hitel felvételen gondolkodunk, vagy első otthonunkat szeretnénk megvalósítani hitelfelvétel segítségével, az OTP hitelkalkulátor néhány kattintással megmutatja, milyen törlesztő részletekre számíthatunk, vagy jövedelmi helyzetünk függvényében mekkora összeget igényelhetünk eredményesen.

Vélemények az OTP személyi kölcsönéről

Ha a jövőre vonatkozó anyagi döntések meghozatala előtt állunk, akkor különösen fontos, hogy minden információ birtokában válasszunk az egyre szélesebb választékból. Annak érdekében, hogy tájékozódjon az aktuális lehetőségekről, illetve azok gyakorlati működőképességéről, érdemes a különféle hitelezéssel foglalkozó fórumokat felkeresni. Itt ténylegesen feltehetjük kérdéseinket az adott hiteltermékkel kapcsolatos tapasztalatokra vonatkozóan, ami akár segítséget is jelenthet a döntéshez.

Gyakori kérdések az OTP személyi kölcsön iránt érdeklődőket!

Mekkora lehet az igényelhető összeg?
A hitelintézet személyi kölcsöne esetében az összeg elérheti a nettó jövedelemnek akár tízszeresét is.

Szükség van fedezetre a kölcsön igényléséhez?
Az OTP Bank személyi kölcsöne ingatlanfedezet nélkül igényelhető, a biztosítékot az ügyfél jövedelme, valamint egyes esetekben az adóstárs megléte jelentik.

Van lehetőség bebiztosítani magam a nem fizetés esetére?
A hitelintézet törlesztési biztosítás keretein belül kíván biztonságot teremteni azok számára, akik felkészülnének a váratlan helyzetekre. Többféle csomagajánlat közül lehet választani, így többek között a munkanélküliség, vagy megbetegedés idején sem okoz majd gondot a törlesztés. A díjak minden esetben a havi törlesztő meghatározott százalékaként alakulnak.

Megválaszthatom, milyen napon terhelje meg a törlesztéssel a bank a számlám?
Természetesen igen, így jövedelme érkezéséhez igazíthatja azt, mikor vonja le a bank a havi esedékes összeget.

Ha rendelkezik már tapasztalatokkal az OTP személyi kölcsönét illetően, kérjük, ossza meg velünk azt kommentben!

Mentés

5/5 - (1 vote)

3 hozzászólás ehhez: “OTP személyi kölcsön – ITT mindent megtudhat róla

 1. Keres egy kölcsön? Ön a megfelelő helyen a hitel megoldások itt! Global Finance Limited ad hitelt a cégek és magánszemélyek egy alacsony és megfizethető kamatláb 2%. kérjük, forduljon hozzánk e-mailen oliviadaniel93@gmail.com

  ALKALMAZÁSI ADATOK

  1) Teljes név:
  2) Ország:
  3) Az a cím:
  4) Állami:
  5) Nem:
  6) Családi állapot:
  7) Foglalkozás:
  8) Telefonszám:
  9) A jelenlegi helyzet a munkahelyén:
  10) Havi jövedelem:
  11) A hitel összege szükség:
  12) Hitel időtartama:
  13) célja hitel:
  14) Vallás:
  15) már alkalmazott előtt:
  16) Születési idő:
  Kösz,

 2. Kértem visszahívás egy bizonyos időpontra, de nem hívtak. Online kedvezményes személyi kölcsönt szeretnék igényelni. E-mailban megkaptam az online kuponkódot, de a ma délelőtt 10–12 óra közti telefonos visszahívás nem jött meg a részletek megbeszélése céljából.

  Tisztelettel
  Krajcsi László

  (Az online kedvezményre jogosító kuponkódja: 116532893)

  1. Kedves László,

   Sajnáljuk, hogy az OTP nem kerestem meg, érdemes lett volna személyesen el menni valamelyik bankfiókba és megkérdezni, miért nem kapott visszahívást.
   Bízunk benne, hogy sikerült azóta rendeznie a panaszát.

   Üdvözlettel: Hitelmindenknek csapata

Vélemény - hozzászólás hozzáadása