OTP ingatlan árverés – végrehajtásra ítélt ingatlanok

Az ország egyik legnagyobb követeléskezelő cége az OTP Faktoring, amely az otp ingatlan árverés oldalon teszi közzé a megvásárolható ingatlanokat. Az eladásra kínált ingatlanokat a https://www.otpip.hu/faktoring oldalon lehet megtekinteni. Jelenleg nem túl nagy a kínálat, de ha nem a végrehajtásra ítélt ingatlanok közül szeretnénk választani, akkor a kínálat ennél természetesen sokkal nagyobb. A honlapon új ingatlanok és használt ingatlanok is szép számmal megtalálhatók az ország különböző területein.
Otp ingatlan árverés budapest

Az OTP ingatlan árverés természetesen Budapest területén is elérhető. Az OTP Faktoring cége fővárosi ingatlanok értékesítésével is foglalkozik. A jelenlegi kínálatban egy XV. kerületi lakást találhatunk, amely egy 53 négyzetméteres 2 szobás lakás. A jelenlegi ára 34 650 000 Forint. Ha a házakra keresünk rá, akkor szintén egy darab áll értékesítés alatt a XXI. kerületben. A ház 54 négyzetméteres, 1+1 szobás és a vételára 22 365 000 Forint. Telkekből jelenleg sokkal nagyobb a kínálat és a vidéki mellett a budapesti telkek is megtalálhatók.

hirdetes

Lefoglalt ingatlanok árverése

A lefoglalt ingatlanok árverése már régóta ismert sokak előtt, de az ezzel járó veszélyek sokszor nem. Árverésen az ingatlanokon túl autókat, műtárgyakat is meg lehet vásárolni. Minden árverést egy kikiáltási árral indítanak. Ez azt jelenti, hogy ez alatt az ár alatt nem lehet megvásárolni a kiszemelt ingatlant. A kikiáltási ár mellett feltüntetik azt az árat is, amely a licitlépcső lesz. Az árverés akkor ér véget, ha nem érkezik a kínált árnál magasabb licit. Az ingatlanok árverésekor saját ingatlanokat, otp-s ingatlanokat is meghirdetnek. Ingatlanok árverése az MBVK felületén keresztül történik. Ez a hivatalos út, de természetesen a neten számos más árverési oldalt is találhatunk.

Az ide feltöltött ingatlanok eladásának célja, hogy a tulajdonosok a tartozásukat kiegyenlíthessék az árverésből befolyt összegből. Egy-egy ilyen árverésen a kikiáltási ár sokszor nevetségesen alacsony, így akár a piaci ár feléért is tudunk licitálni. Amennyiben a kiszemelt ingatlan lefoglalt ingatlan, úgy számolhatunk azzal is, hogy a házban minden közművet kikapcsoltak, illetve az előző lakók minden mozdíthatót elvittek. A konyhabútor, a mosdó, de még talán a WC csésze is eltűnik ilyenkor az ingatlanokból. A közművek visszakapcsolásának díja természetesen az új tulajdonosra vár.

Ha hosszabb ideje áll üresen a lakás, akkor valószínűleg a kártevők is elszaporodtak a lakásban, így ezeknek az irtása is szükséges lesz. Még ennél is nagyobb probléma, hogy az előző tulajdonosok sokszor még az ingatlanban laknak és természetesen azt nem akarják elhagyni. A végrehajtó feladata az, hogy a lakókat kiköltöztesse, de ez is igen sok időt vesz igénybe. Mire birtokba lehet venni az ingatlant lehet, hogy 1 év is eltelik. A lefoglalt ingatlanok megvásárlását csak azoknak ajánljuk, akiknek nem létfontosságú, hogy azonnal be is költözhessenek. Ezeket az ingatlanokat inkább csak befektetési célzattal vagy a későbbiekben kiadásra érdemes megvásárolni, de nem lakhatásra.

Devizahiteles lakások árverése

Devizahiteles ingatlanok árverését ma már több online felületen is megtalálhatjuk, az OTP felületén kívül. Ilyen a NAV árverési felülete, valamint a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar felülete is. A NAV felületén az ingatlanok itt érhetők el: https://arveres.nav.gov.hu/index-meghirdetesek-ingatlan.html?.actionId=action.common.ActivateItemAction&item=partnerMainPage&auctionType=2&FRAME_SKIP_DEJAVU=1.

Jelenleg 5 belterületi telek, 1 hétvégi ház, 33 családi ház, 7 lakás és iparterületek, gyümölcsösök, valamint üzletek is megtalálhatók a kínálatban. A családi házak között szétnézve sokaknak feltűnhet, hogy nagyon sok a kivett terület lakóház udvar. Ezeket az ingatlanokat érdemes alaposan körül járni, mert akár egy jó vételre is szert tehetünk.

A helyi önkormányzatoknál érdemes érdeklődni, hogy milyen fejlesztéseket terveznek ezeken a területeken a jövőben, így akár egy nagyon jó érték-ár arányú ingatlanhoz is hozzájuthatunk. Ha nem kimondottan ingatlant szeretnénk vásárolni, akkor az ingó árverések itt érhetők el: https://arveres.nav.gov.hu/index-meghirdetesek-ingosag.html?.actionId=action.common.ActivateItemAction&item=partnerMainPage&auctionType=1&FRAME_SKIP_DEJAVU=1. A kínálatban igen sok gépjárművet és elektronikai terméket találhatunk.

Erste bank ingatlan árverések

Az Erste Bank oldalán is fellelhetők értékesítésre szánt ingatlanok, amelyek itt érhetők el: https://ersteingatlan.ingatlan.com/ingatlanaink. A kínálatból itt is látszik, hogy moratórium van így összesen 7 ingatlant kínálnak megvásárlásra. Az árakat eltekintve piaci árakat tapasztalhatunk. Az Erste Bank is meghirdeti azokat az ingatlanokat, amelyek kapcsán nem fizették a hitelfelvevők a hiteleik törlesztőrészletét, így, ha letelik a moratórium, akkor valószínűleg még több ingatlan fog felkerülni az adatbázisba. Az otp ingatlan árverés lehetőségei mellett érdemes időről időre megnézni a többi lehetőséget is.

5/5 - (1 vote)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása