Hogyan lehet Dogecoin-t vásárolni?

Minden kutyának eljön a maga napja és a kriptovaluták világában a legszerencsésebb kutya mostanában a Dogecoin. Elon Musk-tól Mark Cuban-ig mindenki lelkesedik az eredeti meme kriptopénz iránt, ami 2021 első felében több mint 7000%-al növekedett.

dogecoin

hirdetes

Bár az árfolyama rendkívül változékony volt és 2021 közepén hatalmasat esett az eddigi legmagasabb, alig több mint 70 cent/érme szintről, a Dogecoin továbbra is népszerű kriptopénz. Ha kíváncsi vagy, hogyan vásárolhatsz Dogecoin-t, az alábbiakat megtudhatod. Ha szkeptikus vagy a kriptovalutákba való befektetéssel kapcsolatban, akkor érdemes megnézned az kriptovaluta vásárlás kezdőknek.

1. Fontold meg, mennyit szeretnél befektetni a Dogecoinba

Bár vannak híres történetek olyan emberekről, akik jelentéktelen összegeket fektettek be a DOGE-ba, de most milliomosok, legyél óvatos. A kriptovaluták nagyon kockázatos befektetések és a Dogecoin egyedülállóan változékony, mivel korlátlan a készlete.

Amikor tudod, hogy mekkora összeget szeretnél befektetni, vedd figyelembe az általános pénzügyi helyzetedet, befektetési portfóliódat és a kockázattűrő képességeidet. A szakértők nem javasolják, hogy többet fektess be, mint amennyit hajlandó vagy elveszíteni.

2. Dönts a kriptopénz tőzsde meleltt

A Dogecoin vásárlásához számlát kell nyitnod egy kriptopénz váltónál, ahol a vevők és az eladók találkoznak, hogy kriptopénzt cseréljenek dollárra. Népszerű brókerek, amelyek mindegyike kínál egy egyszerű, könnyen használható platformot, amely magasabb díjakat számít fel, valamint egy fejlettebb kereskedői platformot alacsonyabb díjakkal.

Egy fontos megjegyzés: Bár a Dogecoin az utóbbi időben sokkal népszerűbbé vált, nem minden kriptotőzsdén érhető el. Győződj meg róla, hogy bármelyik tőzsdén elérhető a DOGE, ha meg szeretnéd vásárolni.

3. Válassz ki egy fizetési opciót

Mielőtt elkezdenéd a kriptovalutákkal való kereskedést, pénzt kell befizetned a tőzsdei vagy brókerszámládra. A legtöbb esetben a tőzsdék lehetővé teszik, hogy pénzt helyezz el egy folyószámláról vagy megtakarítási számláról. Néhányan elfogadják az átutalásokat és a PayPal átutalásokat is.

Jellemzően azonnali hozzáférést kapsz a befizetett pénz egy részéhez a kereskedéshez. Ha nagyobb összeget fektettél be, több mint 1000 dollárt , akkor előfordulhat, hogy néhány napot kell várnod az átutalás elszámolására, mielőtt a teljes betétet felhasználhatod.

4. Dogecoin rendelés leadása

Amint a pénz a számládon van, vásárolhatsz Dogecoin-t. A tőzsde kereskedési vagy vásárlási platformján keress rá a Dogecoin-ra vagy írd be a ticker szimbólumát: DOGE.

Ezután válaszd ki a kereskedés típusát és add meg a befektetni kívánt dollár összeget vagy azt, hogy hány Dogecoint szeretnél vásárolni.

Amint leadod a megrendelést, annak azonnal át kell mennie. Más kriptovalutákhoz hasonlóan a Dogecoin sem korlátozott a kereskedési idő szempontjából; vásárolhatsz és eladhatsz Dogecoin-t a nap 24 órájában, a hét minden napján.

dogecoin vásárlás

5. Fontold meg a tárolási lehetőségeket

Amikor Dogecoin-t vásárolsz, azt alapértelmezés szerint a tőzsde vagy a brókercég kripto tárcájában tartják. Mivel ezek általában internetkapcsolattal rendelkeznek, egyes befektetők inkább kiveszik a megvásárolt kriptót a tőzsdéről vagy brókercégtől és egy másik tárcában tárolják.

Választhatsz, hogy a Dogecoin-t egy “hot walletben” vagy egy “cold walletben” szeretnéd tárolni a tőzsdén kívül. A hot wallet-ek digitálisak és az internethez kapcsolódnak, míg a cold wallet-ek fizikai hardverek, amelyeket lekapcsolhatsz, így sokkal kevésbé érzékenyek a hackelésre.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása