OTP Bizalom lakáskölcsön 5 évig fix kamattal

Az OTP bank akciós Bizalom lakáskölcsöne már az idei év január 21-től elérhető, és ha a pénzintézet hamarabb nem vonja vissza, akkor február 14-ig vehető igénybe.

Az akció időtartama alatt a lakáshitel 0 Forint kezdeti banki díjjal igényelhető, és a futamidő első öt évében az állami támogatásnak köszönhetően fix marad a kamat, és a törlesztő részletek sem változnak.

hirdetes

Az akciós lakáshitelhez járó kedvezmények

A hitelhez 0,5 százalékos kamatkedvezmény is társul, és nem csak öt évig, hanem a futamidő végéig tartóan. Ha az ügyfél lakástakarékkal rendelkezik, a kamatszint, és a törlesztőrészletek is jelentősen alacsonyabbá tehetőek.
5 millió forint igénylésekor a kamat 6,35%, és 15 éves futamidővel számolva 549 788 forint állami támogatás jár az ügyfél részére. Az első öt év törlesztőrészlete ebben az esetben 43 386 forint, a THM mértéke pedig 6,96%. Ha ugyanezt az összeget az ügyfél 20 éves futamidő mellett kéri, akkor az állami támogatás mértéke 569 805 forintra növekszik, az első 5 év fix törlesztője 37 097 forintra csökken, a THM értéke lényegében ugyanannyi marad, 6,97%.

 

Milyen feltételei vannak az OTP akciós lakáskölcsönnek?

Az OTP akciós Bizalom lakáskölcsön feltétele az ügyfél folyószámlájára legalább 150 000 forint mértékű rendszeres jövedelem átutalás történjen, az igénylő minimum két csoportos beszedési megbízást adjon a bank számára.

A kamattámogatás iránti kérelmet írásban kell benyújtani, a hitelkérelemhez meg kell felelni az adott aktuális Kormányrendeletnek. A lakásnak minimum komfortosnak kell lennie. Alapfeltétel a legalább három hónapos munkaviszony, valamint a rendszeresen érkező minimálbért elérő jövedelem igazolása.

Az igénylő, mivel támogatott személynek minősül, minimum 50%-os tulajdoni hányadot kell szereznie a megvásárolt lakásban, és egy éven belül lakcímkártyával igazolnia kell a lakásba való bejelentkezés tényét a hitel cél megvalósulása után. A hitel törlesztését OTP bank által vezetett bankszámláról kell a teljes futamidő alatt rendezni, és ugyanígy mindvégig erre a folyószámlára kell érkeznie a fentebb említett min. 150 ezer forint rendszeres jövedelemnek, ennek a feltételnek a teljesülését a bank minden egyes hónapban ellenőrzi, és nem teljesülés esetén arra az időre magasabb kamat kerül meghatározásra.
A lakáskölcsön minimális összege 500 000 forint, míg a maximum 10 000 000 forint lehet, az igényelhető összeg nagysága függ a jövedelemtől, a ingatlanfedezet értékétől, és annak arányától is. A futamidő megválasztása 6 és 20 év között lehetséges.

Kizárólag forint alapon kérhető és az akció ideje alatt kezelési költséget nem számolnak fel. Igénybe vehető használt lakás vásárlásra is, ekkor a lakás maximális értéke nem haladhatja meg a 20 millió forintot.

Részletes tájékoztatást itt olvashat róla:

https://www.otpbank.hu/portal/hu/IngatlanhitelAkcio

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása