OTP bank nyitvatartás – megszokott, mégis eltérő

Az OTP nyitvatartás, hasonló a legtöbb bank és hivatal nyitvatartási idejéhez. Munkanapokon, hivatali időben, tehát jellemzően reggel 8 és délután 4 óra között valószínűsíthető. Az Országos Takarékpénztár utóda, az OTP Bank, talán a legismertebb magyarországi pénzintézet, amely sok jellemzőjében hasonlít az országban működő többi bankhoz. Az OTP nyitva tartás azonban bizonyos esetekben eltér az egyéb pénzintézetekben megszokottakétól.

OTP bank nyitvatartás a szokásos időben

Megszokott dolog, hogy személyes megjelenéssel járó pénzügyeit, banki ügyleteit az ember hétköznap, hivatali időben intézi, tehát reggel 8 órától délután 3-4 óráig. Ha egy munkanapra eső hétköznap ezen időszakban keresünk föl egy pénzintézetet, számíthatunk arra, hogy nyitott kapukkal várnak. Az OTP bank nyitvatartás esetében is nagy biztonsággal kalkulálhatunk ezzel az időintervallummal.

hirdetes

Délelőtt vagy (kora) délután, lakossági-, vagy vállalati ügyekben, biztosítási kérdésekben vagy hitelfelvételi ügyintézéssel kapcsolatban egyaránt bízhatunk abban, hogy az általunk felkeresett OTP fiókot nyitva találjuk. Hétfői napokon számíthatunk a hosszabb nyitvatartása, péntekenként azonban valószínűleg korábban zárnak a pénzintézetek. Az általános szabályok alól azonban számos kivétel létezik, különösen a sok fiókkal rendelkező OTP Bank esetében.

OTP nyitvatartás eltérő órákban

Az OTP nyitvatartás tekintetében nagyon változatos képet mutat. Az OTP Bank azon kevés pénzintézetek egyike, amelynek bankfiókjai sok esetben már a megszokottnak tekinthető reggel 8 órás kezdés előtt megnyitják kapuikat leendő és már meglévő ügyfeleik előtt.

Az OTP nyitvatartás kezdete sok fiókban ugyanis reggel 7:45. A legtöbb önálló, egymagában működő fiókra jellemző ez, de itt is vannak kivételek, vannak önálló OTP fiókok, amelyek 8 órakor nyitnak ki.

Az üzletközpontokban, plázákban működő fiókok nyitvatartása, eltérően az egyedül működő fiókoktól, az üzletközpontok nyitva tartásához igazodik. Egerben, az Agria Park területén például 8:45-kor nyit az OTP fiók, Budapesten, a Pólus Centerben az OTP nyitvatartás reggel 9-kor kezdődik, a Nagytétényi úti Campona OTP fiókja viszont csak délelőtt 10-kor nyit ki.

A változó nyitáshoz változó zárás társul. OTP fiókok jelentős része hétfőnként 17, vagy 18 óráig tart nyitva, a hét további napjain viszont már nagyobb a szórás, egyes fiókok már 15 órakor bezárnak, mások 16 óráig fogadnak ügyfeleket, de több helyen működnek 17 óráig nyitva tartó, sőt, minden munkanapon 18 óráig üzemelő OTP-fiókok.

Utóbbiak jellemzően azok, amelyek bevásárlóközpontokban működnek és később nyitják meg kapuikat. Ezek esetében még a pénteki nap sem jelent korábbi zárást. Péntekenként az OTP fiókok egy része valamivel korábban zár.

OTP nyitvatartás egyedi munkarendben

Különösen a kisebb fiókoknál és a vidéki pénzintézeteknél kell számítani a szokásostól rövidebb nyitvatartásra. Számos ilyen OTP fiók csak déli 12 óráig van nyitva, bár néhány napon (jellemzően hétfőn és szerdán) egy ebédszünet után még délután is kinyitnak néhány órára.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása