Az OTP atm nem csak pénzfelvételre alkalmas

Az OTP Bank alapvető szolgáltatása OTP atm bankautomaták üzemeltetése az ország számos pontján, hogy a készpénzfelvétel minél gyorsabban és biztonságosabban valósulhasson meg. Ez természetesen minden nagy pénzintézetről elmondható, azonban a pár éve megjelenő, új, intelligens OTP atm már nem csak pénzfelvételre, de befizetésre is használható.

Az ország legjelentősebb bankja ezen kívül óriási bankautomata hálózattal rendelkezik, amely nap mint nap hatalmas forgalmat bonyolít, immár évtizedek óta.

hirdetes

Az intelligens OTP atm

Az intelligens OTP atm hálózat már kétszáz bankautomatát számlál, amelyek nem csak készpénz felvételére, de befizetésre is alkalmasak. Utóbbi szolgáltatás ráadásul, a pénzfelvételhez hasonlóan a nap 24 órájában elérhető, az év bármely napján, akár ünnepnapokon is.

Az új szolgáltatás 2016 őszén indult és ha voltak is kétségek gyakorlati működésével kapcsolatban, azokat hamar eloszlatta az ügyfelek bizalma és nyitottsága, amellyel az új bankautomaták adta lehetőségekhez alkalmazkodtak. Az OTP atm automatái által biztosított új, pénzbefizetős szolgáltatást mára sok százezer esetben vették igénybe az ügyfelek és sok tízmilliárd forint összértékben.

A pénzintézet célja az új atm-ek üzembe helyezésével a szélesebb körű szolgáltatáson túl a készpénzforgalom egy részének visszafordítása, és így a készpénzlogisztikára fordított erőforrások csökkentése volt.

Országos OTP atm hálózat

Az OTP atm hálózata nem csak az újdonságok terén figyelemreméltó, de nagy múltra is tekinthet vissza. Az OTP Bank bankautomatái a régóta a legjelentősebb atm hálózatot képviselik Magyarországon. Míg bizonyos téren a pénzintézett innovatív és nyitott az újításokra, más területeken ragaszkodik a régóta bevált módszerekhez.

Ez bármely OTP atm működésében is megfigyelhető. Több bank vezette be azt az újítást, amellyel ügyfelei a megszokottól eltérő összegeket, például 9000 vagy 19000 forintot vehetnek föl könnyedén bankautomatáikból. Az OTP Bank nem követte ezt az újítást, mivel tapasztalataik szerint a készpénzfelvételek háromnegyedének esetében a felvett összeg 5000 forinttal osztható.

A felvételre felkínált összegek palettájának növelése maga után vonná az atm-ek pénzfeltöltésének sűrűsödését, hiszen gyakrabban fogynának ki belőle az 1000 forintos címletek. Ez pedig nem csak a pénzfeltöltést végző munkatársaknak jelentene többletmunkát, de valószínűleg több bosszúságot okozna az ügyfeleknek is.

Ha nem OTP-s akkor is használhatja bankautomatát de csak …

Legyen szó intelligens vagy hagyományos bankautomatáról, az OTP atm nem csak az OTP Bank, hanem akár egyéb pénzintézetek ügyfeleinek kiszolgálására is alkalmas. A magasabb kezelési költség mellett ebben az esetben azonban azzal is számolni kell, hogy az egy OTP atm által kifizethető összeg maximum 100.000 forint lesz.

Az OTP atm-ek használata természetesen nem függ az OTP Bank fiókjainak nyitvatartási idejétől. A pénzintézetek előterében lévő bankautomaták éppúgy használhatóak az év bármely napján, a nap 24 órájában, mint az épületek utcafrontjába épült atm-ek. A biztonságos pénzfelvételt (vagy befizetést) beépített kamerák segítik elő.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása