Nyugdíj utalás 2017-ben – ezeken a napokon jön a nyugdíj

A nyugdíj utalás 2017-ben megint azoknak kedvez, akik átutalással kérik a nyugdíjukat, hiszen sokkal hamarabb hozzájutnak, mintha a postás vinné ki azt. Minden érintett nyugdíjas december hónapban kapja meg azt a levelet a nyugdíjfolyósítótól, amelyben közlik az utalások dátumait.

Talán kevesen tudják, de a Magyar Posta és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság között minden évben születik egy megállapodás, hogy a postás adott hónap melyik napján viszi házhoz a nyugdíjakat.

hirdetes

A megállapodást annak érdekében kötötték, hogy minden nyugdíjas nyugodtan meg tudja tervezni a hónapjait és napra pontosan tudja, hogy mikor számíthat a nyugdíjára.

Nyugdíj utalás 2017-ben ezeken a napok lesznek
Nyugdíj utalás 2017-ben ezeken a napok lesznek

A nyugdíj utalás 2017-ben is a Nyugdíjfolyósító által közzétett napokon érkezik

Az utalási időpontok a következők:

2017. január 12., csütörtök
2017. február 10., péntek
2017. március 10., péntek
2017. április 12., szerda
2017. május 12., péntek
2017. június 12., hétfő
2017. július 12., szerda
2017. augusztus 11., péntek
2017. szeptember 12., kedd
2017. október 12., csütörtök
2017. november 10., péntek
2017. december 1., péntek vagy 4., hétfő

A munkavállalókkal ellentétben egyre több nyugdíjas rendelkezik úgy, hogy a nyugdíját átutalással kéri minden hónapban a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól. Ezeknek a nyugdíjasoknak a száma valószínűleg 2017-ben nőni fog, hiszen egyre többen akarják időben, még a hónap elején megkapni járandóságukat. Mindenki számára fontos, hogy a nyugdíj utalás 2017-ben is gyorsan megvalósuljon. Ha az átutalás mellett dönt a nyugdíjas, akkor akár 4-5 nappal előbb megkaphatja a nyugdíjat, mintha a postás hozná ki. A decemberi hónap kivételével a posta a nyugdíjakat hónap közepe táján viszi házhoz.

Decemberben előbb, de így is az utalás a befutó, hiszen akkor is hamarabb megérkezik a megadott bankszámlákra. A vidéken élő nyugdíjasok tekintetében azonban teljesen más a helyzet. Ők sajnos nem minden esetben jutnak el bankautomatákhoz, hiszen a kisebb falvakban nincsen, így kénytelenek lennének egy másik faluba, vagy a közeli városba beutazni, hogy a nyugdíjukhoz hozzáférjenek. Ezek a nyugdíjasok minden esetben a postás által történő kézbesítést kénytelenek igénybe venni.

Miként történik a nyugdíj utalás 2017-ben és miért jó az utalás?

A nyugdíjak utalása a fent említett napokon realizálódik a 2017-es évben. Az adott napokon minden nyugdíjas bankszámlájára hiánytalanul befut a pénz. A pénz beérkezéséről a telefonnal rendelkezőknek érdemes sms értesítést kérni, így azonnal tudnak rendelkezni a nyugdíjukkal. Még aznap fel tudják venni az összeget a bankautomatákból vagy akár használhatják fizetésnél is a kártyát.

A nyugdíj utalás 2017-ben is jól jöhet azoknak, akik megtehetik, hiszen 4-5 nappal korábban érkezik meg a várva várt nyugdíj. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság a közlemény rovatban minden esetben feltünteti a nyugdíjas törzsszámot is, így könnyen beazonosítható, hogy a megfelelő nyugdíj érkezett-e meg aznap a számlára. A hónap eleji utalás azért is fontos sokak számára, hiszen a csekkek, amelyek egész hónapban ömlenek be az otthonokban szintén hó elején esedékesek.

Mindenkinek, főleg a nyugdíjasoknak is hónap elején van szükségük a pénzre, nem pedig a hónap közepén. Érdemes a bankszámlát megnyitni, ha a közelben található bank, hiszen minden gond megoldódik és a postást sem kell állandóan lesni, hogy vajon mikor érkezik meg a pénzzel.

Milyen mértékben emelkedtek a nyugdíjak a 2017-es esztendőben?

2016 év végén a kormány 2017 évre 1,6 százalékos nyugdíjemelést ígért. A nyugdíj utalás 2017-ben azért mégis hagy némi kivetnivalót maga után, hiszen a nyugdíjak emelkedése nem összeegyeztethető a 2017 évi pénzromlással. Mivel a bérekre 8-9 százalékos emelést ígért a kormány így sajnos megvan az esélye annak, hogy a nyugdíjasok megint nem járnak túl jól. Az 1,6 százalékos nyugdíjemelést azután jelentette be a kormány miután a tervezett 0,9 százalék óriási felháborodást váltott ki.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy ha az infláció magasabb lesz a 2017-es esztendőben, akkor a nyugdíjakat 2017 novemberében korrigálni fogják. 2017 január elsejétől minden nyugdíjasnak az emelt nyugdíjat folyósítják. A nyugdíjellátások emelése a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak a feladata, ezért egyetlen nyugdíjasnak sem kell semmilyen beadvánnyal élnie. 2017 év elejétől automatikusan az emelt nyugdíjat viszi ki a postás vagy utalják át a bankszámlára hónap elején.

Azt azért fontos hozzátennünk, hogy a kormány által megjósolt 0,9 százalékos infláció eleve jóval elmaradt az MNB által jósolt inflációtól, hiszen az MNB 2,4 százalékos inflációt jósolt meg 2017 évre.

Mentés

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása