Nyolc költséghatékony tipp autóvásárláshoz

Elmúltak azok az idők, amikor az emberek könnyebben jutottak autókhoz, és sokan igényeltek autóhitelt vásárlásaikhoz.Mára a kölcsönök piacán sokat szigorodtak a feltételek.
Az autórészlet nélküli autóvásárlás minden olyan embernek lényeges lehet, aki takarékoskodni szeretne és okosan befektetni jövőbeli céljaiért.
A következőkben áttekintjük azokat a kulcstényezőket, melyek hozzájárulnak az adósságmentes vezetéshez.

1. Állítsa le a folyamatos kölcsönfelvételt!

Ha jelenleg egy autóra törleszti vissza a felvett kölcsönt, most fogadja meg, hogy ez volt az utolsó autó, melyet kölcsönnel vásárolt meg. Ahelyett, hogy hitelezőktől venné fel pénzét, inkább rakja ezt be egy takarékbetét-számlára, és jelenlegi járművét tartsa meg addig, amíg ki nem gyűjti pénzét egy új autóra, hogy az új járművet már saját készpénzével fizethesse ki. Higgye el, ez sokkal gazdaságosabb megoldás, mert így olcsóbban jön ki, és a havi kamat-visszafizetésektől is megkíméli magát.
2. Vásároljon haszonbérlet nélkül!
A pénzügyi élet egy nagyon fontos kulcseleme, hogy nincs értelme járművet lízingre venni. Gondoljunk csak bele: megvesszük a lízingelt autót, telnek-múlnak az évek, és mi csak fizetjük a részleteket, miután pedig lejár a részletfizetés, gyakorlatilag semmit sem tudunk felmutatni pénzünkért, hiszen arra már autónk régi és értéktelen lesz. Ehelyett inkább gyűjtsük pénzünket, és a régi autót tartsuk meg mindaddig, míg ki nem gyűjtöttük pénzünket egy újra.
3. Válassza a legmegbízhatóbb autót, amely még belefér költségvetésébe!
Megfizethető és minőségi autókat manapság készpénzzel is lehet vásárolni. Nem kell mindjárt kölcsönökért futni, ha autót szeretnénk maguknak. Jobb egy minőségi autót venni használtan, mint egy teljesen újat, már csak azért is, mert egy új autó 3-4 millió forinttól kezdődik, míg egy régebbit megvehetünk ma már ennél sokkal kevesebbért is. Lehet, hogy az olcsóbban megvásárolt, használt, de megbízható autó jobban be fog válni majd, mint egy új, ám megbízhatatlan gyártóktól származó.
4. Tudja meg, mibe kerül a jármű, mielőtt elvinné a tesztvezetésre!
Ha kíváncsiak a járművek valós piaci árára, az interneten találhat erre vonatkozó megbízható információkat. Ezáltal ki tudja szűrni azokat a trükköket, melyekkel autókereskedők akarnak Önre sózni nagy összegekért olyan autókat, melyek piaci ára jóval ez alatt van.
5. Nézzen utána az autó múltjának!
Mielőtt a használt autót megvásárolná, mindenképp nézzen utána, hogy kik voltak ennek előző tulajdonosai, illetve hogy minden papírja rendben van-e az előző tulajokra vonatkozóan. Ma már annak is utána lehet nézi, hogy lopott-e a jármű, esetleg ütközött-e vele az előző tulajdonos.
6. Vásárláskor az összköltséget nézzük!
Ha vásárolni szeretnénk egy autót, ne csak annak vételárára figyeljünk, hiszen ezen kívül még számos más folyóköltséggel is számolnunk kell. Ilyen például az autó karbantartása, üzemanyag fogyasztása, biztosítása stb. Azonos árkategóriájú autók között is hatalmas különbségek lehetnek a további költségeket illetően, ezért jó, ha tisztában vagyunk ezekkel.
7. Kímélje meg az autót!
Sokkal kifizetődőbb, ha inkább megkíméljük autónkat, és ritkábban cseréljük le újabbra, mintha a gyors elhasználódás következtében gyakran újat vennénk. Egy jármű hosszú életű tud lenni, amennyiben vigyázunk rá. A rendszeres karbantartás nem kerül sok pénzbe, s ha ezt folyamatosan elvégezzük autónkon, megkímélhetjük magunkat a sokkal nagyobb kiadásoktól, melyek járművünk gyors rongálódása következtében jelentkezhetnek.
8. Gondolja át jól, hogy mit jelent Önnek egy autó!
A mai fogyasztói társadalom mindent megtesz annak érdekében, hogy meggyőzzön bennünket arról, hogy minket tükröz az, amit birtoklunk. Vagyis tárgyaink, birtokolt javaink fejezik ki azt, hogy milyenek is vagyunk mi valójában. Ezek tulajdonképpen a státusszimbólumok, és a legtöbb ember törekszik arra, hogy olyanokat birtokoljon ezekből, melyek minél előnyösebben jelenítik meg őket.

hirdetes

Az egyik legerősebb státusszimbólum az autó, ezért nagyon sokan, ha autót vásárolnak, nem csak azért teszik, hogy eljussanak egyik pontból a másikba, hanem azért is, hogy dicsekedhessenek vele az embereknek. Ehhez pedig manapság nem elég egy akármilyen autó, hiszen az már majdnem mindenkinek van. Márkás és jól felszerelt luxusautó kell legyen, hogy túl tudjuk vele szárnyalni a többieket. Sajnos ez a tény hajtja leginkább afelé az embereket, hogy lízingelt autókat vásároljanak, és inkább sanyargatják saját magukat a több éven keresztül tartó havi részletfizetéssel, minthogy beérjék egy kevésbé fényűző autóval.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása