Nyár sláger személyi kölcsönei 2015-ben

Személyi kölcsön felvételével és annak gyors felhasználásával könnyedén átvészelhetővé válik az idei nyarat jellemző, folyamatosan megdőlő melegrekordok, és a tűző kánikula.

Egy légkondicionáló berendezés megközelítő, átlagos ára 120 ezer forint (természetesen ennél olcsóbban és jóval drágábban is hozzájuthatunk ezekhez a készülékhez). Ráadásul ez kiegészülhet egy magasabb villanyszámlával, a karbantartás, tisztítás és a beszerelés összegei is megviselhetik a költségvetésünket.

hirdetes

Az ilyen, és ehhez hasonló, hirtelen felindulásból történt vásárlások, melyek hosszútávon nem szolgálják saját, vagy szeretteink anyagi és egészségügyi jólétét, meggondolatlan pénzügyi gondolkodást tükröznek.

A felelőtlen hitelfelvétel, nem csak anyagi nehézségeket okozhat, hanem beférkőzhet mindennapjainkba, megmérgezheti kapcsolatrendszerünket és megkeserítheti életünket is, a felelős, biztonságos élet megszűnésének rémét magával hordozván.
Azonban vannak esetek, vissza nem térő lehetőségek, melyek segítségével jövőnket meghatározó lépésekre, élményekre és biztonságra tehetünk szert. Ekkor szükségünk lehet egy jó, anyagi helyzetünknek megfelelő konstrukcióval bíró személyi kölcsönre.
A személyi kölcsönök piacán elérhető típusok igen sok félék lehetnek, lehetőséget teremtve az alacsonyabb átlagjövedelemmel bíró, rövidtávra, szabad felhasználású hitelekben gondolkodó személyek boldogulására is. Ez igencsak csábító, de szeretném ismételten kiemelni a felelős gondolkodás, a pénzügyi tervezés fontosságát egy ilyen elköteleződés esetén.
A következő bekezdésekben a jelenleg elérhető, legkedvezőbb kölcsönöket, azok igényléséhez, felvételéhez szükséges tudnivalókat szeretném ismertetni. Az áttekintő jelleget illetően, az általános, leggyakoribb feltételeknek megfelelő kölcsönök kerülnek bemutatásra, melyek feltételei lehetnek a 3 hónapos munkavállalói igazolás, és a körülbelül 100 ezer forintot meghaladó havi jövedelem, illetve további kritériumként merülhet fel még az adott ügyfél tiszta pénzügyi múltja, tehát a rendszeres és pontos befizetések teljesítése.

CIB Bank személyi kölcsön

Az egyik legszembeötlőbb a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsön nevű pénzügyi terméke. Ilyen esetekben fontos tényezőként a THM mértékét kell szemügyre venni. Ezek után a bank által megnevezett feltételekkel szükséges megismerkedni, bár az életkor, havi jövedelem és munkaviszony esetén sincs különleges, egymásétól különböző elvárása a bankoknak az ügyféllel szemben. Nagyon fontosnak tartom az ügyintézés minőségét, azt, hogy adott fiók meglátogatása, sorban állás nélkül, akár egy ebéd vagy kávé szünetben is megoldható legyen.

A telefonos ügyfélszolgálat minden hétköznap (és ez kissé fájó pont, hogy hétvégén nem) délután 18 óráig elérhető. Érdemes fejben tartani ezt az időpontot, hiszen sokaknak kényelmesebb lett volna még két órával megtolt ügyfélfogadás. A kölcsön felvétele esetén fizetésünket nem kell ehhez a bankhoz utalni. A bank szolgáltatásait tekintve megbízható, biztos alapokon nyugvó külföldi anyabankkal bír.

Raiffeisen Bank személyi kölcsön

Másodikként a Raiffeisen Bank két termékét szeretném kiemelni a Gyorskölcsönt és a MindigFix személyi kölcsönt. A gyorskölcsön esetén augusztus 31-ig kedvező, 2%-os kamatkedvezményt kaphatunk online regisztráció esetén, így egy még kedvezőbb kondíciót biztosítva magunknak. A kölcsön igénylésétől számítva akár, már 48 órán belül hozzáférhetünk az igényelt összeghez. További átláthatóságot biztosít, hogy a kamat mértéke nem változik a futamidő végéig, akárcsak a havi törlesztő részlet. A kölcsön összegét 200 ezer forinttól lehet meghatározni és legalább 36 hónapos lejáratra. Havi nettó 100 forintos jövedelem szintén feltételként jelenik meg a Gyorskölcsön esetén.

MindigFix személyi kölcsön feltételeit tekintve nagy átfedést mutat a Gyorskölcsönnel. Itt is a kiszámítható törlesztő részletekkel és kamattal operálnak. Nagyobb összeg igénylése esetén, azonban elérhető egy magasabb minősítési csoport és augusztus végéig különböző akciók (kamatkedvezmény) és nyereményjátékok várják az érdeklődőket, így még inkább megéri végig gondolni és számolni a kölcsön felvételének lehetőségét. A bővebb, részletes magyarázatot a bank honlapján könnyedén elérhető.

FHB Bank személyi kölcsön

FHB Bank által nyújtott személyi kölcsönt is érdemes vizsgálnunk. A bank honlapja már önmagában egy pozitív élményt nyújt, egyszerű, áttekinthető és felhasználó barát. Ettől ugyan nem lesz jobb egy pénzügyi termék, de azzal, hogy rögtön megtalálom a keresett információkat, nem gyanakszom arra, hogy valahol egy apró betűs rész még érinthet engem, kialakul egy bizalom az ügyfél és bank között, mely megkönnyíti az ügyintézést és segíti a legalkalmasabb termék és specifikációinak kiválasztását.

Ebben az esetben is szabad felhasználású kölcsönről beszélhetünk, havi fix nem változó törlesztő részlettel. Ennek az állandóságnak és a forint alap miatt a kölcsönt igénylő számára tervezhetővé válnak pénzügyei, ebből az irányból nem fog előre nem látott nehézségekbe ütközni. A THM mutató szinte azonos a versenytársakéval, lejárat és a felvett hitel értékének függvényében változhat annak mértéke. Amit érdemes megemlíteni, az, hogy nincs szükség kezesre és fedezetre sem.

Ezt a témát szintén a helyes pénzügyi beállítottság és felelősségvállalás érdekében szeretném megemlíteni, hiszen a kezesség hatalmas terhet ró, nem csak az adott személyre, hanem annak családjára is. A barátok, cimborák kisegítése nem róhat ránk, olyan ígéreteket, anyagi jellegű kötelezettségeket, melyeket nem tudnánk teljesíteni anélkül, hogy bármiben is hiányt, nélkülözést szenvedjünk el.

A személyi kölcsönök választéka igencsak bőséges hazánkban, így mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy kiválassza a megfelelő terméket. Igaz, ez időt vesz igénybe és nem szabad egy-két cikk, baráti tanács alapján levonni a következtetéseket és meghozni ezt a nagy horderejű döntést. Minden esetben érdemes segítséget kérni, hiszen ez nem játék, ez kötelezettség, mely során nem a saját pénzünket használjuk fel. Érdemes úgy felfogni, mint egy igénybe vehető segítség, egy segítség ahhoz, hogy előrébb jussunk az életben. Ezt a segítséget nem szórhatjuk el bármilyen kósza, hirtelen gondolatunkra, mint például egy három hétig használatos légkondicionáló berendezésre.

Természetes, előfordulhat az életben olyan esemény, szükséglet, mely életre hívja ennek igényét, de ekkor is csak alapos megfontolás után, széleskörű tájékozódás esetén (szakembereken keresztül) érdemes belevágni egy ilyen lehetőségbe. Aki komolyan gondolja ezt, és komoly célokat tűzött ki maga elé, annak érdemes most kölcsönt felvennie, hiszen nyár végéig még tartanak az aktuális akciók, illetve a jegybanki alapkamat mértéke is kedvező hatást gyakorol ezekre a folyamatokra.

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “Nyár sláger személyi kölcsönei 2015-ben

Vélemény - hozzászólás hozzáadása