NHP fix a CIB-től

Fix kamatozású hitelkonstrukció az MNB által meghirdetett Növekedési Hitelprogram fix keretében. 2019. január eleje óta igényelhető az NHP fix konstrukció. A hitelt mikro-, kis- illetve közepes vállalkozások vehetik igénybe. A CIB Banknál is elérhető hitel beruházási célra és lízingfinanszírozásra vehető igénybe.

Miért jó és mire vehető fel?

A hitel maximum 2,5%-os kamat mellett személyre szabott árazással és kiszámítható, azaz a futamidő végéig fix kamatozással vehető igénybe. A forint alapú finanszírozás most árfolyamkockázat nélkül igényelhető. Ingatlanok vásárlására, új beruházások megvalósítására, bővítésre, új vagy használt eszközök megvásárlására, egyéb gépek megvásárlására és berendezésekre, valamint termelőeszközök beszerzésére nyújt megoldást. Az NHP fix hitel kiváltására is alkalmas.

hirdetes

Kik vehetik fel a hitelt?

Az MNB NHP fix hitelt csak magyarországi székhellyel rendelkező mikro-, kis- és közepes vállalkozások igényelhetik. A hitelprogram hatalmas segítséget jelenthet a KKV-knak. Az aktuális terméktájékoztatóban bővebb információkat lehet találni.

300 millió forintos éves nettó árbevétel alatti ügyfeleknek

A hitelcél lehet ingatlanvásárlás, illetve az NHP fix keretében felvett beruházási hitel kiváltása. A futamidő ebben az esetben 3 -10 év között lehetséges.

300 millió forintos éves nettó árbevétel feletti ügyfeleknek

A hitelcél új beruházásra vehető fel, így tárgyi eszközök és immateriális javak beszerzésére, átalakítására, korszerűsítésére és kapacitásuk bővítésére vehető fel. Ez a hitel is alkalmas hitelkiváltásra. A hitelkiváltásra a futamidő 3 és 10 év között, a hitelösszeg maximum 3 millió Forint lehet. Természetesen az ügyfelek hitelképességi vizsgálaton esnek át és ettől függ a felvehető hitel nagysága. Maximálisan 1 milliárd forint igényelhet.

Vállalkozásoknak nyújtott lízingfinanszírozás

A hitelcél új vagy használt kis- és nagy haszon gépjármű pénzügyi lízing formájában, új vagy használt mezőgazdasági gép, egyéb gép, berendezések vagy esetleg termelőeszközök kölcsön vagy pénzügyi lízing formájában. A lízingfinanszírozás futamideje 3 év és 7 év között választható. A lízing minimum 3 millió Forint és maximum 1 milliárd forint lehet, de itt is függ az összeg nagysága a hitelképesség vizsgálattól.

Hogyan vehető igénybe a hitel?

A hiteligénylést nagyon egyszerűen be lehet nyújtani a CIB Banknál. A weboldalon visszahívást lehet kérni az ügyintézőktől, online hitelajánlatot lehet kérni azonnal egy kattintással vagy azonnal időpontot lehet foglalni a bankfiókok bármelyikében. Hitelajánlat kérés esetén egy rövid regisztrációs ívet kell kitölteni, itt kérik a vállalkozás adatait, az igényelt hitel adatait, a kapcsolatfelvételi információkat.

Visszahívás kérés esetén mindösszesen egy nevet és egy telefonszámot kérnek. Fióki időpontfoglalás esetén ki kell választani, hogy milyen szolgáltatást kívánunk igénybe venni, melyik bankfiókba szeretnénk időpontot foglalni, jelezni kell, hogy CIB ügyfelek vagyunk-e vagy sem és elkérik a nevet, a születési időpontot, a telefonszámot és az email címet.

Hitel felvétel előtt érdemes mérlegelni

A rendkívül alacsony kamatkörnyezetben a hitelek természetesen igen alacsony kamattal igényelhetők. Az elkövetkező években azonban várható, hogy a hitelek drágulni fognak. A kamatok emelkedése miatt a hosszabb futamidőknél komoly kockázatot jelenthet egy-egy beruházás és ezt a kockázatot később a vállalkozásoknak kezelniük szükséges.

Ilyenkor az NHP fix segítséget jelenthet, hiszen ahogy a neve is jelzi egy fix konstrukcióról van szó. A futamidő teljes ideje akár 10 év is lehet, így nem terheli meg annyira a vállalkozásokat a kölcsön felvétele. Ennél a konstrukciónál egy vállalkozásnak sem kell attól tartania, hogy a törlesztőrészlet hirtelen megfizethetetlenül magasra nő.

A kölcsön a futamidő alatt végig fix, lehetőséget nyújt beruházások azonnali megvalósítására, a fedezet rugalmasan kombinálható, forint alapú finanszírozási forma és árfolyamkockázatot sem rejt. Ezt a kölcsönt érdemes minél előbb igénybe venni, ha eddig nem volt alkalma vállalkozásának a fejlődésre, fejlesztések megvalósítására. A CIB Bank weboldalán egy hitelkalkulátor is segíti az érdeklődőket.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása