Az mnb árfolyam jelzi az angol font napi árfolyamát is ez sokaknak jelent előnyt

Az MNB árfolyam közlője mindenkinek segítséget nyújt, akit érdekel az angol font árfolyama. Ma már senkinek sem okozhat gondot, ha éppen egy adott nap árfolyamára kíváncsi, de akár visszamenőleg is le lehet kérdezni az árfolyamot. Az MNB oldalán egy praktikus keresővel pillanatok alatt beállíthatjuk mire is vagyunk kíváncsiak.

Az mnb árfolyam közlése mellett más weboldalakon is találhatunk információkat

A deviza árfolyamok legfrissebb adatait percről percre követhetjük a következő linken. A hitelmindenkinek.hu oldalán mindenki megtalálhatja a devizáknak a várható állását, ez lehet akár az angol font árfolyam is. Megtekinthetünk élő adatot, az adott nap teljes adatsorát és még egy hétre visszamenőleg is lehetőségünk nyílik az angol font árfolyamának megtekintésére.

hirdetes

Kiket érdekelhet a font árfolyama

Szinte mindenkit érdekelhet az MNB árfolyama, aki utazáson vagy vásárláson töri a fejét. Azoknak a cégeknek, akik Angliából szerzik be a termékeket, bizony napi szinten tudniuk kell a font állását, hiszen számukra akkor jön el a legjobb időszak, amikor nagyon olcsón tudnak fonthoz jutni, hiszen ilyenkor olcsóbban tudnak vásárolni is.

Azokat is érdekelheti, akik éppen utazás előtt állnak és Londonba vagy bármelyik másik nagyvárosba készülnek. Ugyan kártyával is számtalan helyen lehet fizetni, de azért jobb, ha mindig van nálunk valuta is.

A családok sokszor csak valutát visznek magukkal, hiszen a kártyát nem minden esetben lehet használni, még azért akad jó pár olyan hely a világon, ahol nem fogadják el. Sokszor pontosan a fakultatív programokat sem lehet kártyával kiegyenlíteni, pedig nyaralások alkalmával erre lenne a leginkább szükség.

Valutát váltsunk, vagy inkább kártyával fizessünk?

Sokak hisznek a kártyában, hiszen biztonságosabbnak gondolják, mint azt, hogy folyamatosan arra kelljen figyelni hova teszik a rengeteg kézpénzt. A kártyás vásárlásnak azonban ára van. Ugyan a bankok általában középárfolyamon váltanak ilyenkor és devizában történik az összeg kiegyenlítése, de magának a kifizetésnek vannak banki költségei. Külföldön bankkártyával pénzt kivenni kész életveszély, hiszen nem csak az árfolyam szerinti összeget fizetjük, hanem a pénzkivételért is kell fizetnünk.

Az átutalás szintén nem egy olcsó történet arról nem beszélve, hogy nagyon lassan ér át a pénz. Bár az utalás inkább az itthoni vásárlásoknál fontos. Az MNB árfolyam ismerete mellett fontos, hogy saját bankunk ügyintézési költségeivel is tisztában legyünk. Minden egyes szerződésben szerepelnek az alapösszegek, de azért a bank oldalán mindig figyelni kell a változásokat.

Arról értesítést nem mindig kapunk. Ha levelet küldenek, akkor is csak annyi szerepel benne, hogy változott az üzletszabályzat. Ilyenkor az interneten utána lehet nézni a változásoknak, vagy személyesen fel lehet keresni az ügyintézőt. A valutaváltás szintén pénzbe kerül, hiszen magának a váltásnak van egy ügyintézési, kezelési díja is. Ezt a díjat a valutaváltókban jól látható helyen fel kell tüntetniük, ez azonban nem mindenhol történik meg. Ma már nagyon sok cég foglalkozik valutaváltással, így az angol font váltásával is.

Érdemes minél alaposabban körülnézni, hogy hol éri meg jobban a valutát kiváltani. Vidéken a nagyvárosokban és a fővárosban is számtalan valutaváltó üzemel. Sok váltónak már egész fiókhálózata van, amely országos szintű. Talán a nagyobb váltóknál érdemes kezdeni a kérdezősködést vagy megnézni az interneten az adott napi angol font árfolyamot.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása