Az MNB árfolyam napi figyelése most talán még fontosabb

Az MNB árfolyam figyelése és folyamatos nyomon követése most talán még fontosabb, mint eddig, akik az angol font árfolyamára kíváncsiak. Angliában a Brexit és a választások miatti hangulat nagyban befolyásolja a valutaárfolyamokat. A választások miatt jelenleg az angol font gyengült a forinttal szemben.

A brit választás nagyban befolyásolja az angol font árfolyamának mozgását

A profitline cikke szerint  a brit választás nagyban befolyásolja az angol font jelenlegi állását. A kozervativ párt győzelme tulajdonképpen vereségnek számít, hiszen korábbi fölényéből rengeteget vesztett. A csütörtökön megtartott választás hatalmas meglepetést okozott, de nem csak a briteknek.

hirdetes

A brexittel kapcsolatos tárgyalások a választások miatt valószínűleg nagyon el fognak húzódni, ez sem tesz majd jót az angol font árfolyamának. Mivel Theresa May veszített fölényéből így valószínű, hogy a brexittel sem lesz minden rendben. Elemzők úgy vélik, hogy a brexitet a brit kormány mindenképpen véghez viszi, de hogy milyen irányvonalak lesznek a tárgyalásokon, ezt még nem lehet biztosan tudni.

A brexit hatásairól az elemzők leginkább majd a tárgyalások alatt vagy a végén nyilatkoznának, hiszen nem lehet előre tudni semmit. Rövidtávon azt jósolják, hogy az angol font folyamatosan fog veszíteni az értékéből. Az angol font árfolyama már a forinttal szemben is gyengébbnek mutatkozik. Az MNB árfolyamot mindenképpen érdemes szem előtt tartani és akár minden nap figyelni.

Mit is jelenthet sokaknak az angol font árfolyamának zuhanása?

Természetesen azoknak ez most nagyon jól jön, akik valutaváltással foglalkoznak és így keresik meg a mindennapi betevőt. Most biztosak lehetünk abban, hogy a valutaváltóknál nagyon sokan fognak angol fontot vásárolni, hiszen az is elképzelhető, hogy hosszabb távon jól és nyereségesen lehet majd ebből kijönni.

Azoknak, akik ebben az évben Angliába készülnek pihenni, szintén most érdemes a valutaváltóknál sorba állni az angol fontért. Most sokkal olcsóbban juthatnak hozzá így a nyaraláson még spórolhatnak is. Természetesen, akik termékértékesítéssel foglalkoznak és Angliából szerzik be a termékeket, azoknak is most érdemes bevásárolniuk.

Az MNB árfolyam mellett még hol tudjuk megtekinteni az árfolyamokat?

Az árfolyamok közlésével ma már számtalan oldal foglalkozik, de saját bankunk honlapján is elérjük a naponta frissített árfolyamot. Az MNB árfolyam tulajdonképpen devizaárfolyamot jelöl, de bankunknál többféle lehetőség közül is választhatunk. Deviza és valuta árfolyamot is megtekinthetünk.

Az árfolyamoknál pedig eladási, vételi és középárfolyamokat. Léteznek kereskedelmi, pénztári, exkluzív és középárfolyam közlések is. Mindig érdemes ezt áttekinteni mielőtt az angol font váltást elindítjuk. A bankoknál a pénztárakban pontosan meg tudjuk kérdezni, hogy a valutaváltás mennyibe kerül. Ha úgy érezzük, hogy nagyon magas költségvonzata lenne, akkor mindenképpen keressünk egy megbízható valutaváltót.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása