Ma már nagyon sokan az MNB árfolyam megtekintése után vágnak bele a valutaváltásba

Az MNB árfolyam sokaknak nyújt útmutatást, amikor valutaváltás előtt állnak. Az MNB által közölt devizaárfolyam jó iránymutatás mindenkinek, hiszen így könnyen látható, hogy a valutaváltók közül melyik az, amelyik elfogadható áron dolgozik. Természetesen több valutaváltót is össze lehet hasonlítani és így még pontosabb információk birtokában lehet váltani a valutát.

Az MNB árfolyam még az angol font tekintetében is pontos információt nyújt

Az angol font árfolyama leginkább azoknak fontos, akik éppen egy nagyobb vásárlás előtt állnak vagy megtakarítási célzattal vásárolnak valutát. Akik most megtakarítási célzattal nézegetik az angol font árfolyamát, azok Az élő devizaárfolyamok ma már grafikonon is nyomon követhetők. Ez sokaknak segít abban, hogy akár naponta többször is ránézzenek az angol font árfolyamára.

hirdetes

Jelenleg nagyon sok mindent befolyásolhatnak a választások. Az angol font elemzők szerint most zuhanórepülésben lesz egy darabig, de az angolok valószínűleg kamatemelést fontolgatnak. A Bank of England kormányzótanácsa már meg is hozta döntését a kamatemeléssel kapcsolatban, amely jóval korábban érkezhet, mint amit vártunk.

Ennek a hírnek a hatására máris emelkedni kezdett a font, bár nem olyan nagymértékben. Láthatjuk, hogy egy-egy apró hír is mekkora változást okoz a devizapiacon.

Az utazás előtt állóknak nagyon fontos, hogy mindig tisztában legyenek az árfolyamokkal

Mindenkinek fontos, hogy mennyi költséggel kalkulálhat egy-egy utazás során. Nagyban befolyásolhatja a kiadásokat a valutaváltás is. Az MNB árfolyam megtekintése után érdemes a valutaváltók kínálatát is áttekinteni és eldönteni, hogy melyik valutaváltó kínálja a legjobb áron az angol fontot.

Az angol font árfolyama, mint írtuk most elég sokszor változik naponta, de ez a valutaváltókat annyira nem befolyásolja, hiszen ők egy nap alatt egyszer vagy kétszer frissítik árfolyamaikat. Ma már egyre több városban tűnnek fel a valutaváltó cégek. Legyünk azonban óvatosak és csak a megbízható valuta váltóknál váltsunk valutát.

Beindult a nyaralási szezon, de melyik a jobb megoldás a valutaváltás vagy a bankkártyahasználat?
Több szempont szerint is át kell gondolni, hogy melyik megoldás ígérkezik a legjobbnak. A kártya biztonságot nyújt abból a szempontból, hogy biztonságosabbnak tűnik, mint ha egész nyaralás alatt a nálunk lévő valutát őrizgetjük. Egy egyiptomi nyaralás során a bazárban nem túl biztonságos ennyi készpénzzel közlekedni, de ez vonatkozik az isztambuli bazárra is.

A készpénz viszont azért jelenthet jobb megoldást, mert nem mindenhol lehet kártyával fizetni. Ilyenkor, ha nincsen nálunk készpénz, akkor egész egyszerűen vagy nem tudjuk igénybe venni a szolgáltatást, vagy egészen egyszerűen egy étteremben nem tudjuk kifizetni a számlát. Igen gyakran előfordul az is, hogy a terminálok meghibásodnak.

Ebből a helyzetből nem is nagyon van kit, hiszen ha nem vittük magunkkal készpénzt, akkor bizony adósok maradunk az étteremben. A másik fontos dilemma az a költségekben rejlik. Melyik drágább vajon a pénzváltás vagy a banki költségek?

Az MNB árfolyamot már ismerjük, hiszen annak tudatában kezdjük meg a keresgélést. Pénzváltási költséget fizetünk a bankban és a pénzváltónál is kifizetjük a kezelési költséget. Tulajdonképpen mindenhol megkérik az árát a valutaváltásnak. Ilyenkor egy táblázat segíthet, amelyben összevetjük a különféle ajánlatokat. Akinek erre van ideje, ezt javasoljuk.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása