Az MNB árfolyam mindenkinek pontos útmutatást nyújt, amikor valutaváltás előtt állunk

Az MNB árfolyam az mnb honlapján megtekinthető, de sok más olyan internetes portál is létezik, amely az árfolyamok közlésében segít. Az MNB devizaárfolyam az, amely mindig irányt mutat mind a bankoknak mind pedig az ügyfeleknek. Az MNB oldalán fellelhető devizaárfolyam természetesen több fajta lekérdezéssel is elindítható, tudunk napokra is kereséseket indítani. Azt fontos tudni, hogy az MNB valutaváltási tevékenységet nem végez. Ezt csak a valutaváltók és a pénzintézetek végzik.

Az MNB árfolyam áttekintése után nézzük meg, hol tudjuk a svájci frankot a legjobban váltani

Miután megtekintettük az aktuális árfolyamot az MNB honlapján nyugodtan nézzünk körbe a valutaváltóknál és a bankoknál. A valutaváltókban mindenhol ki van függesztve a kezelési költség mértéke és az árfolyam is. Ma már a legtöbb váltó sávosan adja meg a váltási költségeket, de olyan váltók is vannak, ahol százalékban fejezik ki a valutaváltás költségének mértékét.

hirdetes

A különféle váltók a weboldalakon is nyilvánosságra hozzák az adott napi svájci frank árfolyamokat, így nem szükséges nyakunkba venni a várost, elég, ha csak ezeket az oldalak átnézzük. A bankokkal ugyanez a helyzet, hiszen minden banknak van weboldala. Itt nagyon figyeljünk oda az apró betűs részekre, hiszen sokszor a költségek ide vannak eldugva.

Nagyon sokan csak a pénztárnál szembesülnek azzal, hogy mennyiért sikerült a valutaváltást elintézniük. Akinek segítséget jelent, az természetesen egy táblázatot is létre hozhat, amelyben jobban átlátható egy-egy ajánlat. A táblázat áttekintése után pedig már könnyedén el tudjuk dönteni, hogy hol a legérdemesebb a svájci frankot megvásárolni.

Mikor és milyen feltételekkel érdemes magánszemélytől svájci frankot vásárolni

Amennyiben lehetőségünk van rá, akkor valamelyik közeli ismerősünktől szerezzük be a svájci frankot, hiszen nagy valószínűséggel ezt középárfolyamon tehetjük meg. Ez mind a két félnek ideális megoldást jelenthet, hiszen a középárfolyamtól mindig eltér a vételi és az eladási árfolyam, amivel eladhatnánk vagy megvásárolhatnánk a valutát.

Így mindenki jól fog járni, hiszen aki eladja az is többet fog kapni, mint ha egy váltónál vagy egy banknál tenné meg. Mi is jól járunk, hiszen közép árfolyamnál csak magasabban fogunk svájci frankhoz jutni. Az MNB  árfolyam alapján pedig már mindenki tudhatja, hogy éppen mennyi lehet a középárfolyam.

Mikor érdemes a valutát váltani?

Semmiképpen se főszezonba tegyük, inkább előtte pár héttel vagy akár hónappal. Látható a különféle grafikonokból, hogy a svájci frank decemberben nagyon drága ezért ezt a hónapot lehetőség szerint kerüljük is el.

Itt több periódusban is lehetőségünk nyílik a lekérdezésre, ami azért nagyszerű, mert folyamatosan nyomon követhetjük a svájci frank árfolyamának alakulását. Akinek fontos, hogy jó áron jusson valutához az él ezekkel a lehetőségekkel, hiszen így akár egy családi nyaralás is sokkal olcsóbbá tehető. Nagyon sok múlik azon, hogy mennyire lesz sikeres a váltás.

Akik szeretnek biztosra menni, azok vigyék ki magukkal külföldre a bankkártyájukat is és vészhelyzetben akár a kártyával is lehet fizetni bizonyos szolgáltatásokért, illetve a nagyobb bevásárlóközpontokban is minden bizonnyal a vásárlások alkalmával.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása