Az MNB árfolyam már jó támpontot ad egy-egy valutaváltás előtt

Az MNB árfolyam mindenki számára kulcsfontosságú, ha éppen svájci frankra van szüksége. A svájci frank deviza középárfolyamot a következő oldalon is nyomon követhetjük. Itt 7, 30, 90, 200 vagy akár 40 értéknapos grafikonokat is találhatunk, amely sokaknak jó iránymutatást ad. Akik még értenek is a trendekhez, azoknak külön nagy segítség ez az oldal.

A svájci frank aktuális árfolyamát nem árt, ha tudjuk utazás előtt

Mindenkinek nagyon fontos, hogy utazásainak költségét a legminimálisabbra csökkentse, főleg ha az egész család utazásáról van szó. Ma már csodálatos téli síeléseket tehetünk Svájcba. Érdemes nem a főszezonban a valutaváltás gondolatával foglalkozni, hanem még jóval előbb. A csúcsidőszakban mindig drágábban juthatunk valutához. Ha megnézzük a 400 napos grafikont, láthatjuk, hogy a svájci frank árfolyam december közepétől egészen január végéig igen magasan volt és a másik kiugró időszak pedig a július. Ezek főszezonok, még ha nem is síelésről van szó nyáron. Ilyenkor nagyon sokan a hegyvidéki wellness szállodákban töltik éves pihenésüket. Az árfolyamokat már jóval december előtt érdemes figyelni és nagyon jó valutaváltást tehetünk abban az időszakban.

hirdetes

Hol érdemes valutát váltani az MNB árfolyam folyamatos nyomon követésének segítségével?

Több helyen is válthatunk valutát, de mindig az MNB árfolyamból induljunk ki. Ha ezt megtettük, akkor már csak a bankok és a valutaváltók árfolyamait kell összevetnünk. Nagyon fontos tudni, hogy mindenhol fognak felszámolni kezelési költséget, bár az nem mindegy hogy mennyit. Nagyon nagy szórások vannak-e tekintetben ezért érdemes pár tanácsot megfogadni.

A vidéki kisebb városokban keressük meg inkább a bankokat. A nagyobb városokban pedig először nézzünk körül a bankoknál és utána menjünk valutaváltóba. Sokszor nem is érdemes kimozdulni otthonról, hiszen az interneten ma már nagyon sok valutaváltó van jelen.

Bankunk pedig minden bizonnyal üzemeltet weboldalt. Itt minden fontosabb adat a rendelkezésünkre áll, hogy tökéletes döntést hozhassunk. Az üzletszabályzatokban minden apróbb részletre kitérnek, de arra figyeljünk, hogy az apróbetűs rész se kerülje el soha a figyelmünket. Minden egyes változásról, ami a számlánkkal kapcsolatos küldenek ki értesítő levelet, de a különféle ügyleti díjakról nem küldenek ki tájékoztatást, ezt mindig aktualizálják az üzletszabályzatukban. Ha ma megnézzük a különböző bankok ajánlatait, akkor is látni lehet, hogy több forintos különbségek vannak egy-egy pénzintézet svájci frank árfolyamában.

Egyáltalán nem biztos, hogy a saját bankunk az, amelyik a legjobb áron fogja nekünk adni a frankot. Érdemes mindig résen lenni váltás előtt és alaposan tájékozódni.

Mire figyeljünk ha magánszemélytől váltunk valutát?

Kiemelten fontos, hogy mindig csak ismerőstől vegyünk valutát. Az utcákon megtalálható feketéző valutaváltókat pedig nagy ívben kerüljük el, ennél már az is jobb, ha hivatalos váltónál veszünk svájci frankot. Itt mindig kifüggesztik az aznapi svájci frank árfolyamot és a kezelési költséget is. Az MNB árfolyam táblázatának segítségével mindig tudni fogjuk, hogy melyik a legolcsóbb ajánlat számunkra.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása