Mire használhatjuk SZÉP kártyánkat?

2011 októberétől használható az Üdülési Csekk kiváltójaként bevezetett  Széchenyi Pihenő Kártya, rövidítve SZÉP kártya. Létrehozásának célja az volt, hogy a munkavállalóknak adható olyan béren kívüli juttatások, melyek kedvezményes adózás alá esnek, legjobban a belföldi turizmust segítsék elő, ami hazánk gazdasági növekedését is előnyösen érintheti.

SZÉP kártyával szálláshelyért, vendéglátásért és szabadidős szolgáltatásokért is fizethetünk

Egy évben munkavállalónként összesen 450 000 Forint adható, ebből az összegből 225 ezer forint lehet a szálláshely alszámla, 150 ezer forint a vendéglátás, és 75 ezer forint a szabadidő alszámlára elköltött összeg. Ezek a szolgáltatások, amennyiben a szolgáltatók benne vannak a rendszerben, a SZÉP kártya elektronikus plasztikkártya használatával vásárolhatók meg. A teljesség igénye nélkül a SZÉP kártyával belföldi szálláshelyként például apartmanok, szállodák, vendégházak, panziók vagy kempingek vehetők igénybe. Vendéglátóipari szolgáltatásként éttermekben, pizzériákban, büfékben, valamint ételszállításra használható. Egészségmegőrzésre fizethető wellness, masszázs, sport és szolárium. Szabadidős tevékenységhez például sporteszköz kölcsönözhető vele, míg kulturális eseményekhez és szórakozási célra például színház, fesztivál és múzeum belépőjegy vásárolható vele.

hirdetes

Hogyan fizethetünk SZÉP kártyával?

A szolgáltatások ellenértéke a helyszínen vagy interneten keresztül, vagy POS terminálon, vagy a szolgáltató segítségével telefonon fizethető ki. Ezen kívül előreutalással is kiegyenlíthető valamelyik alszámlára.

Hogyan juthatunk SZÉP kártyához?

Jelenleg a munkáltatók jogosultak a SZÉP kártya igénylésére, a K&H, az OTP és a MKB bankon keresztül. A kártya igényléséhez a név és a lakcím megadásán kívül szükség van az adóazonosító, és néhány esetben a TAJ számra is. A SZÉP kártya teljesen díjtalan mind a munkavállalók, mind pedig a munkáltatók számára is. A munkavállalók egy társkártyát ugyancsak ingyenesen kaphatnak. Minden további társkártya 1500 forint +ÁFA. A kártya a kiadástól számítva 5 évig érvényes, az aktuális egyenleget pedig a feltöltést követő év utolsó napjáig használhatjuk fel.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása