Milyen szabadidős tevékenységekre használhatjuk SZÉP kártyánkat?

2012-ben nagyot változott az úgynevezett cafeteria rendszer, az üdülési csekket felváltotta a SZÉP kártya. Ez a béren kívüli juttatás három alszámla szerint költhető el a hazai SZÉP kártyához csatlakozott szolgáltatóknál. Mindhárom alszámlához meghatározott keretösszeg költhető személyenként és évenként, a szálláshely alszámlára 220 ezer forint költhető, a vendéglátás alszámlára 150 ezer, míg a szabadidős alszámlára évente 75 ezer forintot költhetnek a kártyával rendelkezők.

Egészségügyi szolgáltatások SZÉP kártyára?

A szabadidő alszámlára számtalan szolgáltatás vehető igénybe, a teljesség igénye nélkül sorolunk most fel néhányat. Olyan humán-egészségügyi szolgáltatások vehetők igénybe, amelyek nem minősülnek orvosi gyógykezelésnek. Például gyógymasszázs, látásvizsgálat, fizikoterápia, MRI vizsgálat, akupunktúra, homeopátia és természetgyógyászati ellátás.

hirdetes

SZÉP kártyával koncertekre, strandra, lovagolni is mehetünk

Az előadó művészet kategóriában a nézői jegyek vásárolhatóak színházba, operába, koncertekre, táncművészeti előadásokra, és más színpadi alkotásokra. Cirkuszok, művészcsoportok és egyéni művészek előadásaira.
Bármilyen múzeum gyűjteménye megtekinthető SZÉP kártyára való belépőjegy vásárlásával.
Állatkertek és növénykertek, valamint nemzeti parkok látogathatók a segítségével.
Vidámparkok, valamint egyéb más szórakoztató szolgáltatások vehetők igénybe.
Elszámolható még szabadidőpark szolgáltatása, strandszolgáltatás, sípálya használat, szabadidős közlekedési eszköz.
A fizikai közérzet javítását célzó szolgáltatások közül igénybe vehető a fogyasztó szalonok szolgáltatása, gőzfürdő és gyógyfürdő, szolárium és szauna, frissítő masszázs. A manikűr és a fodrászat viszont nem.
Igénybe vehetőek különböző testedzési szolgáltatások, és egyéb sporttevékenységek is. A belvízi személyszállítás városnéző hajóval, komphajóval, kiránduló- és személyszállító hajóval. Szabadidős és sport képzések, úgymint sporttanfolyam, harcművészeti tanfolyam, jóga oktatás, úszás-, torna- és lovaglás oktatása. És kölcsönözhetők szabadidős és sporteszközök, például vitorlás, kerékpár, sífelszerelés, és egyéb más sportfelszerelés.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása