Mire elég a Provident heti és havi kölcsöne?

Bármikor alakulhat úgy, hogy egy kisebb vagy nagyobb kölcsönre van szükségünk. Nem kell persze egyből nagy összegre gondolni, hiszen nem lakásvásárlásra lesz szükség, hanem mondjuk egy háztartási eszköz cseréjére, egy tanfolyam kifizetésére, esetleg egy nagy családi ünnep finanszírozására. A Provindent heti és havi kölcsöne pont az ilyen esetekre nyújt segítséget. Ezek a hitelek szabad felhasználásúak, tehát bármire elkölthetőek, nincs szükség hozzájuk kezesre vagy fedezetre, és még a KHR listát sem nézik, vagyis negatív BAR listások is igényelhetik.

Ez nagyon jól hangzik, ugyanakkor jó, ha tudjuk, hogy jövedelemigazolás minden esetben kérni fognak, és bár a negatív BAR listás státusz nem kizáró tényező, azért a hitelképességet nézik. Ennek ellenére, ez a kölcsön jó lehetőség lehet azoknak, akik gyorsan szeretnének pénzhez jutni. A törlesztő részlet havi és heti rendszerességgel is fizethető, ettől függ majd a futamidő és a kölcsön összege is. De mennyi is az annyi? A Hitelmindenkinek.hu csapata utána nézett, hogy mire elég egy Providentes heti, illetve havi kölcsöne.

hirdetes

Mekkora összeget igényelhetünk?

A minimum összeg mindkét esetben 40000 forint, a maximum összeg azonban eltér. A heti kölcsön esetén legfeljebb 420000 forint igényelhető, 40 és 72 hetes futamidőre. Ez az összeg egy iskolakezdés megtámogatására, vagy egy régi háztartási berendezés cseréjére elég lehet, de akár egy új kanapé vagy gardrób vásárlására is. Ha kisebb összeget szeretnénk felvenni, a Provident heti kölcsönét érdemes megfontolni. Persze előfordulhat, hogy nagyobb összegre van szükségünk, vagy jobban szeretjük havonta egy összegben törleszteni.

Ebben az esetben a havi kölcsön lesz a megoldás számunkra. A havi kölcsön esetén jóval magasabb összeget igényelhetünk, 600000 forintot, viszont a futamidő hasonló lesz, viszont itt nem heti, hanem havi részletekkel számolva. A futamidő 9 és 15 hónap lehet, ennek fényében érdemes megfontolni, hogy melyik konstrukcióval járunk jobban. A THM a két kölcsön esetében csak minimális eltérést mutat, lényegében az dönthet, hogy mekkora összegre is lesz szükségünk. A havi kölcsönből már több háztartási eszközt is pótolhatunk, de egy nagyobb nyaralásra is költhetjük.

Hogyan alakul a THM idén és jövőre?

Ahogy már említésre került, a THM majdnem azonos a két hitel esetében. A heti kölcsönhöz 5,7%-os, míg a havi konstrukcióhoz 5,6%-os THM tartozik. Érdemes kalkulálni, hogy ha csak egy kisebb kölcsönt szeretnénk, ami mindkét konstrukció összeghatárába belefér, melyik megoldással jövünk ki jobban, ugyanakkor várható, hogy minimális eltérést fognak mutatni. A döntő kérdés, hogy a havi vagy a heti törlesztés részesítjük előnyben.

A THM esetén érdekes kérdés, hogy mennyit fog változni a futamidő során. A 2020-es év kedvező kamatai, és THM-je 2021-ben minden bizonnyal emelkedni fognak, viszont, ha még idén vesszük fel a Provident havi vagy heti kölcsönét, biztosak lehetünk benne, hogy a hitelünket a 2021. január első napjától életbe lépő emelkedés nem fogja érinteni, mivel rögzített a THM a kölcsön teljes futamideje alatt. Szóval, ha a valamelyik elektronikai háztartási eszköz cseréjében, vagy a karácsony megtámogatásában gondolkodunk, érdemes időben igényelni a hitelt.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása