Mindent az áruhitel kalkulátorokról

Egy jó áruhitel kalkulátor célja, illetve legfontosabb feladata az, hogy az olyan emberek, akik szeretnének valamilyen kisebb-nagyobb háztartási gépet azonnal, kölcsönre megvásárolni maguknak, előre ki tudják kalkulálni, hogy egy adott pénzintézet vagy bolt követelései és feltételei alapján mekkora törlesztő-részletekre és egyéb kötelezettségekre számíthatnak majd.

Egy ilyen kalkulátor páratlanul pontos összegekkel tud szolgálni minden fontosabb részletről, miközben több kalkulációt és specifikációt is megnézhetünk azzal kapcsolatban, hogy milyen esetekben járhatunk a legjobban, vagy éppen meddig nyújtózkodhatunk az összeg tekintetében, amit még a családi költségvetés a törlesztés kapcsán elbír.

hirdetes

Milyen egy jó áruhitel kalkulátor?

Egy jó áruhitel kalkulátor legfontosabb ismérve nem is az, hogy melyik bankhoz tartozik – hiszen vannak nagyszerű független online programok –, sokkal inkább az, hogy mennyire alapos, és mennyire vesz figyelembe minden egyes olyan részletet, amire nekünk feltétlen szükségünk van ahhoz, hogy pontos eredményekkel tudjunk kalkulálni.

Egy jó kalkulátornak így rá kell kérdeznie az életkorunkra, a legmagasabb iskolai végzettségünkre, és ha a foglalkozásra nem is – bizonyos esetben ez is lényeges lehet –, a havonta befolyó rendszeres nettó jövedelemre mindenképpen, hiszen ezek adnak egyfajta biztosítékot a banknak az anyagiak kapcsán, hiszen a jövedelem vagy az iskolai végzettség sok esetben kulcsmomentum lehet a hitelfelvételnél.

Egy megfelelő áruhitel kalkulátornak mindemellett rá kell kérdeznie olyan dolgokra is, minthogy milyen családi állapotunk van, hány főt tartunk el, illetve természetesen, hogy milyen terméket szeretnénk megvásárolni magunknak. Bizonyos esetekben a kalkulátor rákérdezhet lakóhelyünkre is, ellenben óvakodjunk attól, hogy pontos címet, telefonszámot, vagy éppen e-mail címet, jelszavakat és bankszámlához kapcsolódó adatokat megadjunk, hiszen egy kalkulátor ilyen adatok begyűjtésére nem jogosult.

Mindezen felül természetesen fontos még az ilyen online programok esetén, hogy megkérdezzék tőlünk, milyen futamidőre is szeretnénk felvenni a hitelt, hogy mekkora összegre van szükségünk, de nagyobb értékű árú megvásárlása esetén akár a hitelfedezeti kérelemről is nyilatkoznunk kell. Természetesen vannak egészen egyszerű kalkulátorok is, amelyek csak az összegre és a futamidőre kíváncsiak, és egy adott bankhoz kapcsolódva minden más egyebet automatikusan kiszámolnak nekünk.

Az áruhitel felvételének menete

Egy ilyen kölcsöncsomag felvétele vagy igénylése kapcsán az egyik első intézkedésünk minden esetben az legyen, hogy egy áruhitel kalkulátor segítségével készítünk vagy készíttetünk magunknak egy megfelelő kalkulációt.

Ha már tudjuk, hogy a kiválasztott termék esetén mekkora összeggel és futamidővel gazdálkodhatunk, kérhetünk egy külön hitelajánlatot is – immáron személyre szólót – a kinézett banktól, majd fáradjunk be a pénzintézetbe, vagy kérjünk online ügyintézést, hogy megkötésre kerüljön a szerződés. Sok áruházban mindez egyszerűbb folyamat, ott a kalkuláció után helyben, az áru kiválasztását követően azonnal kapunk hitelbírálatot, szerződést, és akár nulla forint kifizetése nélkül is lehetőségünk nyílik azonnal hazavinni a megfelelő terméket. Amennyiben erre a gyors folyamatra szeretnénk megfelelően felkészülni, és nem akarunk magunknak meglepetéseket, akkor nagy segítségünkre lehet majd egy megfelelő áruhitel kalkulátor.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása