Minden, amit az áruvásárlási hitelkártya kapcsán tudni kell

Az áruvásárlási hitelkártya hasonló konstrukció, mint az áruvásárlási hitel annyi különbséggel, hogy míg az egyik előbbi esetében kártyával egyszerre több árut is megvásárolhatunk magunknak, addig az áruhitel jellemzően csak egy értékesebb termékre korlátozódik.

Az áruvásárlási hitelkártya általánosságban olyan, mint bármelyik másik hitelkártya, annyi különbséggel, hogy az áruvásárlási hitel kamataiból és költségeiből indulnak ki a költségei, segítségével pedig bármit azonnal megvásárolhatunk magunknak, amit csak meglátunk, így új tévét, hűtőt vagy éppen egy komplett házimozi rendszert is hazavihetünk úgy, hogy ráérünk később kifizetni azokat.

hirdetes

Miért éri meg az áruvásárlási hitelkártya?

A legtöbb hitelkártyához hasonlóan az áruvásárlási hitelkártya sem a legszerencsésebb megoldás, ha drágább műszaki cikkeket szeretnénk vásárolni magunknak, hiszen bár mindig ott lesz mellettünk, nagyon egyszerű az igénylése és a használata is, összességében olyan magasa kamatozású kölcsönt igényelhetünk vele, ami nem ritkán megkétszerezi a megvásárolt műszaki cikk vételárát.

Egy áruvásárlási hitelkártya egészen változó összeghatárokon belüli keretet biztosít számunkra, ezáltal túl nagy költségekbe nem verhetjük magunkat, ellenben akadnak bankok, akik már 500 ezer és 1 millió körüli keretösszeget is a rendelkezésünkre bocsájtanak, amivel már könnyedén belecsúszhatunk egy súlyosabb adósságcsapdába is.

Az áruvásárlási hitelkártya bizonyos esetekben mégis nagyon jó alternatíva, legfőképpen olyan esetekben, ha nincs időnk napokig várni például egy hitelbírálatra, ezáltal például kereskedők vagyunk, elromlott a mélyhűtőnk és szükségünk lenne még aznap egy újra, de nincs felesleges 2-300 ezer forintunk rá. Ilyen esetben csak bemegyünk a megfelelő bankba, és alig 30 perc múlva már meg is történik a hitelbírálat, és használatba is vehetjük a hitelkártyát, vagyis megvásárolhatjuk a szükséges műszaki cikket.

Habár bankonként rendkívül eltérő lehet az, hogy az áruvásárlási hitelkártya kapcsán milyen feltételeknek kell megfelelnünk, vannak már igencsak rugalmas futamidővel rendelkező ajánlatok is, sőt a hitelösszeg tekintetében is óriási választási lehetőségek állnak a rendelkezésünkre, így amennyiben nem szeretnénk, hogy elszálljon velünk a ló, kérhetünk egy 50-100 ezer forintra szóló, valóban csak a végszükség esetére fenntartott kártyát is.

A további előnyök között tarthatjuk még számon, hogy az áruvásárlási hitelkártya esetén forint alapú kölcsönről beszélünk, a törlesztést pedig egy megfelelő biztosítással biztonságosabbá tehetjük, hiszen probléma esetén a biztosító segít rendezni a tartozásunkat.

A hitelkártya igénylésének feltételei

Természetesen ne higgyük azt, hogy a hitelkártya az előnyös feltételek mellett könnyen igényelhető, lévén nagyon sok feltételnek meg kell felelnünk ahhoz, hogy megkaphassuk. Ilyen például a magyar állampolgárság, az állandó magyarországi lakcím, valamint a 18 éves életkor, ami sok bank esetében csak 21-24 év.

Ezen túlmenően alkalmazotti jogviszony esetén a bank irányában legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonyt kell igazolni egy és ugyanazon munkahelyen, míg vállalkozóként 12 hónapos itthoni tevékenységet, a NAV megfelelő igazolása mellett.

A bank ezen túlmenően meghatározza azt is, hogy mekkora jövedelemmel kell rendelkeznie az igénylőnek, ezáltal bizonyos helyeken már minimálbér mellé is igényelhető, de más esetekben ennek a duplája sem elegendő, így alaposan meg kell válogatni, hogy melyik pénzintézetet választjuk magunknak.

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “Minden, amit az áruvásárlási hitelkártya kapcsán tudni kell

  1. szeretném megszüntetni az euronics hitelkártyámat mivel nincs szükségem rá
    a lakásomon nincs bank fiok, ezért ha lehetséges elektronikusan szeretném

Vélemény - hozzászólás hozzáadása