Minden, amit a Provident Mini Kölcsönről tudni kell

A kisebb összegű hitelek esetében az elhúzódó futamidők nagy bosszúságot okoznak, erre jelenthet megoldást a Provident Mini Kölcsön. A szabad felhasználású hitellel váratlan anyagi kiadásainkat, készpénzes gondjainkat oldhatjuk meg, a konstrukcióban pedig kifejezett rövid visszafizetési idővel kell számolnunk. Így gyorsan magunk mögött tudhatjuk a kölcsönt. És mindezt akár kényelmesen, az otthonunkban is lebonyolíthatjuk, a bank ugyanis ingyenes Otthoni Szolgáltatás Csomagot biztosít az ügyfeleknek!

A pénzintézet 2015-ben megújította a hitelkínálatát, korábban nagyjából fél millió forintban maximalizálta a kiutalt személyi kölcsönöket. Viszont ma már elérhető a jelentősebb kiadásokat fedező, akár milliós nagyságrendű konstrukció, a Provident Maxi Kölcsön, illetve az ellentettje is, az ősszel piacra került Provident Mini Kölcsön.

hirdetes

Ez utóbbi a rövid távú elköteleződési időszaknak köszönve valóban vonzó hitel, ám jelenleg nem elérhető. A kedvező feltételei miatt azonban érdemes jobban megismerkedni a lehetőséggel. Minden esély megvan rá, hogy a Provident a közeljövőben újra visszanyúl az extra mini konstrukcióhoz.

Miért egyedi a Provident Mini Kölcsön?

A Provident hitelek függetlenek a gazdasági piac változásaitól. Mindez azért lehetséges, mert a törlesztő részleteket a bank a teljes futamidőre rögzíti. Nincs ez másként a Provident Mini Kölcsön esetében sem: pontosan látjuk, mikor és mennyit fogunk fizetni. Az összeg pedig valóban nem módosul, nem emelkedik.

A családi költségvetésünket fel tudjuk készíteni a visszafizetési időszakra, hogy a törlesztés folyamán ne maradjunk adósai a banknak. A Provident, a többi intézményhez hasonlóan, a jól törlesztő ügyfeleket díjazza, egy esetleges későbbi igénylésnél pedig figyelembe veszi a hitel-múltunkat is.

Magyarországon a bankok általában a havi rendszerű törlesztést részesítik előnyben, azonban a szabadon felhasználható hitelek piacán nem meglepő a heti visszafizetési kötelezettség. A Provident Mini Kölcsön ezen is túllép: 12 hetes futamidőre kínálja a konstrukciót. Nagyjából tehát 3 hónap áll rendelkezésünkre, hogy letudjuk adósságunkat, amely valóban roppan kurta időszak. Viszont könnyebben tervezhetőek a kiadások, és nem kell sokáig vesződnünk a törlesztéssel.

Az egyedi futamidejű kölcsön keretösszege 30.000-100.000 Ft, fix kamatú visszafizetéssel, mint említettük. A 22, 96% THM-mel és 2,6%-kal kamatozó hitelt most akár lakásunkban is kézhez kaphatjuk, csupán kérnünk kell az Otthoni Szolgáltatás Csomagot. A 0 Ft költségű ügyintézéssel a hiteligényléstől kezdve, a folyósításon át egészen a visszafizetésig minden személyesen bonyolíthatunk le saját otthonunkban.

Mint említettük, az új személyi kölcsönre mindössze 2,6% kamatot számol fel a Provident. Ha a Mini Kölcsön legmagasabb összegét választjuk, 100.000 Ft felvételekor is csak 2.600 Ft összegben fizetjük meg a hitelt, ami roppant kedvező ajánlat, amennyiben 12 hét alatt törleszteni is tudjuk azt.

Kik kaphatnak Provident Mini Kölcsönt?

A hitel keretösszege más konstrukciókhoz viszonyítva alacsony, azonban a bank számára fontos a jól törlesztő ügyfél. Ezért a Provident Mini Kölcsönre is meghatározott feltételek vonatkoznak. Azt elmondhatjuk, hogy a többi bank szigorúbban jár el a szabad felhasználású hiteleknél, bizonyos életkor alatt, illetve az idősebb korosztály számára kötelezővé teszi a kezest.

A Providentnél nincs szükség adóstárs bevonására, és attól sem kell tartanunk, hogy fedezetet kérnek tőlünk a dokumentáció egy pontjában. Minden 18. életévét betöltött személy előtt nyitva áll a 12 hetes futamidejű kölcsön lehetősége, amelynek törlesztését a jövedelemigazolással garantálhatjuk a bank felé. A pénz folyósításához vagy saját vagy közös tulajdonú bankszámla felett kell rendelkeznünk – viszont, ha a készpénzes, otthoni kifizetést jelöljük meg, nem lesz rá szükségünk.

Kizárólag bejelentett magyarországi lakcímmel rendelkezőknek van esélye a pozitív elbírálásra. A bank továbbá kizárja a jogosultsági körből azokat, akik bármilyen Provident kölcsönből eredő tartozást mutatnak.

Milyen dokumentumokat készítsünk elő a Provident Mini Kölcsönhöz?

A Provident Mini Kölcsön igényléséhez szükséges iratok könnyen és gyorsan beszerezhetőek. A sürgős ügyintézést segítheti, ha az ingyenes Otthoni Szolgáltatással házhoz rendeljük a bank munkatársát, aki később a megítélt összeget is készpénzben adhatja át nekünk.

A szükséges dokumentumok többségét egyébként is magunknál tartjuk. A bank számára fontos, hogy igazoljuk a személyazonosságunk, a lakhelyünket – és a már említett rendszeres jövedelemforrásunkat.
Az érvényes személyi igazolvány és útlevél helyettesíthető ideiglenes személyazonossági papírral, vagy kártya formátumú vezetői engedéllyel is.

A lakcímkártya megfelelő a lakhely bizonyításához, ám abban az esetben, ha a tartózkodási címünk eltér a dokumentumon található állandó címtől, és nincs is azon feltüntetve, kiegészítést kell mellékelnünk. Ha béreljük az ideiglenes otthonunkat, akkor tökéletes megfelel erre a célra a bérleti szerződés is.

Jövedelemigazolás esetében pedig minden olyan irat elfogadott a Provident Mini Kölcsön igénylésekor, amely igazolja, hogy az átadás pillanatában rendszeres bevétellel rendelkezünk. Életkortól és egyéb körülményektől függően munkabér jegyzéket vagy bérpapírt mutathatunk be, illetve munkáltatói igazolást – egyik irat kiállítási dátuma sem lehet 1 hónapnál régebbi. A nyugdíjasoktól pedig a postai és nyugdíjszelvényt kérik az ügyintézéshez.

A bankszámlakivonat szintén alapfeltétele a Providentnek, mert a kifizetés és törlesztés átutalással történik. Sok esetben azonban a munkavállalók készpénzben jutnak a fizetésükhöz, így, természetes, hogy egyik banknál sem vezetnek folyószámlát.

A pénzintézet a Provident Mini Kölcsön esetében sem kötelezi őket arra, hogy nyissanak egy számlát, amennyiben megítéli nekik az összeget. A készpénzes jövedelmű ügyfelek számára az Otthoni Szolgáltatás megoldja az átutalásos fizetések gondját, hiszen abban az esetben az ügymenet lerendezhető készpénzzel is.

Hogyan igényelhetjük a Provident Mini Kölcsönt?

Sokkal több kölcsönt helyeztek ki az elmúlt időszakban a bankok, mint a korábban. A hitelezési kedv megugrott, a pénzintézetek pedig különféle kedvezményekkel és sokkal ügyfélközpontúbb szolgáltatásokkal igyekeznek vezető helyet szerezni maguknak a megfeszített versengésben. Kijelenthetjük, hogy ma már sokkal egyszerűbben juthatunk kölcsönhöz, és akár el is felejthetjük az órákig tartó sorban állást, a hiteligénylés adminisztrációjára fordított időt. A kényelmes és átlátható on-line felülettel, valamint telefonos elérhetőséggel a bank egy igen jól működő ügyfélszolgálatot biztosít. És ez meghozza a kényelmet és a kedvet is az első lépésekhez, a Provident Mini Kölcsön egy karnyújtásra kerül tőlünk.

Az online igénylés mellett a bank alkalmazottjai telefonon és SMS-ben is várják a megkereséseket. Az Otthoni Szolgáltatással pedig garantálják, hogy helyben, kényelmesen válthatjuk ki a hitelt, hiszen a teljes ügymenetet az otthonunkban bonyolíthatjuk le, beleértve a heti törlesztő részletek fizetését is.

SMS-ben a 06 20 555 50 50-es számra küldhetjük a HITEL szócskát. A munkatársak rövid időn belül felkeresnek bennünket, és tájékoztatnak a további teendőkről. A 06 40 50 50 50 telefonszám pedig minden hétköznap 7.30-21.00, illetve hétvégén 7.30-20.00-ig elérhető.

Ha az online formát választjuk, a Provident weboldala átláthatóan és könnyen követhető módon irányít el bennünket az igénylésig. Csupán három lépést kell teljesítenünk. A visszahívást jelző, sötétebb felületre kattintva egy kérdőívhez juttat a rendszer, ahol az alapadataink kérik a rögzítéshez. Néhány perc alatt végezhetünk is kitöltéssel. Az elküldés után a bank munkatársai szinte azonnal felkeresnek bennünket, hogy időpontot egyeztethessenek a kérelem átadásához. A legközelebbi bankfiókba kell majd befáradnunk, ha pedig extra szolgáltatást igényeltünk, akkor az otthoni találkozó megszervezése vár ránk.

Miután hivatalosan átvették tőlünk a dokumentumokat, a gyakorlat azt mutatja, hogy a bank rövid időn belül elbírálja a kérelmeket. Egy esetleges pozitív döntést követően nem marad más hátra, mint szerződést kötnek a felek. A pénzintézet vállalja, hogy a Provident Mini Kölcsön az aláírást követő 10 munkanapon belül eljut az ügyfélhez – akár folyószámlán keresztül, akár készpénzben.

Miért igényeljünk Otthoni Szolgáltatást?

Az Otthoni Szolgáltatás Csomag nem csupán a kényelemről szól. A saját lakásunkba érkező ügyintéző arra az esetre is jó megoldás, ha készpénzes jövedelemmel rendelkezünk, és a törlesztést is így kívánjuk végrehajtani. A csomag ingyenes, és bármely hiteligénylő számára elérhető.

Gördülékeny dokumentum-előkészítést, kifizetést és adósságtörlesztést tesz lehetővé. Ráadásul sokszor megesik, hogy a bank munkaideje és saját beosztásunk üti egymást – a szolgáltatással a bank munkatársai akár hétvégén, vagy a fiókok munkaidején túl is elérhetőek. A felmerülő problémák, hiányosságok még a helyszínen tisztázhatóak, így a folyamatos utánakérdezést, személyes egyeztetést, újratervezést is elkerülhetjük.

A Provident Mini Kölcsön a pénzügyi piac talán egyik legkönnyebben elérhető hitele, a 12 hetes futamidő valóban kedvező egy gyors anyagi segítséghez.
Sajnos ez a termék csak 2015. október 14. és 2015. november 3. időszakban lesz elérhető.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása