Milyen hitelek vannak ma Magyarországon? Ezek a legnépszerűbb fajták

Ön is régóta vágyik már egy új autóra, azonban önerőből sehogy sem tudja előteremteni rá a pénzt?

Ez esetben érdemes elgondolkodnia azon, hogy hitelt vegyen-e fel, de ezen a téren sem tudja pontosan mivel is áll szemben?

hirdetes

A legjobb helyen jár, ha gyorsan, és kényelmesen akar részesülni egy gyorstalpalóban a kölcsönök bonyolult világával kapcsolatban.

Az alábbi cikkben összeszedtük szinte az összes hitelt, és kölcsönt, amelyeknek fontos lehet a megismerése Magyarországon.

Ne habozzon, csak válasszon okosan!

A megfelelő hitel kiválasztásának legfontosabb szempontjai

Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a számunkra legmegfelelőbb hitelt, érdemes tisztában lenni a lehetséges kölcsön fajtákkal, és azok előnyeivel, illetve hátrányaival.

Nos, már a legtöbb hitelre elég sok a fedezet a bank részéről, tehát körülbelül tíz millió forintot is feltudunk venni ha szeretnék egy egyszerű személyi kölcsönre.

Azonban nem mindegy, hogy milyen kamatlábról, havi részletfizetésről és THM-ről van szó, hiszen ezek nagyban lekorlátozhatják a pénztárcánk tartalmát.

Figyelembe kell még venni azt is, hogy milyen hitel mire használható fel, ugyanis csak arra fordíthatjuk az adott összeget, amit a szerződésben megszabnak majd nekünk.

Emellett alaposan utána kell járni a kölcsön igénylés procedúrájának, hiszen a bankok mindig a megbízhatóságot keresik az ügyfeleikben. Manapság viszont a pénzintézetek közötti nagy versenynek köszönhetően egyre alacsonyabbak a feltételek, hiszen már a minimálbért keresők is könnyen juthatnak kisebb összegű, kedvező feltételű hitelekhez.

A lakáshitel bemutatása

A kétezres évek végén nagyot lódultak az ingatlan árak, és ez odáig fajult, hogy több év gyűjtögetés után sem tudnak félre tenni az emberek egy megfelelő, normál állapotú lakásra, vagy házra.

Itt jön be a képbe a lakáshitel, ami már rendkívül kedvező feltételekkel fut a bankoknál.

A kölcsön sajátossága, hogy rendkívül nagy összeget lehet felvenni, átlagban akár száz millió forintot is maximálisan harminc év vissza fizetéssel. Persze ha nem ilyen magas összegben gondolkodunk, hanem egy reális árat választunk ki magunknak, akkor akár sokkal olcsóbb is lehet ez, mint az albérletünket fizetnünk.

Tegyük fel, hogy egy kicsi, fővárosi lakást szeretnénk venni harminc millióért, a legmagasabb törlesztési határidővel. Így általánosságban mindössze kétszázötven ezer forintba kerül havonta a törlesztés.

Lehet így elsőre soknak tűnik, viszont ebben az esetben nem kell a tulajtól függenünk, valamint a saját tulajdonú lakásunkban ébredhetünk fel minden reggel, ami igazán nagy szó a mai világban.

Az autó kölcsön előnyei

A lakás árak mellett már az autók megfizethetősége is a határokat súrolja, azonban egy kölcsönnel gyorsan, és egyszerűen megvehetjük a kiszemelt példányt.

A használt autó vásárlás mindig hatalmas kockázatokat rejthet magában, így nem is sokan merik bevállalni, hanem inkább az új darabok mellett teszik le a voksukat. Hiszen azok garantáltan elmennek tíz, tizenöt évet, és nem is kell rájuk majd annyit költeni.

Ehhez nyújt segítséget például az autó hitel, amelynek rendkívül kedvező feltételei vannak.

Új és használt autókra egyaránt felvehető kölcsönről beszélünk, amelynek rendkívül alacsony a havi törlesztő részlete.

Két és fél millió forintot maximum futamidőre úgy tudunk felvenni, hogy ha minimum ötszáz ezer forint önrészt beleteszünk. Ezért az önrészért nem kapnánk egy normális használt autót.

A havi összeg pedig, amit ki kell fizetni mindössze csak 28 259 forint ebben az esetben. Ez egy új autóért, normális fizetés mellett szinte elenyésző összeg.

A személyi kölcsön, avagy a jolly joker

A fent említett hitelekhez képest van egy szinte mindenre jó megoldás, a személyi kölcsön.

Itt annyival előnyösebb helyzetben van a kölcsönhöz folyamodó személy, hogy akármire felhasználhatja az adott összeget.

Azonban azzal is tisztában kell lenni, hogy itt nem olyan magas a maximum érték, mind az előző kettő bemutatott kölcsönnél, körülbelül tíz millió forint, nyolcvannégy hónap maximum törlesztéssel.

Ez azt jelenti, hogy ha autóra akarjuk felvenni a pénzt, előfordulhat, hogy ez a személyi kölcsön használatával sokkal kedvezőbb lehet.

Viszont könnyelműség lenne arra számítani, hogy ebből majd egy lakást, vagy egy házat fedezhetünk, mivel a maximum felvehető összeg elenyésző a lakás hiteléhez képest.

Abban az esetben lesz remek választás ez a hitel, ha lakberendezési kellékek, vagy egy nagyobb összegű felújítás, esetleg egy emléknek örökké megmaradó, hawaii nyaralás a cél.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása