Miben segíthet a személyi kölcsön hitelkalkulátor?

Egy független személyi kölcsön hitelkalkulátor mindig hasznos lehet, ha éppen kölcsön felvételét fontolgatjuk. Ma már több olyan oldal is létezik, ahol a kölcsönök zömét pillanatok alatt összehasonlíthatjuk akár többféle paraméter szerint is. Érdemes minél szélesebb körben átvilágítani a személyi kölcsönöket, hiszen bankonként hatalmas eltérésekkel találkozhatunk. Az eltérések adódhatnak a kamatokból, a futamidőkből, a különféle feltételekből. Most nézzük meg, hogy pár magyar banknál milyen személyi kölcsön lehetőségek vannak és hozunk is pár konkrét példát a hitelkalkulátor segítségével.

Először nézzük meg, hogy a személyi kölcsön összehasonlító hitelkalkulátor milyen adatokkal dolgozik?

Alapvető kérdésként merül fel a havi jövedelem, amit a legtöbb kalkulátor oldal bekér, hiszen ez alapján lehet kiszámítani, hogy körülbelül mennyire vagyunk hitelképesek, milyen nagyságú havi terhet tudunk vállalni. A másik fontos kérdés, hogy hitelfelvétel esetén vállaljuk-e azt, hogy a hitelt folyósító pénzintézetnél folyószámlát igénylünk. Ez azért fontos, mert a személyi kölcsön folyósítás után a hitelt erről a számláról fogják levonni. Rá fog kérdezni a kalkulátor, hogy pontosan mekkora összegre gondoltunk és arra is, hogy milyen futamidőben gondolkodunk. Most nézzük meg pár bank esetében, hogy milyen ajánlattal várják jelenleg az ügyfeleket.

hirdetes

Személyi kölcsön hitelkalkulátor erste bank

A személyi kölcsön hitelkalkulátort a következő linkre kattintva érhetjük el: https://tinyurl.com/2p85d93b. Váratlan kiadások fedezése, tanulmányok finanszírozása, orvosi beavatkozások fedezése, több speciális kiadás miatt, lakásfelújításra, autó vásárlásra és ingatlan vásárlásra is igénybe lehet venni az Erste hitelét. Első körben a jelenlegi munkaviszony tartamát kérdezik meg, majd a havi jövedelmet és az esetlegesen meglévő hitelünk havi törlesztőrészletét.

Ki kell választani az összeget, majd a futamidőt és máris elkészítik nekünk a kalkulációt. Nézzünk meg egy lakáscélú személyi kölcsönt 3 millió forintért. A futamidő hossza 5 év. A kölcsön a következőképpen alakul. A havi törlesztőrészlet 65 662 Ft, a THM 12,38% és a kamat 11,29%. Különlegessége a hitelnek, hogy a kamata fix és a futamidő végéig összesen 3 969 719 Forintot kell majd visszafizetnünk. Az Erste Bank már a kalkuláció időszakában felajánlja a hitelfedezeti biztosítás megkötését, hiszen fontos számukra, hogy az ügyfelek ne kerüljenek adósságcsapdába.

Cib személyi kölcsön hitelkalkulátor

A CIB Előrelépő Személyi kölcsönének kalkulátora itt érhető el: https://tinyurl.com/2p8k2xzk. A hitel különlegessége, hogy induló költségek nélkül lehet igénybe venni, hiszen nincsen hitelbírálati és folyósítási díj. Jelenleg minden új hitelnél 5000 Forintot jóváírnak az ügyfelek számláján. Ezt a hitelt 300 000 és 10 000 000 Forint között lehet igénybe venni. Itt is induljunk ki a 3 000 000 Forintos hitelfelvételből, amelyet szintén 5 évre, azaz 60 hónapra veszünk fel.

A havi törlesztőrészlet 63 125 Ft, a THM 10,01% és a kamat 9,45%. A hitel végéig összesen 3 787 500 Forintot kell majd visszafizetni. Ha a jövedelmünket is a pénzintézethez utaltatjuk, akkor kedvezményt nyújtanak a hitel felvételénél. Minimálbér, 250 000 Ft és 450 000 Forint munkabér átutalások között választhatunk. A CIB a következő feltételek megléte esetén tudja folyósítani a személyi kölcsönt: pozitív alapfeltétel vizsgálat, legalább 3 hónapos munkaviszony, amely határozatlan idejű, minimum havi nettó 111 321 Forint, azaz a minimálbér összege.

Otp személyi kölcsön hitelkalkulátor

Az összehasonlíthatóság miatt az OTP-nél is a 3 millió Forintos személyi kölcsönt hozzuk példaként. A kalkulátor itt érhető el: https://tinyurl.com/2p86hca3. A havi törlesztőrészlet 76 562 Ft a fix kamat pedig 17,99%, a THM 20,3%. Azt, hogy a futamidő végéig mennyit kell visszafizetnünk sajnos nem mutatja meg az OTP személyi kölcsön hitelkalkulátora.

Amennyiben bankfiókban adjuk le a hiteligénylést, úgy 1,75% folyósítási díjat számolnak fel, ám ha az OTP Internetbankon keresztül igényeljük, akkor nem számítják fel a folyósítási díjat. Fontos tudni, hogy Internetbankos elérhetőséggel csak az ügyfelek rendelkeznek, így lehet, hogy célravezető a hitelfelvétel előtt egy OTP folyószámlát nyitni, amelyhez kérhetjük az Internetbanki szolgáltatást is. A felkínált személyi kölcsön „Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel”. A hitel folyósításához az OTP minimum 300 000 Forintos rendszeres havi jövedelem igazolását kéri.

Budapest Bank személyi kölcsön hitelkalkulátor

Mint már arról többen értesülhettünk az MKB Bankba olvadt be a Budapest Bank, így most már az MKB Bank által kínált személyi kölcsön felvételével élhetünk. Az MKB szabad felhasználású kölcsönének kalkulátora itt érhető el: https://www.mkb.hu/lakossagi/kolcsonok/szemelyi-kolcson. Az MKB személyi kölcsöne maximum 7 millió Forintig igényelhető. A már eddig is kalkulált 3 millió Forintot nézzük meg 60 hónapos, azaz 5 éves futamidőt választva.

A havi törlesztőrészlet 61 357 Ft, a THM 8,4% és a kamat pedig 7,99%. A teljes visszafizetendő összeg 3 681 420 Ft és a kölcsön típusa pedig az Extra Plus. Ha ugyan ezekkel a konstrukciókkal a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kalkulációját nézzük meg, akkor láthatjuk, hogy a havi törlesztőrészlet 67 599 Ft, a THM 12,9% és a kamat pedig 11,99%. Így némiképpen magasabb törlesztőrészletet kell majd havonta fizetnünk, de talán ez a konstrukció biztonságosabbnak mondható. A futamidő végéig összesen 4 055 940 Forintot fogunk majd visszafizetni a pénzintézetnek.

Ha összehasonlítjuk ezt a pár kölcsönt akkor láthatjuk, hogy vannak eltérések a havi törlesztőrészletet illetően, de nem számottevő a különbség. A legolcsóbbnak a Budapest Bank/MKB Bank hitele tűnik, de mi inkább mégis azt javasoljuk, hogy a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel megjelölésekkel ellátott konstrukciók közül érdemes választani. Ma már nagyon sok internetes oldalon találhatunk személyi kölcsön hitelkalkulátort, amelyek közül egy párat mindenképpen érdemes áttekinteni, mielőtt még megkötjük a hitelszerződést.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása