Miben segíthet a személyi kölcsön hitelkalkulátor?

hirdetes

Egy független személyi kölcsön hitelkalkulátor mindig hasznos lehet, ha éppen kölcsön felvételét fontolgatjuk. Ma már több olyan oldal is létezik, ahol a kölcsönök zömét pillanatok alatt összehasonlíthatjuk akár többféle paraméter szerint is. Érdemes minél szélesebb körben átvilágítani a személyi kölcsönöket, hiszen bankonként hatalmas eltérésekkel találkozhatunk. Az eltérések adódhatnak a kamatokból, a futamidőkből, a különféle feltételekből. Most nézzük meg, hogy pár magyar banknál milyen személyi kölcsön lehetőségek vannak és hozunk is pár konkrét példát a hitelkalkulátor segítségével.

Először nézzük meg, hogy a személyi kölcsön összehasonlító hitelkalkulátor milyen adatokkal dolgozik?

Alapvető kérdésként merül fel a havi jövedelem, amit a legtöbb kalkulátor oldal bekér, hiszen ez alapján lehet kiszámítani, hogy körülbelül mennyire vagyunk hitelképesek, milyen nagyságú havi terhet tudunk vállalni. A másik fontos kérdés, hogy hitelfelvétel esetén vállaljuk-e azt, hogy a hitelt folyósító pénzintézetnél folyószámlát igénylünk. Ez azért fontos, mert a személyi kölcsön folyósítás után a hitelt erről a számláról fogják levonni. Rá fog kérdezni a kalkulátor, hogy pontosan mekkora összegre gondoltunk és arra is, hogy milyen futamidőben gondolkodunk. Most nézzük meg pár bank esetében, hogy milyen ajánlattal várják jelenleg az ügyfeleket.

Személyi kölcsön hitelkalkulátor erste bank

A személyi kölcsön hitelkalkulátort a következő linkre kattintva érhetjük el: https://tinyurl.com/2p85d93b. Váratlan kiadások fedezése, tanulmányok finanszírozása, orvosi beavatkozások fedezése, több speciális kiadás miatt, lakásfelújításra, autó vásárlásra és ingatlan vásárlásra is igénybe lehet venni az Erste hitelét. Első körben a jelenlegi munkaviszony tartamát kérdezik meg, majd a havi jövedelmet és az esetlegesen meglévő hitelünk havi törlesztőrészletét.

Ki kell választani az összeget, majd a futamidőt és máris elkészítik nekünk a kalkulációt. Nézzünk meg egy lakáscélú személyi kölcsönt 3 millió forintért. A futamidő hossza 5 év. A kölcsön a következőképpen alakul. A havi törlesztőrészlet 65 662 Ft, a THM 12,38% és a kamat 11,29%. Különlegessége a hitelnek, hogy a kamata fix és a futamidő végéig összesen 3 969 719 Forintot kell majd visszafizetnünk. Az Erste Bank már a kalkuláció időszakában felajánlja a hitelfedezeti biztosítás megkötését, hiszen fontos számukra, hogy az ügyfelek ne kerüljenek adósságcsapdába.

Cib személyi kölcsön hitelkalkulátor

A CIB Előrelépő Személyi kölcsönének kalkulátora itt érhető el: https://tinyurl.com/2p8k2xzk. A hitel különlegessége, hogy induló költségek nélkül lehet igénybe venni, hiszen nincsen hitelbírálati és folyósítási díj. Jelenleg minden új hitelnél 5000 Forintot jóváírnak az ügyfelek számláján. Ezt a hitelt 300 000 és 10 000 000 Forint között lehet igénybe venni. Itt is induljunk ki a 3 000 000 Forintos hitelfelvételből, amelyet szintén 5 évre, azaz 60 hónapra veszünk fel.

A havi törlesztőrészlet 63 125 Ft, a THM 10,01% és a kamat 9,45%. A hitel végéig összesen 3 787 500 Forintot kell majd visszafizetni. Ha a jövedelmünket is a pénzintézethez utaltatjuk, akkor kedvezményt nyújtanak a hitel felvételénél. Minimálbér, 250 000 Ft és 450 000 Forint munkabér átutalások között választhatunk. A CIB a következő feltételek megléte esetén tudja folyósítani a személyi kölcsönt: pozitív alapfeltétel vizsgálat, legalább 3 hónapos munkaviszony, amely határozatlan idejű, minimum havi nettó 111 321 Forint, azaz a minimálbér összege.

Otp személyi kölcsön hitelkalkulátor

Az összehasonlíthatóság miatt az OTP-nél is a 3 millió Forintos személyi kölcsönt hozzuk példaként. A kalkulátor itt érhető el: https://tinyurl.com/2p86hca3. A havi törlesztőrészlet 76 562 Ft a fix kamat pedig 17,99%, a THM 20,3%. Azt, hogy a futamidő végéig mennyit kell visszafizetnünk sajnos nem mutatja meg az OTP személyi kölcsön hitelkalkulátora.

Amennyiben bankfiókban adjuk le a hiteligénylést, úgy 1,75% folyósítási díjat számolnak fel, ám ha az OTP Internetbankon keresztül igényeljük, akkor nem számítják fel a folyósítási díjat. Fontos tudni, hogy Internetbankos elérhetőséggel csak az ügyfelek rendelkeznek, így lehet, hogy célravezető a hitelfelvétel előtt egy OTP folyószámlát nyitni, amelyhez kérhetjük az Internetbanki szolgáltatást is. A felkínált személyi kölcsön „Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel”. A hitel folyósításához az OTP minimum 300 000 Forintos rendszeres havi jövedelem igazolását kéri.

Budapest Bank személyi kölcsön hitelkalkulátor

Mint már arról többen értesülhettünk az MKB Bankba olvadt be a Budapest Bank, így most már az MKB Bank által kínált személyi kölcsön felvételével élhetünk. Az MKB szabad felhasználású kölcsönének kalkulátora itt érhető el: https://www.mkb.hu/lakossagi/kolcsonok/szemelyi-kolcson. Az MKB személyi kölcsöne maximum 7 millió Forintig igényelhető. A már eddig is kalkulált 3 millió Forintot nézzük meg 60 hónapos, azaz 5 éves futamidőt választva.

A havi törlesztőrészlet 61 357 Ft, a THM 8,4% és a kamat pedig 7,99%. A teljes visszafizetendő összeg 3 681 420 Ft és a kölcsön típusa pedig az Extra Plus. Ha ugyan ezekkel a konstrukciókkal a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kalkulációját nézzük meg, akkor láthatjuk, hogy a havi törlesztőrészlet 67 599 Ft, a THM 12,9% és a kamat pedig 11,99%. Így némiképpen magasabb törlesztőrészletet kell majd havonta fizetnünk, de talán ez a konstrukció biztonságosabbnak mondható. A futamidő végéig összesen 4 055 940 Forintot fogunk majd visszafizetni a pénzintézetnek.

Ha összehasonlítjuk ezt a pár kölcsönt akkor láthatjuk, hogy vannak eltérések a havi törlesztőrészletet illetően, de nem számottevő a különbség. A legolcsóbbnak a Budapest Bank/MKB Bank hitele tűnik, de mi inkább mégis azt javasoljuk, hogy a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel megjelölésekkel ellátott konstrukciók közül érdemes választani. Ma már nagyon sok internetes oldalon találhatunk személyi kölcsön hitelkalkulátort, amelyek közül egy párat mindenképpen érdemes áttekinteni, mielőtt még megkötjük a hitelszerződést.

Rate this post
hirdetes

Vélemény - hozzászólás hozzáadása