Mi történik a folyószámla hitellel a moratórium alatt?

A folyószámla hitelek és a hitelkártyák igen magas kamat mellett vehetők igénybe. A moratórium alatt egy esetleges magas kamat komoly terhet jelenthet minden adósnak, de nem a folyószámlahitellel rendelkezőknek. Még 2021 őszén jelent meg az a közlöny, amely tartalmazza az ide vonatkozó rendeletet.

A hitelkeretekkel kapcsolatban az a döntés született, hogy a felhalmozott kamatot minden pénzintézetnek át kell számolnia. Ez a bejelentés minden hitelkerettel rendelkezőnek hatalmas előnyt jelentett, hiszen ez egyet jelentett a kamatcsökkentéssel mivel a csökkentést a 2020. februári kölcsönök átlagos hitelkamatával megegyezően kellett megállapítani. Ez akkor 13,19 százalék volt. A folyószámla hitelek körülbelüli kamata kisebb nagyobb eltérésekkel 30 százalék körüli. Azok is jól jártak, akik már kiléptek közben a moratóriumból, hiszen náluk is alkalmazni kellett az új, csökkentett kamatot. Nézzük meg, hogy jelenleg milyen folyószámlahitel termékek vannak a piacon.

hirdetes

Erste folyószámlahitel

Az Erste Biztonsági Keret folyószámla hitel szabadon elkölthető bármire, ahogy a legtöbb hitelkeret. A hitelkeretet mindig fel lehet tölteni és újra meg újra fel lehet használni. A számlára beérkező jóváírásokból a törlesztéseket automatikusan vonja le a bank. A folyószámlahitel futamideje 1 év, amely akár automatikusan meg is hosszabbodhat, ha az adós minden esetben határidőre rendezi adósságát. Ezt a hitelt minden 18. életévét betöltött, magyarországi lakhellyel rendelkező személy igényelheti. Hitelfelvétel előtt minden esetben át kell esni egy hitelképesség minősítésen, vizsgálaton. Ha ez rendben lezajlik, akkor semmi akadálya nincsen a hitel folyósításának.

Azok az ügyfelek, akiknek a banknál vezetik folyószámlájukat és arra érkezik a havi munkabér vagy esetleg a nyugdíj, ezeknek a jóváírásoknak maximum a háromszorosáért vehetik igénybe a hitelt. A jóváírások összegének meg kell haladnia a 120 000 Forintot.

A hitel összege minimum 50 000 és maximum 1 500 000 Forint lehet. Ha 68 életévét betöltötte az igénylő, akkor maximum a jóváírás egyszerese vehető fel hitelként. Miután a bank jóváhagyta a hitelt azonnal hozzá lehet férni, így a folyószámla hitel tulajdonképpen egy gyorsan hozzáférhető pénzösszeget takar. Az Erste Banknál a 2022. május 1. után beérkező igénylések esetén a folyószámlahitel éves kamata 21,45%, a THM pedig 29,12 %. A részletes hirdetmény itt érhető el: https://gate.erstebank.hu/ebh_internet_hird_frontend/document/download?documentId={72D75B49-CF68-436F-AE9E-9E7496E4B2AD}.

K&h folyószámlahitel – folyószámla hitel maximum 500 000 Forintig

A folyószámla hitel szintén 1 éves futamidőre vehető igénybe. Minimum 100 000 és maximum 500 000 Forint értékben. A hitelnek nincsen havi rendszeres törlesztési kötelezettsége, hiszen a jóváírások egyből a kölcsön törlesztésére fordítódnak. A THM 26,7% és fedezetként rendszeres havi jóváírást kérnek a számlán. Például, ha egy 375 000 Forintos hitelkeret egyösszegben felvételre kerül, ennek a rögzített hitelkamata évi 22%. A havi számlavezetési díj 585 Forint.

A törlesztőrészlet havi 6 875 Forint és a futamidő végéig összesen 464 520 Forintot kell majd visszafizetni a banknak. A hitelt 18 év felett lehet igényelni és minimum 3 hónapos aktív számlavezetési múlt kell hozzá, valamint minimum havi 150 000 Forintos jóváírásnak kell beérkezni a számlára minden hónapban. 3 havi számlavezetési múlt mellett minimum 100 000 és maximum 150 000 Forint hitel igényelhető, 6 havi számlavezetési múlt mellett pedig, akár 500 000 Forint folyószámla hitel is felvehető. A jelenlegi kondíciók az alábbi linken érhetők el: https://www.kh.hu/documents/20184/490428/K%26H+forint+foly%C3%B3sz%C3%A1mlahitel.pdf/a90bcd90-1ce2-4eea-8444-ccef8e673b34?version=15.0&t=1654167676102

Otp folyószámlahitel – folyószámla hitelek utalásra, készpénzfelvételre

Az otp hitele azoknak jelenthet biztonságot, akiknek hónap végére hirtelen elfogy a pénzük és azonnali készpénzre van szükségük, hogy a felmerült kiadásaikat fedezni tudják. A hitelkeret alkalmas vásárlásra, készpénz felvételre, utalásokra, beszedési megbízások indítására. Azok az ügyfelek, akik rendszeres havi jövedelemmel rendelkeznek a következő feltételek mellett vehetik fel a folyószámla hitelt.

Állandó magyarországi lakcímmel rendelkező természetes személyek 18 év felett igényelhetik. További feltétele a hiteligénylésnek, hogy rendelkezzen vezetékes vagy mobiltelefonnal. Az OTP-nél minimum 75 000 Forint és maximum 2 millió Forint folyószámlahitelt lehet igényelni, így bármilyen hirtelen kiadásunk is keletkezik, biztosan segítséget jelent az otp számlahitel.

Otp folyószámla hitelkeret emelése

Az OTP a hitelkeretet megemelheti, ha azt tapasztalja, hogy a hitelképességünk és a teljesítőképességünk erre lehetőséget ad. Ilyen lehet például egy jövedelememelkedés vagy a hitelkeret felhasználása. A bank csak maximum az engedélyezett hitelkeret összegéig emelheti meg a felvehető összeget. A megemelt keretösszegről és annak felhasználhatóságáról a bank sms értesítést is küld az ügyfeleknek. Hitelkeret összeg emelése esetén egy szerződésmódosítás is bekövetkezik és változás állhat be a szerződéses feltételekkel kapcsolatban is.

A folyószámla hitel már eddig is sokaknak nyújtott segítséget, így érdemes először saját bankunknál utánanézni a lehetőségeknek.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása