Hogyan tudjuk ellenőrizni jogosultságunkat a falusi csok kalkulátor segítségével?

A falusi csok kalkulátor mindenkinek segítséget nyújthat, hiszen meg tudjuk tekinteni, hogy vajon jogosultak vagyunk-e a támogatásra. Ma már az interneten többfajta kalkulátort is találhatunk, amelyek segítenek abban, hogy megtudjuk igényelhetünk-e csokot. A kalkulátorba be kell írni, hogy jelenleg hány gyermekünk van, majd rákérdez a kalkulátor arra is, hogy hány gyermeket szeretnénk még vállalni a jövőben. Utolsó kérdésként a felhasználásra tér ki és a kalkulációra kattintva máris láthatjuk, hogy mennyi csokot vehetünk fel. Most nézzük meg, hogy pár pénzintézetnél milyen feltételekkel vehetjük fel a csokot.

Falusi CSOK feltételei

A falusi csokot 600 000 és 1 000 000 Forint között lehet igényelni. A felvehető csok összege függ attól, hogy milyen feltételeknek tudunk megfelelni. A csokot felvehetjük használt lakás vagy lakóház vásárlására, a meglévő bővítésére vagy korszerűsítésére. Bővítésre, korszerűsítésre, bővítésre és korszerűsítésre használható fel az igényelt összeg.

hirdetes

A falusi csok egy vissza nem térítendő, emelt összegű támogatás, amely preferált kistelepüléseken elhelyezkedő lakáscélhoz kapcsolható. Az igénylés alapvető feltételei a köztartozás mentesség, a büntetlen előélet, a megfelelő és igazolt TB jogviszony. Falusi csokot csak eltartott gyermek után lehet igénybe venni. A falusi csok kalkulátor segíthet abban, hogy biztosak legyünk benne, megfelelünk-e a kritériumoknak.

Otp falusi csok kalkulátor

Az Otp falusi csok kalkulátor felületén először ki kell választani a csok célját, azaz használt lakás vásárlásra és vagy bővítésre, esetleg bővítésre vagy korszerűsítésre szeretnénk-e igénybe venni. Ezután egy csúszka segítségével be tudjuk állítani, hogy mekkora összegű hitelre van szükségünk. Ezután következhet a futamidő beállítása.

Mi kipróbáltuk a kalkulátort és a maximális 15 millió Forint, 25 évre lakásvásárlásra célt állítottuk be. A kiszámolom a törlesztőrészletet gombra kattintva az otp falusi csok kalkulátor máris kiadja az eredményt. A törlesztőrészlet az első évben 38 021 Forint, a kamat 3%, a THM 3,1%. Az első év után a törlesztőrészlet 74 350 Forint lesz havonta, a hitel kedvezményes induló díjai és költségei pedig most akciósan 97 790 Forintba fognak kerülni.

K&h falusi csok – kh falusi csok kalkulátor

Hogy mennyi csokot kaphatunk, abban segítséget nyújt a kh falusi csok kalkulátor, amely itt érhető el: https://www.kh.hu/hitel/lakashitel/csok#_csokprescoringportlet_WAR_csokprescoringportlet_fm=
Kipróbáltuk ezt a kalkulátort is. Használt ház vagy lakásvásárlásra, 90 négyzetméternél nagyobb alapterületű ingatlan esetében, adótartozás mentesen, nem szerepelünk a KHR listán, egy meglévő gyermekre és további gyermek vállalása nélkül a kalkulátor 600 000 Forint csok igénylését dobta fel. A KH bank elkészített egy csok kisokost is, amelyet adataink megadása után teljesen ingyen elküldenek emailben.

Aki nincsen tisztában a csok különleges feltételeivel, annak pontos részleteivel, azoknak javasoljuk a tájékoztató kérését, hiszen nagyon sok hasznos információt tartalmaz. A banknál lehetőség van a felújítási hitelt állami támogatással is igénybe venni. A feltételek teljesülése esetén a hitel végig 3%-os fix kamatozással lehet a miénk. Maximum 6 millió Forintot tudunk igényelni, amelynek a THM-je 3,2%.

Erste falusi CSOK

Az Erste Bank honlapján is minden fontos információt megtalálhatunk a csok igénylésével kapcsolatban. A folyósítást például akkor tudja megkezdeni a bank, ha lakáshitelt is igénybe veszünk. Lakásvásárláskor egy összegben folyósít a bank az adásvételi szerződésben foglaltaknak megfelelően. A folyósítás előtt minden forrást igazolni kell. Lakásbővítéskor szakaszos a folyósítás, amely mindig a készültségi fokkal arányosan kerül kifizetésre.

Bővítéskor mindig utólag fizet a bank, előre sohasem utalják el az igényelt összeget. Az utolsó 10 százalék folyósítása akkor történhet meg, ha jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkezünk ingatlan vásárlás esetén, ha pedig bővítünk akkor egy nyilatkozatot kell tenni a bank felé, hogy a bővítés befejeződött, megtörtént.

Bővítés esetén arra is oda kell figyelnünk, hogy számlabenyújtási kötelezettségünk van, azaz az elvégzett munkákat számlákkal kell igazolnunk a pénzintézet felé. A számlákat mindig a támogatott személy nevére kell szólniuk, ellenkező esetben azt elszámolni nem lehet. A bank a bekerülési költség minimum 70 százalékáról fog számlát kérni, így pár feladatot mi is bátran elvégezhetünk otthonunk bővítése során, ezzel is akár több százezer forintot megspórolva. A számlák dátuma maximum 6 hónappal lehet korábbi, mint a bővítés megkezdésének időpontja.

A falusi csok esetében is érdemes alaposan átgondolni döntésünket, hiszen, ha gyermeket vállalunk és nem születik meg, akkor a felvett hitel tulajdonképpen egy szabadfelhasználású kölcsönné fog alakulni, amelynek természetesen már nem ennyire lesz kedvező a kamata. Ezt a döntést nagyon meg kell fontolnia mindenkinek, hiszen nagyon könnyen el is bukhatjuk. A falusi csok kalkulátort érdemes minden esetben használni, hiszen nagyon sokat segíthet a tervezésben.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása