Merkantil Bank ha kell egy autóhitel

Az Országos Kereskedelmi és Hitelbank leánybankjalént induló Merkantil Bank Zrt. 1988-ban alakult. Eredetileg váltóleszámítolással, faktoringgal és lízinggel foglalkozott, de 1992-ben hazánkban elsőként kezdett autók értékesítésébe részletfizetési lehetőséggel. Mára a legnagyobb magyar pénzintézet, az OTP Bank Zrt. tulajdonában van, az egyik legnagyobbnak számít az autó finanszírozás területén. A járműkereskedők és vevők számára széles termékpalettán nyújt konstrukciókat. De nem csak a gépjármű értékesítés az egyetlen profiljuk, hanem Flotta, Ingatlan- és a Termelőeszköz-lízinggel is foglalkoznak.

A bank nemcsak a márkakereskedőktől vett járművek hitelezésében segít, de használt autókereskedők és a magánszemélyek által kínált autók esetében is számos lehetőséget nyújt. Ha közvetlenül az eladótól szeretnénk vásárolni, a banknál lízinglehetőséget igényelhetünk. Ennek nagy előny, hogy a bank az okmányirodai ügyintézést is átvállalja, ráadásul költségmentesen. Az online kalkulátor segítségével könnyedén kiszámolhatjuk, hogy mekkora összeget vehetünk igénybe és akár rögtön meg is igényelhetjük.

hirdetes

Milyen feltételei lehetnek egy ilyen ügyletnek?

A lízing feltételei nem csak ránk fognak vonatkozni, hogy hitelképesek vagyunk-e, de használt autók esetén az autó állapotát és korát is figyelembe kell venni. Személygépkocsik esetén 16 évnél, kishasznon járműnél 14 évesnél nem lehet idősebb, valamint a lízing lejáratakor sem lehetnek 18, illetve 15 évnél öregebbek. Emellett persze személyi feltételek és kikötések is vannak. Magánszemélyek és cégek egyaránt igénybe vehetik, természetesen nagykorúnak és cselekvőképesnek kell lenni, valamint magyar állampolgárnak.

Magánszemélyek csak zárt végű lízinget igényelhetnek, jogi személyek és vállalkozások választhatnak a nyílt és a zárt végű konstrukció között is. A nyílt végű lízingügylet abban különbözik a zárt végű párjától, hogy a nyílt végű szerződés esetén a lízingbeadó dönthet, hogy a lízingügylet végén megvásárolja a maradványértéken a járművet, vagy visszaadja a banknak. A zárt végű ügylet esetén erre nincs lehetőség. Bármelyik ügyletet is választjuk, többféle konstrukció létezik ezeken belül is.

Ha Merkantil Bank mellett döntünk, mik az ügyintézés lépései?

Amennyiben eldöntöttük, hogy milyen futamidővel és milyen lízingügylettel kívánunk autót vásárolni a Merkantil Bank Zrt. segítségével, a következőket kell tennünk. Először is használjuk az online kalkulátort, és nyújtsuk be az igényünket. Minden esetben a bank egyik munkatársa telefonon keresztül keresni fog minket, hogy tájékoztatást adjon és válaszoljon a felmerülő kérdéseinkre. Ha elfogadjuk a bank ajánlatát, választhatjuk a személyes ügyintézést, és magunk keressük fel a pénzintézetet, de dönthetünk úgyis, hogy letöltjük a megfelelő nyomtatványokat és e-mailen vagy faxon keresztül elküldjük.

Az elbírálásról sms-ben fogunk értesítést kapni, akkor is ha elfogadták a kérelmünket, és akkor is, ha hiánypótlásra lesz szükség. A Bank minden esetben egy független szakértővel állapotfelmérést végeztet a megvásárolni kívánt járműről. Az eladó feladata az eredetiségvizsgálat elkészíttetése lesz, a vevőé, pedig a megfelelő biztosítások megkötése. A bank általában ragaszkodik a casco meglétéhez. Az adásvételi szerződés aláírására csak a Merkantil Bank jóváhagyása után kerülhet sor.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása