Ki mit nyer az OTP hitelkártyával?

A hitelkártya ma már egy elengedhetetlen eszköz, amiből a legtöbb bank többféle lehetőséget is kínál, például az OTP Bank hitelkártyák esetén az alap hitelkártya mellett már prémium kategóriás kártyát is választhatunk. Akár az OTP Bonus, akár az OTP Bonus Gold kártyát választjuk is, az igényléshez néhány feltételnek meg kell felelnünk. Alap elvárás a minimum három hónapos igazolt munkaviszony, a hazai lakcím és egy meglévő folyószámla. A folyószámla nem, hogy az OTP-nél legyen, akármelyik banknál lévőt elfogadja az OTP.

A kártyák között lényeges különbségek vannak, főként a jövedelmünk nagysága dönt, hogy melyik kártyát igényelhetjük. Az OTP Bonus kártyát már alacsony jövedelemmel is megkaphatjuk, nyilván a bónuszok, kedvezmények és visszatérítések összege is kisebb lesz, mint a Bonus Gold kártya esetében. Az igénylés és az aktiválás is nagyon egyszerű. Ha kártyát szeretnénk, egyszerűen elintézhetjük a online is az igénylési kérelmet, de személyesen is bemehetünk a bankba. Az aktiválás pedig az első vásárlással meg is történik.

hirdetes

Mit nyújt az OTP hitelkártya Bonus konstrukciója?

A Bonus kártya nagy előnye, hogy alacsony jövedelem mellett, már 80.000 Ft nettó havi bevétellel igényelhető. Nem kell nagyon komoly feltételeknek megfelelnünk, szinte bárki igénybe veheti. A hitelkeret 200.000-1.000.000 Ft között mozog, ennek mértékét a bank határozza meg a jövedelmünk és hiteleink függvényében. Az OTP weboldalán kalkulálni is tudunk, hogy jogosultak vagyunk-e hitelkártyára vagy sem. A Bonus kártyával is már rengeteg visszatérítést kaphatunk vásárlásaink után. Minden egy vásárlás után 1% jár vissza, bizonyos időszakonként pedig akár 3% is.

Ezek évszakonként változnak, tavasszal főként a ruházati üzletek, míg nyáron a repülőjegyek és hotelek után járhat nagyobb kedvezmény. A kedvezményes helyek listáját az online banki felületünkön nézhetjük meg és aktiválhatjuk. Természetesen a visszafizetések összege korlátozott, havi 2500 Ft, ami évi 30.000 Ft a maximum, amit visszakapunk vásárlásaink után. Emellett a közüzemi számlák hitelkártyával történő fizetése után is jár visszatérítés. A kártya elszámolási időszaka minden hónap 13-a, hogy kamatmentes maradjon az elköltött összeg, minden hónap 28-áig kell visszafizetnünk.

Mivel tud többet a Bonus Gold kártya?

Ez a hitelkártya az OTP prémium kategóriás terméke, vagyis rendelkezik a Bonus hitelkártya előnyeivel, emellett pedig plusz bónuszokra és kedvezményekre is jogosultak ehetünk. Természetesen az elbírálás feltételei is komolyabbak, magasabb havi jövedelemmel tudjuk csak igényelni. A Bonus Gold kártyához minimum havi nettó 170.000 Ft jövedelemmel kell rendelkeznünk, de ehhez nagyobb hitelkeret és visszatérítés is társul. A hitelkeret akár 2.500.000 Ft is lehet, de a minimum keretösszeg is 750.000 Ft.

A vásárlások után visszatérítés menete ugyanolyan, mint a Bonus kártya esetén, de ebben az esetben magasabb havi összeggel számolhatunk, vagyis 2500 Ft helyett 4200 Ft a visszakapható összeg. Ez évi 50.000 Ft-ot jelent. A különbség még a két kártya között a havi díj, ami a lényegesen magasabb, valamint a havi elszámolás a Bonus Gold kártya esetén nem 13-a, hanem 11-e. A visszatöltés határideje is előrébb kerül két nappal, vagy 26-a lesz. Aki a már meglévő Bonus kártyáját cseréli le Bonus Gold kártyára, erre mindenképp figyeljen oda. Ha hitelkártyában gondolkodunk, érdemes megfontolnunk az OTP hitelkártya lehetőségeit.

3.3/5 - (3 votes)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása