Mennyiben más banki visszavett ingatlanok közül választani?

Sokak számára lehet csábító a banki visszavett ingatlanok vásárlása. Ezek az ingatlanok a legtöbb esetben sokkal olcsóbbak, mint azok, amelyeket piaci áron próbálnak meg értékesíteni. Azonban az alacsony összegnek ára van és ez az egész nem is olyan egyszerű. A bankok által visszavett ingatlanok listája elérhető a különféle ingatlanirodák kínálatában is. Megtekinthetjük, hogy mekkora a lakás, milyen állapotban van és hogy hány szobás. Ezeket az ingatlanokat a legtöbb esetben egyáltalán nem lehet megtekinteni, hiszen ezek kényszerértékesítés alatt állnak. A https://arveres.mbvk.hu/ oldalon a végrehajtás alatt álló ingóságokat, gépjárműveket lehet megvásárolni, így ezt az oldalt is érdemes gyakorta megnézni.

A banki visszavett ingatlanok vásárlásáról a következőket érdemes tudni

Ezek az ingatlanok már a bank tulajdonában állnak, de az ingatlanok régebbi tulajdonosai nagy valószínűséggel minden mozdítható ingóságtól megszabadították már a lakást. Sok esetben a közművek is kikötésre kerültek, amelyeket az új tulajdonosnak kell majd plusz költségért beköttetnie. Az alacsony árnak tehát van rizikója is.

hirdetes

Jobb esetben a bank és az adós meg tudnak egyezni és a hitel az ingatlan árából kiegyenlítésre kerül. Akkor kezdődnek a gondok, amikor az adós még a lakás tulajdonosa, de a bank a követelését, azaz az ingatlant próbálja meg eladni. Az ilyen típusú adásvételeknél a végrehajtási törvényt is ismerni kell, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy egy magánszemélytől vagy pedig egy faktoring cégtől kerül megvásárlásra az ingatlan.

Itt a teljes végrehajtási eljárást meg kell várni, ami akár évekbe is telhet. Amíg ez le nem zajlik addig a vevő nem foglalhatja el az ingatlant. A bankok az ingatlanoknak az árát úgy határozzák meg még a végrehajtási eljárás előtt, hogy a követelésük behajtásra kerüljön. Ha átkerül a faktoring céghez, akkor már jogszabályok szerint kell eljárniuk és azon az áron tudják csak értékesíteni az ingatlant. Sokan ingatlanbefektetési célzattal vásárolják meg ezeket az ingatlanokat, de akkor is sajnos rá kell majd költeni. Az ingatlanok árai folyamatosan emelkednek, így, ha áron sikerül lakáshoz jutni, akkor évek múlva bizonyára jó befektetésnek fog bizonyulni.

OTP banki visszavett ingatlanok

A banki visszavett ingatlanokat az otp faktoring honlapján itt érhetjük el: https://www.otpip.hu/faktoring. Jelenleg összesen 15 ingatlant kínálnak eladásra, így itt is látszik, hogy tart még a moratórium. Bács-Kiskun megyében Dunavecsén egy 170 négyzetméteres házat jelenleg 19 800 000 Forintért lehet megvásárolni.

Budapesten a XXI. kerületben lévő 54 négyzetméteres házat pedig 22 365 000 Forintért. Láthatjuk, hogy ezek az árak a piaci árak alatt mozognak. Javasoljuk, hogy akik banki visszavett ingatlan vásárláson gondolkodnak, gyakorta látogassák meg az oldalt.

K&H bank által lefoglalt ingatlanok

A K&H Banknál is megtalálható pár eladó, illetve bérelhető ingatlan, így a bank oldalán is érdemes gyakorta körülnézni. Itt is ugyan azokkal a feltételekkel lehet megvásárolni az ingatlanokat akárcsak az OTP esetében.

Banki visszavett ingatlanok: Budapest

A banki visszavett ingatlanok között szép számmal találhatók meg fővárosi ingatlanok. Ezekhez az ingatlanokhoz is bármely magánszemély hozzáférhet. Itt azonban érdemes azzal is számolni, hogy ezeket az ingatlanokat is alaposan fel kell majd újítani és még az is elképzelhető, hogy nekünk kell majd kipakolni és kitakarítani. Az ilyen típusú ingatlanokat csak azoknak érdemes megvásárolniuk, akiknek nem sietős a beköltözés az új otthonukba.

Banki visszavett ingatlanok vélemény

Ma már számtalan véleményt olvashatunk a neten és sokan negatív tapasztalatokat osztanak meg. Ezen a területen is egyre több a csaló, így még ezekbe az ügyletekbe is érdemes egy saját ügyvéd bevonása. Nagyon sok cég meghirdeti az ingatlanokat vagy felkínálja a segítségét, hogy olcsóbban ingatlanhoz juthassunk. Ilyenkor már el kell kezdeni gyanakodni.

Minden esetben ellenőrizni kell a dokumentumok hitelességét, hiszen ezekkel tudnak csak trükközni. Ha a legapróbb kétely merül fel bennünk az ingatlanbiznisz kapcsán, akkor azonnal fújjunk visszavonulót. Az is nagyon gyanús lehet, ha egy szűkös határidőt szabnak meg a fontos döntés meghozatalára. Ezeknek szintén nem szabad bedőlni.

A banki visszavett ingatlanok megvásárlásának lehetősége tehát mindenki előtt nyitva áll, de mi mégis azt javasoljuk, hogy csak egy szakértő segítségével vágjunk bele az ilyen típusú ingatlanvásárlásba, nehogy többet bukjunk a kelleténél.

5/5 - (1 vote)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása