Melyik volt a legolcsóbb bankszámla 2021-ben? Hol érdemes számlát nyitni?

Az árak folyamatos emelkedése miatt minden létező költséget vissza kell szorítanunk, így a legolcsóbb bankszámla 2021-ben is létfontosságú volt. Bankszámlát mindig úgy érdemes nyitni, hogy az lefedje teljesen a felmerülő igényeinket. Az egyik legfontosabb szolgáltatás az ingyenes készpénzfelvétel, hiszen ezzel sokszor élünk egy hónapban. Legtöbbször havi két alkalommal ingyenes a pénzfelvétel, de valljuk be őszintén ez sokszor kevésnek bizonyulhat.

Egyszerre amúgy is csak 150 000 Forintot lehet felvenni, így még ez a megszorítás is jár a kártyahasználat mellé. Sok esetben a bankok nem szólnak az ingyenes lehetőségről, így, ha mi erről nem tudunk, akkor nem is vesszük igénybe. Talán sokan kapnak naponta rengeteg sms-t, hiszen automatikusan beállítja a bank.

hirdetes

A beérkező utalásokról érdemes letiltatni az sms üzeneteket, hiszen nagyon sokat lehet érte kifizetni havi szinten. A kifizetendő összeg akár a 10 000 Forintot is elérheti. Ha rendelkezünk netbankárral, akkor mobiltelefonunkon is nyomon tudjuk követni, hogy mikor érkezik be utalás a bankszámlánkra. A bankok legtöbbször a beérkező jövedelem fényében adnak ajánlatot bankszámlavezetésre. Egy 200 000 Forintos jövedelem esetében a havi számlavezetés díjában általában benne volt 2 netbanki utalás, 2 csoportos beszedés, havi 30 db bankkártyás vásárlás, a különféle sms értesítések és akkor még a postai kivonat is. A bankszámlák havi díja éves szinten 6000 Forinttól egészen 100 000 Forintig terjedt.

Hol nyissak bankszámlát, ha azt vesszük alapul, hogy mennyibe került a legolcsóbb bankszámla 2021-ben
Ma már sok banknál elérhetők a 0 Forintos bankszámlanyitási lehetőségek, így most ennek néztünk utána. A Gránit Banknál a Digitális bankszámla 0 Forintért vehető igénybe. A bankszámla segítségével digitálisan lehet csak a banki pénzügyeinket intézni. A fiataloknak és pályakezdőknek ajánlott számla nagyon gyorsan megnyitható. Használatához le kell tölteni a Gránit eBankot és meg kell adni az adatokat.

Be kell fényképezni a személyazonosító igazolványainkat, valamint a lakcímkártyát és a folyamat végén egy szelfit kell készíteni. Ennyi időt vesz igénybe a Gránit Banknál a számlanyitás. Az UniCredit banknál már 10 000 Forintos jóváírás beérkezése mellett is igénybe vehető a 0 Forintos bankszámla. A Mobil aktív plusz csomagban a következő ingyenes szolgáltatások vannak: mobilbank és netbank használat, Mastercard Standard kártya 1 évre ingyenes, havonta 2 db maximum 150 000 Forintos készpénzfelvétel, belföldi átutalások indítása a mobilalkalmazásból, csoportos beszedések és állandó átutalások Forintban.

Cib eco bankszámla

A CIB az eco bankszámlával, kedvező számlavezetési díjjal, azaz 0 Forint/hó várja a magánszemélyeket. A 0 Forintos számlavezetést természetesen a számlára beérkező jóváírásokhoz kötik. A kártya díja szintén 0 Ft, amely egy Visa Inspire Elektronikus bankkártyát takar. A bankszámlánkat 100 százalékban online tudjuk megnyitni, így ehhez nem kell befáradni a bankfiókba sem. A számlanyitás mindösszesen 20 percet fog igénybe venni. A bankszámla további előnye, hogy belföldön nem kerül pénzbe a készpénzfelvétel. Itt oda kell figyelni, hogy csak az Intesa Sanpaolo csoport által üzemeltetett automatákra vonatkozik a kedvezményes pénzfelvételi lehetőség.

Akik gyakorta fizetnek kártyával, azoknak jó hír, hogy ezzel a lehetőséggel semmit nem kell fizetni akkor, ha belföldön vagy külföldön vásárlásra használjuk a betéti kártyát. A Raiffeisen Banknál is elérhető a 0 Forintos csomag. A Díjnyertes számla akkor igényelhető, ha havonta minimum 200 000 Forintos jóváírás érkezik a számlára.

A számlavezetés akkor lehet ingyenes, ha a betétikártya-szolgáltatást az igénylő aktívan használja és a bankszámlájáról fizeti a közüzemi díjakat és egyéb online kiadásait is. A számlához az internetbank és a mobilbank használható. Az online eseti átutalás belföldön 20 000 Forintig, a beszedések teljesítésének díja, a vásárlást belföldön és külföldön, valamint a netbank és a mobilbank is ingyenes. Érdemes ezt a lehetőséget is átgondolni, hiszen nagyon sok szolgáltatást kínálnak 0 Forintért a csomagban.

Bankszámla nyitás

A bankszámlanyitás 2022-ben talán még egyszerűbb, mint a legolcsóbb bankszámla 2021-ben megnyitása. Ma már nagyon sok banknál elérhető az a lehetőség, hogy a honlapon keresztül elvégezzük a bankszámlanyitást. Ma már nem szükséges hosszú órákat sorban állni egyetlen banknál sem. Nagy valószínűséggel a pandémia okozta változásoknak tudhatjuk be ezt is.
0 forintos bankszámla – vajon létezett a legolcsóbb bankszámla 2021-ben is?

Sajnos nem tudjuk, hogy 2021-ben létezett-e 0 Forintos bankszámla, de a bankok állandóan versenyben vannak egymással, így elképzelhető, hogy akkor is voltak ilyen lehetőségek. Most 2022-ben létezik számtalan 0 Forintos bankszámla, így cikkünkben ezt is tárgyaltuk, hiszen fontos, hogy mindenhol és mindenen takarékoskodjunk, amin csak lehet. Nézzük azért meg, hogy ha nem 0 Forint egy számlavezetés, akkor vajon hány forintért lehet most számlacsomagot igényelni? Egy kalkulátor oldal adatait áttekintve elmondhatjuk, hogy igen nagy a szórás, hiszen havi 3000 Forinttól akár 100 000 Forintig is terjedhet az éves összeköltsége a számlának.

A KDB Banknál például a havi bankszámlavezetés 309 Forinttól indul, így az éves költsége alig lépi el a 3000 Forintot. Az Erste Banknál érdemes megemlíteni az Erste George számlát, hiszen az elektronikus utalások havi összegéhez igazítja a számlacsomag havi díját. Ennél a számlacsomagnál havonta 400 000 Forintot szabadon elutalhatunk, azaz nem keletkezik plusz díj vagy költség. A számlacsomaghoz tartozó bankkártyával a belföldi átutalás semmibe sem kerül.

A legolcsóbb bankszámla 2021-ben is elérhető volt, de 2022-ben még a tavalyinál is több lehetőség áll mindenki előtt, aki egy kicsit takarékoskodni szeretne a számlavezetéssel.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása