Mely bankok rendelkeznek személyikölcsön kalkulátorral?

Személyikölcsön kalkulátorral a legtöbb bank rendelkezik, hiszen fontos, hogy az ügyfelek még a szerződés megkötése előtt tájékozódhassanak a hitel hozzávetőleges kiadásaival kapcsolatban. A kalkulátorok nagyon rövid idő alatt – mindösszesen pár adat rögzítése után – ki tudják kalkulálni, hogy egy adott hitelösszeg, mekkora havi kiadással járhat. Most nézzük meg, hogy a magyarországi bankok közül melyek rendelkeznek online személyikölcsön kalkulátorral.

K&H személyi kölcsön kalkulátor

A személyi kölcsön kalkulátor segítségével a KH által kínált termék nagyon gyorsan áttekinthető és kiszámítható. A kölcsönt az e-bank és a mobil bank felületén is el lehet érni, így a kölcsön benyújtása teljesen online intézhető. A fix törlesztőrészlettel rendelkező kölcsön sokak kedvence, hiszen gyors hitelbírálat és ügyintézés kapcsolódik a termékhez. A THM jelenleg 11,3 és 17,6% közé tehető. A kalkulátornál jelezni kell, hogy havi nettó bérünk eléri-e a 300 000 Forintot, majd ezután enged tovább lépni a kalkulátor.

hirdetes

Ha eléri a jövedelmünk a várt összeget, akkor sokkal magasabb kölcsön összeg felvételére nyílik lehetőségünk. Nézzünk egy példát. Egy magasabb összegű – jelen esetben 3 000 000 Ft – hitel 6 éves futamidőre havi 55 562 Forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető. A THM 11,2%, míg a hitel kamata 9,99%. A futamidő végéig összesen 4 065 084 Forintot kell majd visszafizetnünk és mint már említettük a törlesztőrészlet végig fix marad. A kalkulátor azt is jelzi, hogy mennyi pénzt takaríthatunk meg a kamatkedvezmény segítségével, amely jelen esetben 221 256 Forint. A 3 millió Forintos hitelfelvétel végül 1 065 084 Forintba fog kerülni.

Erste személyi kölcsön kalkulátor

Az Erste személyi kölcsön kalkulátor segítségével akár azonnal el tudjuk indítani online a hiteligénylésünket. Lakásfelújításra, autóvásárlásra, lakás vásárlásra, váratlan kiadások fedezésére, tanulmányok finanszírozására, orvosi beavatkozások fedezésére, több speciális kiadás fedezésére is tökéletes megoldást nyújt. A kalkulátorba ki kell választani, hogy több mint 3 hónapja vagyunk-e munkaviszonyban, esetleg nyugdíjasok vállalkozók vagyunk, vagy kevesebb mint 3 hónapja állunk-e munkaviszonyban.

Ezután be kell írni a havi jövedelmünket, majd jelezni kell, ha rendelkezünk már hitellel és meg kell adni, hogy annak mekkora a havi törlesztőrészlete. Mi legalább 3 millió Forintos hitelt állítottunk be minimum 3 hónapos munkaviszony mellett 6 éves futamidővel. A havi törlesztőrészlet így 58 323 Forint, a fix kamat 11,79%, a THM 12,87% és a futamidő végéig 4 229 290 Forintot kell majd visszafizetnünk. A hitel teljes költsége így 1 229 290 Forint lesz.

Otp személyi kölcsön kalkulátor

Az Otp személyi kölcsön kalkulátor a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kalkulációjában tud segítséget nyújtani. 3 millió Forint hitel felvétele, 6 évre és 300 000 Forintos havi jövedelmet igazolva a következőképpen alakul. A havi törlesztőrészlet 62 114 Forint lesz 6 éven keresztül, amelynek éves fix kamata 13,99% és a THM 15,5%. A személyi hitelnek a folyósítási díja 22 500 Ft.

A rendszer nem jelzi, hogy mennyi lesz a hitel végösszege, de ez könnyen kiszámolható, hiszen tisztában vagyunk a havi törlesztőrészlet összegével. Számításaink szerint a folyósítási díjat is figyelembe véve összesen 4 494 708 Forintot kell majd visszafizetnünk az OTP Banknak, így a hitel teljes költsége 1 494 708 Forint lesz.

Unicredit személyi kölcsön kalkulátor

A Stabil kamat személyi kölcsön kalkulátor segítségével szintén megnéztük a 3 millió Forintos hitelfelvételt 72 hónapra. A havi törlesztőrészlet 68 898 Forint, a fix kamat 18% és a THM 19,87%. A teljes visszafizetendő összeg 4 960 719 Forint lesz. Amennyiben vállaljuk, hogy jövedelmünk a banknál vezetett folyószámlánkra érkezik, azaz, ha hitelfelvételkor nyitunk egy folyószámlát, akkor a következő kedvezményes lehetőséget kínálják fel 250 000 Forintos jövedelem érkezése esetén.

A havi törlesztőrészlet 54 892 Forint, a THM 9,96% és a kamat 9,40%. A teljes visszafizetendő összeg is drasztikusan lecsökken 3 952 225 Forintra, így a hitel összesen 952 225 Forintba fog kerülni, míg az előző esetben 1 960 719 Forintba. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a jövedelmünket inkább a bankhoz utaltassuk. Természetesen ezt csak azok tudják gond nélkül elintézni, akik nem köteleződtek el már más banknál, egyéb hitelek felvételével.

Raiffeisen személyi kölcsön – személyi kölcsön kalkulátor

A személyi kölcsön kalkulátorba szintén ugyan ezekkel a beállításokkal néztük meg a kölcsön felvételét. Itt is először azt a verziót kalkuláljuk ki, amikor nem rendelkezünk Raiffeisen Banknál vezetett folyószámlával. A 3 millió Forintot havi 55 502 Forintos törlesztőrészletre kaphatjuk meg 10,8% THM és 9,95% kamat mellett. A kamat kedvezmény ebben az esetben 8% és a hitelbírálat díja 30 000 Forint. MI a helyzet akkor, ha a banknál nyitunk folyószámlát és ide érkezik meg a havi fizetésünk, amely minimum 300 000 Forint. Ezt áttekintve semmilyen változást nem látunk a kalkulálás során, de ha 400 000 Forintos jövedelmet igazolunk le, akkor a havi törlesztőrészlet lecsökken 54 749 Forintra.

Látható, hogy az egyes bankoknál a kalkulátorok és természetesen a kalkulált összegek is eltérnek. Mi azt tanácsoljuk, hogy kölcsön felvétel előtt mindenképpen végezzük el a kiválasztott bankok weboldalán a kalkulációkat, majd csak ezután mérlegeljük, hogy melyik bankba érdemes személyesen is bemenni, hogy további információkat gyűjtsünk az adott kölcsönnel kapcsolatban. Ha nem tudunk személyesen hiteligénylést benyújtani, akkor eleve szűrjük ki azokat a pénzintézeteket, ahol lehetőség nyílik a személyi kölcsön online igénylésére. A kölcsönöket folyamatosan érdemes nyomon követni, hiszen sok esetben az ügyfelek számára kedvező akciókat is meghirdetnek, amikor eltekintenek a folyósítási díjtól vagy éppen egy igen kedvező kamatot ajánlanak ki. A személyi kölcsön kalkulátorok minden esetben segíteni fognak a legjobb döntés meghozatalában.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása