Megéri-e felvenni a Cofidis gyorskölcsönt?

A gyorskölcsönöknek nagy általánosságban rossz hírük van, hiszen rengeteg negatív hírt lehet hallani arról, hogy hányan buktak bele a feltételekbe. Nem árt azonban tisztázni, hogy a gyorskölcsön eredendően semmivel sem rosszabb bármelyik hitelnél, hiszen rossz hitel nincs, csak körültekintetlen ügyfél.

A Cofidis gyorskölcsön lényege

, hogy nagyon rövid időn belül képes akár nagyobb összegű készpénzhez is juttatni a rászoruló, illetve igénylő ügyfelet. Mindezt nagyon egyszerűen és nagyon gyorsan, ezen felül pedig rendkívül kényelmesen is, hiszen nem kötelező befáradni a Cofidis valamelyik fiókjába, választhatunk ugyanis otthoni szolgáltatást, aminek köszönhetően telefonon, vagy interneten keresztül is intézhetjük pénzügyeinket.

hirdetes

Különösen nagy előnyt jelent egyébiránt, amennyiben utóbbi két lehetőséget választjuk, hiszen a Cofidis gyorskölcsön felvétele ezáltal rendkívül gyorsan végbemegy, ez az előminősítési rendszer ugyanis lecsökkenti a hosszadalmas hiteligénylési procedúrát. A kölcsön felvételéhez természetesen fontos, hogy megfeleljünk néhány alapvető szabálynak, így például rendelkezzünk igazolható – legalább 65 ezer forintos nettó – jövedelemmel.

Ezen felül legyünk legalább három hónapja alkalmazotti jogviszonyban, vagy kapjunk öregségi nyugdíjat.

Alapfeltétel a Cofidis gyorskölcsön esetén a magyar állampolgárság, az állandó magyarországi lakhely és a telefonos elérhetőség, ezen felül pedig a KHR, avagy BAR lista is legalább passzív státuszban álljon.

A Komfort és a Komfort csekkes gyorshitel

A Cofidis ezen felül lehetőséget biztosít, hogy a gyorskölcsönt többféle formában törleszthessük, így beszélhetünk Komfort és Komfort Csekkes változatról. A Komfort gyors hitel esetén a törlesztő-részleten felül semmiféle egyéb költség sem terheli a hitel felvevőjét, csak és kizárólag azt és akkora összeget kell visszafizetnie, amekkora a szerződésen szerepel. Nincsenek extra folyósítási jutalékok, vagy olyan egyéb költségek, mint a számlavezetési díj, vagy a hitelbírálati díj.

A Komfort Csekkes Cofidis gyorshitel esetében azonban 400 forintot számolnak fel minden hónapban befizetési díjként, ami elsőre kevésnek hangzik, de a kölcsön végére érvén már igencsak tetemes, akár több tízezer forintos eltérést is produkálhat. Vegyünk egy példát, amelyben 500 ezer forint gyorskölcsönről beszélhetünk 48 hónapnyi futamidőre. Ez a Komfort Csekkes befizetés esetén havonta 18,350 forintot jelent, míg a Cofidis Komfort esetén 17,950 forintot. A visszafizetendő összeg így a 48 hónap letelte után utóbbinál 825,700 forint lesz, míg a csekkes változat esetén 844,100 forint!

Megéri-e?

Erre a kérdésre mindenkinek magának kell megadnia a választ! A Cofidis gyorskölcsön a legtöbb gyors hitelhez hasonlóan nem kínál túl kedvező feltételeket, azonban akinek pénzre van szüksége, az garantált és gyors segítséget kaphat ezáltal. Ha valakinek biztos anyagi háttere, pontosabban egy rendszeres jövedelme van, és képes előre tervezni, ezáltal biztos abban, hogy két év múlva is lesz munkája, akkor a megfelelő feltételek mellett, illetve a szerződés pontjainak ismeretében biztosan nem nyúlhat félre a Cofidis gyorskölcsönnel.

Amennyiben azonban a gyors hitel anyagi bizonytalanság megléte mellett kerül felvételre, akkor természetesen abból könnyen származhat probléma, de ezért nem feltétlenül a bankot kell hibáztatni, hiszen ők rejtett költségek nélkül dolgoznak, így az ügyfelek minden esetben előre tudják, hogy pontosan mit is vállalnak.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása