Megéri az akciós személyi kölcsön mellett dönteni

Sokan, amikor azt hallják, hogy akciós személyi kölcsön, akkor valami átverésre gondolnak. Ennek sajnos az az oka, hogy az embereknek még mindig kevés bizalmuk van a bankok felé.

Pedig ideje lenne már a gátakat ledönteni, és bevallani, hogy egy megbízható bank szolgáltatása igen is nagyon hasznos tud lehet néha. Természetesen nem azt mondjuk, hogy hitelt hitelre kell halmozni, hiszen tisztában kell lennünk korlátainkkal, de nem kell minden előzetes tudás és információ hiányában azt mondani, hogy nem érdemes hitelt felvenni.

hirdetes

A hitel sokaknak segített már nagyon komoly pénzügyi nehézségeket megoldani, csak egyszerűen tudni kell bánni vele, és tudni jókor felvenni. A karácsonyi akciós személyi kölcsön például tökéletes választás lehet. Cikkünkben azt is elmondjuk, hogy miért.

Kinek fontos az akciós személyi kölcsön?

Egyszerűen bárki, bármikor kerülhet olyan helyzetbe, hogy egy nagyobb összegre van szüksége, és nem tudja azt honnan megteremteni.

Még ha felnőtté válásunk kezdetétől is spórolunk és havonta félreteszünk egy kisebb összeget, akkor is adódhat olyan alkalom, hogy éppen elköltöttük a pénzt egy nyaralásra, amikor azon a télen mondja fel a gázkazán a szolgálatot, és bizony annak a javításával vagy cseréjével nem lehet várni, és bizony sajnos nem kis pénzbe kerül egy duguláselhárítás vagy bármi ilyen javítási munka sem.

Nem beszélve arról, hogy sokszor a család gyarapodása hozza kétségbeejtő helyzetbe a fiatal párt, mert még ha nem is a minimál béren vannak, akkor is nagyon nehéz egy új jövevénynek mindent megadni, amire szüksége van – és hát nagyon sokan vannak, akik bizony a minimálból tengetik életüket.

Az akciós személyi kölcsön tehát egyértelműen azok számára ajánlott, akik nincsenek óriási anyagi problémában, de szükségük van egy nagyobb összegre, amelyet majd utólag, szépen lassan, hitelben fizetnek vissza. Ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen nem előre tesszük félre a pénzt, hanem utólag, részleteiben fizetünk ki valamit.

Persze nem jó halmozni a hiteleket, de ha előre látjuk a pénzügyi helyzetünket, akkor nem kell félni tőle. A pénzintézeteknél már van lehetőség egy kalkulátor segítségével előre számolni, ez rengeteget segíthet. Az OTP akciós személyi kölcsön részleteit például itt számolhatja ki, az Erste bank akciós személyi kölcsönéről pedig itt szerezhet pontosabb információkat, és szintén számolhat is. A személyi kölcsön azért is népszerűbb, mint bármelyik másik hitel, mert szabad felhasználású, tehát sokkal nyitottabban lehet használni, mint például egy lakáshitelt.

Kedvező THM az Erste bank MOST Extra akciós személyi kölcsönben

A Most Extra Személyi Kölcsön akciója szeptember 26-án indult és november 30-ig tart, tehát érdemes vele igyekezni, ha még szeretnénk elcsípni. A kölcsön kamata igen kedvező, fix évi 9,9 százalék, ahol a THM 11,0 százalék, méghozzá a teljes futamidőre. A fix kamat nagy előnye bármilyen kölcsönnek.

Ha egy példával élhetünk, akkor ez azt jelenti, hogy egy 3 milliós hitel, aminek a futamideje 60 hónap és a fent említett fix kamattal és THM-mel számoljuk, akkor az azt jelenti, hogy a végén a teljes fizetendő összeg 3 857 617 Ft lesz, tehát a havi törlesztőrészlet 63 594 Ft. És természetesen lehet több időt is megjelölni a futamidőnek, ezt most csak az átláthatóság kedvéért mutattuk, a kalkulátor óriási segítséget nyújt abban, hogy ezt átlássuk.

Az Erste akciós személyi kölcsön lényege, hogy szinte mindenki számára elérhető, csupán cselekvőképesnek és hitelképesnek szükséges lenni – természetesen bizonyos feltételeknek meg kell felelni, de ezek nem annyira szigorúak, ilyen például, hogy állandó munkahellyel vagy valamilyen állandó pénzforrással rendelkezzünk és hogy ne legyünk rajta a BAR listán, hiszen aki egyszer sajnos nem tudott hitelt fizetni, arra rossz szemmel néznek a pénzintézetek.

Azt is érdemes tudni, hogy bizonyos kedvezmények érhetnek bennünket, ha például havi jövedelmünk eléri a 250 000 Ft-ot a hitel igénylésekor, 1 éve egy helyen dolgoznak, vagy nyugdíjasok (még kedvezőbb THM), vagy ha az Erste Bankhoz utaltatjuk a havi bérünket (kedvezőbb ügyfélkamat), vagy ha már 3 vagy 6 hónapja ez már így történik meg stb. Egyrészt érdemes tehát az Erstéhez tartozni, másrészt érdemes ezeket a kedvezményeket figyelembe venni a választáskor.

Akciós személyi kölcsön az OTP-nél online kuponnal

Az OTP Bank is minden évben jelentkezik valamilyen kedvezménnyel, hiszen tudják, hogy az embereknek szükségük van a hitelre, és azzal is tisztában vannak, hogy nem mindig jók a feltételeik, de ilyenkor ezeken tudnak javítani. Főleg év vége felé szoktak valamilyen akcióval kínálni hitelt, hiszen nagyon jól tudják, hogy a fűtésszezon és a karácsony tökéletesen ki tud mindenkit forgatni a pénzéből.

A mostani akció az Akciós Személyi kölcsön nevet is kapta, hogy még könnyebben találhassunk rá az internetet böngészve. Az előnye, ami miatt igazán megéri ezt választani, hogy az akció a teljes futamidő alatt fix akciós kamattal vehető igénybe, plusz ha rendelkezünk az online kuponnal, akkor még 1 százalékpont kamatkedvezményt is kapunk.

Megszerezni az online kupont pedig nem nehéz, elég csak egy visszahívást kérni, majd az e-mailben kapott kupont aktiválni. A másik nagy előny, hogy nincs induló költség, tehát a szabad felhasználású költség kérvényezése ingyenes. Kissé tovább is tart ez az akció, hiszen legkésőbb december 16-án zárják – de érdemes minél hamarabb igényelni, mert az akció visszavonásig tart, tehát bármikor véget érhet. Itt is használhatjuk az online kalkulátort, hogy saját magunkra szabjuk a költségeket.

Egyértelmű, hogy a hitel nem egy rossz dolog, csak ügyesen kell a pénzzel bánni. Az akciós személyi kölcsön megéri, hiszen kedvezőbb feltételek mellett vehető igénybe, ezért is érdemes vagy várni egyre – ha van egy kedvenc pénzintézetünk –, vagy olyat keresni, ahol van éppen akció.

Az év vége és a karácsony környéke tökéletes időpont, hiszen ilyenkor mindig vannak kedvezmények, de ha még nem áll készen rá, akkor várjon húsvétig, akkor jönnek a tavaszi akciók. Mi most csak az Erstét és az OTP-t említettük, de érdemes minden pénzintézetnél kutakodni, hiszen a legtöbben kínálnak akciós személyi kölcsön lehetőséget.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása