Már csak a kiszámítható lakáshiteleket keresik

A kiszámítható lakáshitelek jobban fogynak és a lakáspiac február hónapban további növekedést mutatott. A hazai bankok 41 milliárd forint felett folyósítottak személyi kölcsönt és ez az összeg 37 százalékkal magasabb az előző évihez képest. A lakáshitelek szintén növekedést értek el, hiszen februárban már 61 milliárd forint összegben folyósították, amely 14 százalékos emelkedést mutat szintén az előző évhez képest.

A kiszámítható lakáshitel és a lakáshitelek is 10 éves rekordot döntöttek

2019. január és február hónapban az újonnan folyósított személyi kölcsönök folyósított összege 76 milliárd forint volt. A tavalyi évhez képes ez 31 százalékos emelkedést jelent. A lakáshiteleket még ennél is magasabb, azaz 122 milliárd forint értékben folyósították. Ez az összeg is meghaladja a tavalyit 12 százalékkal. A 2018-as egész éves ütemhez képest azonban alulmarad a két hitelfajta teljesítése.

hirdetes

Mekkora kiadást jelent most egy 10 millió forintos lakáshitel fix törlesztőrészlettel?

A legfrissebb adatok szerint a kiszámítható lakáshitelek vezetik az élmezőnyt. A kockázatosabb, azaz változó kamatozású hitelek csak 4 százalékot képviselnek a folyósított hitelállományban, hiszen az ügyfelek legtöbbje ezt kockázatosnak tartja.

A fix kamatozású lakáshitelek, amelyek akár 5-10 évre is rögzíthető kamatozásúak sokkal jobb eredményt értek el. A teljes piac mintegy 60 százalékát adják ezek a. hitelek. Havi 60 000 forintos törlesztőrészlettel egy 10 millió forintos, 20 éves futamidejű 5 évig fixen törleszthető hitelt vehetnek fel az ügyfelek. A teljes hiteldíjmutató ebben az esetben mindösszesen 4 %.

Kérjük szakértő segítségét, ha fontos a THM

A bankok számtalan akciós lehetőséget kínálnak fel az ügyfeleknek, de nem árt óvatosnak lenni. A tapasztaltabbak már eleve szakértő segítségét kérik, hiszen tudják, hogy minden szerződésnél az apróbetűs részben található a lényeg. Az egyes hiteltermékek között a THM-en kivül egyéb más eltérések is tapasztalhatók. Ugyanazt a hitelösszeget lehet, hogy más banknál sokkal kedvezőbb feltételek mellett lehet igénybe venni, azaz elképzelhető, hogy a törlesztőrészlet sokkal alacsonyabb lesz.

A kormány is igyekszik. segíteni a gyermekvállalást

A kormány az elkövetkezendő hónapokban, elméletileg júliustól elérhetővé teszi az ügyfelek számára a babaváró hitelt és bővíti a családi otthonteremtési támogatás programját is. Ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően elképzelhető., hogy a lakossági. hitelpiac többletkereslettel fog találkozni.

Most érdemes megvásárolni az új építésű lakásokat

Ingatlanszakértők egyöntetűen úgy vélik, hogy 2019-ben az új építésű lakás árak folyamatosan emelkedő tendenciát fognak mutatni. A megyeszékhelyeken átlagosan 10 százalékos növekedéssel érdemes, már most számolni. Lakáshitelből, illetve megfelelő kezdőtőke mellett akár személyi kölcsönből is lehet finanszírozni a lakásvásárlást. Az emelkedő árakat figyelembe véve, ha ilyen terveink vannak, érdemes minél előbb beindítani a kölcsönigénylést.

Csak alapos utánajárás vagy mérlegelés esetén szabad bármilyen banki szerződést megkötni, hiszen szem előtt kell tartani azt is, hogy hosszútávra kötelezzük el magunkat. Ez nem egy rövid távú időszak, hiszen a lakáshiteleket is sokan 20-30 éves futamidőre veszik fel.

Mielőtt aláírnánk egy hosszabb távra szóló szerződést érdemes a rövidebb futamidejű hiteleket is górcső alá venni, hiszen szinte minden esetben sokkal kevesebb kiadással jár. Ez a különbség akár több millió forint is lehet.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása