Már 7%-os kamat mellett igényelhető a Provident Havi 7-es kölcsön

A Provident ezen a nyáron egy újabb akcióval rukkolt elő. Jelenleg igen alacsony THM mellett kínálja a Havi 7-es kölcsönét. A kölcsön bármilyen célra felhasználható, így igény esetén még egy indián nyár is beleférhet a család programjába. Érdemes időben lefoglalni az utazásokat, így az előleget befizetésére a havi 7-es kölcsön akár már most felvehető.

Milyen információkat érdemes tudni a Provident havi 7-s kölcsönéről?

Egészen szeptember végéig lehet igényelni a kölcsönt, így, ha éppen nem utazásra szeretnénk fordítani, akkor a gyerekek beiskolázásban is segíthet. A hitel futamideje 3 év, azaz 36 hónap lehet maximum és 1 200 000 és 1 500 000 Forint között lehet igényelni.

hirdetes

A hitel kamata 6,81%, míg a THM 7,0%. Az ügyfelek egyre jobban keresik azokat a hitellehetőségeket amikor a teljes futamidő alatt fix a kamat, így a Provident ennél a konstrukciónál ezt lehetővé is teszi ügyfelei számára. A kezes és bármiféle fedezet nélkül igényelhető kölcsön szabad felhasználású, így nem kell a bank felé semmit sem leigazolni amikor a felhasználás megtörténik.

A fix kamatnak hála a törlesztőrészletek a teljes futamidő alatt fixek maradnak így az árfolyamkockázat elkerüli a családokat. A kölcsönt bankszámlára folyósítják és ide is várják a törlesztőrészletek megfizetését. Ha azonban az ügyfelek ragaszkodnak az otthoni szolgáltatás igénybevételéhez, akkor arra plusz költséget számol fel a Provident.

Jelenleg azonban ezzel a lehetőséggel is érdemes lehet élni, hiszen kedvezményes áron igényelhető. Ezt a kölcsönt bármikor díjmentesen elő lehet törleszteni, így, ha a futamidő során bármikor úgy döntünk, hogy kifizetjük a fennálló tartozást, akkor nem kell semmilyen egyéb díjat fizetni ezért a lehetőségért.

Milyen feltételek mellett lehet igényelni a 7-es kölcsönt és mi az igénylés folyamata?

A kölcsönt mindazok a magyarországi címmel rendelkező ügyfelek igénybe vehetik, akik betöltötték a 18. életévüket és érvényes azonosító okmányokkal rendelkeznek. A Provident Havi 7-es kölcsönt azok vehetik fel, akik minimum havi nettó 250 000 Ft jövedelmet tudnak igazolni és rendelkeznek lakossági bankszámlával.

A hiteligénylést a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül be lehet nyújtani, de az internetes oldalon keresztül visszahívást is lehet kérni. A telefonos beszélgetés során az ügyintéző ismerteti a kölcsön feltételeit és jellemzőit majd megkezdi a hitelbírálat első lépéseit. Bekéri a szükséges adatokat és a szerződéskötésre egy előre egyeztetett időpontban kerül majd sor.

A hitelbírálatot előkészítik és a tárgyalásra már magukkal viszik amennyiben az otthoni szolgáltatást kértük. Ha nem akkor nekünk ügyfeleknek kell befáradni a Provident fiókba. Amennyiben sikeres lesz a hitelbírálat, úgy akár 10 munkanapon belül is folyósítja a kölcsönt a Provident.

Figyeljünk oda amikor hitelt veszünk fel

Talán nem győzzük elégszer hangsúlyozni, de minden hitelfelvétel előtt alaposan gondoljuk át, hogy mekkora a teherbíró képessége a családi kasszánnak. A hitelfelvétel legyen közös családi döntés. A családtagokkal érdemes kikalkulálni, hogy a várható törlesztőrészletet biztosan tudják-e majd fizetni. Ilyenkor a legtöbben készítenek egy gyors költségvetést. Ezt érdemes egy évre előre elkészíteni, hiszen ekkor olyan kiadások is felmerülhetnek, amelyek nem hétköznapi kiadások.

Ilyen lehet például egy nyaralás, egy autó vásárlás, a gyerekek beiskolázásának költsége, vagy egy váratlan betegség. Betegségek esetében természetesen nem egyszerű előre megjósolni semmit, de ha a család keresője leesik a lábáról akkor is kell fizetni a Provident felé a törlesztőrészleteket. Javasoljuk, hogy mindig legyen egy tartalék, amihez ezekben az esetekben hozzá lehet nyúlni. Ha például tudjuk, hogy munkahelyünkön prémiumot kapunk, akkor azt ne költsük el egyből, hanem tartalékoljuk a nehezebb időkre.

Minden esetben a teherviselő képességnek megfelelő törlesztőrészlet visszafizetését vállaljuk be. Ha ez azzal jár, hogy például a kényelmi otthoni szolgáltatást nem vehetjük igénybe, akkor inkább menjünk be a bankfiókba és rendezzük le ott a kölcsönigénylést.

Minden hónapban átutalással ki lehet egyenlíteni a tartozást, így tulajdonképpen még spórolhatunk is, hiszen a készpénzfelvételekért már biztosan nem kell fizetnünk. A Provident weboldalát érdemes folyamatosan figyelni, hiszen sokszor szerveznek akciókat és ilyenkor az egyes kölcsöntípusokat sokkal olcsóbban is kiajánlják ügyfeleiknek.

Nézzünk végezetül pár példa kalkulációt

Egy 1 200 000 Forintos kölcsönt 36 hónapos futamidővel havi 36 950 Forintos törlesztőrészlet mellett vehetünk igénybe.

A THM ebben az esetben 7 százalék és a hitel teljes díja 130 200 Ft. A teljes visszafizetendő összeg ebből fakadóan 1 330 200 Forint lesz.

Amennyiben 100 000 Forinttal magasabb összegre van szükségünk, úgy hasonló kondíciók mellett a havi törlesztőrészlet 40 030 Forint és a hitel teljes díja 141 050 Forint. A futamidő végéig összesen 1 441 050 Forintot kell visszafizetnünk a Providentnek.

Egy 1 500 000 Forintos kölcsön esetében a havi törlesztőrészletünk 46 188 Ft, a hitel teljes díja 162 750 Forint és a futamidő végéig összesen 1 662 750 Forintot fizetünk vissza a pénzintézetnek.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása