Lakáskassza összehasonlítás

Az egyes lakáskasszák is különbözhetnek egymástól, annak ellenére, hogy az erre vonatkozó törvények igencsak szigorú szabályokat vetnek fel a szabályozásukra. Ha az OTP, az Erste és a Fundamenta kondícióit hasonlítjuk össze, akkor megállapíthatjuk, hogy míg az első kettő, tehát az OTP és az Erste bank sokkal inkább a banki háttérre összpontosít, addig a Fundamenta sokkal inkább értékesít személyi bankárokon keresztül.

Minden esetben a maximális futamidő összesen 10 év, ez van a törvényben is foglalva erre vonatkozóan.

hirdetes

Lakáskassza futamideje

A legrövidebb spórolási időszak pedig 4 év, mindegyik pénzintézetet illetően. Szintén szabályozva van az állam által kiadható támogatás, amelynek összege maximálisan 72 ezer forint, de az is meg van szabva, hogy amint a futamidő véget ért, a felvehető hitel kamata nem lehet több 10 százaléknál. Minden pénzintézetnél megegyező, 150 forint a számlavezetési díj.

Szintén fontos hogy tudjuk, hogy nincsen lehetőség a futamidő alatt megváltoztatni a szerződésben meghatározott betéti és hitelkamat mértéket, valamint a kezelési költség mértékét sem. Azt bizonyára már tudjuk, hogy mind az OTP, mint az Erste, mind pedig a Fundamenta kizárólag lakás célra ad támogatást, tehát lakásvásárlásra, felújításra, vagy éppen építésre.

A Fundamenta leginkább az Erste-hez hasonlít, hiszen egykor társak voltak, így a két pénzintézet között nagy hasonlóság van. Azt is érdemes tudni, hogy csak az OTP és a Fundamenta ad előhitelezési lehetőséget, az Erste-nél nincs lehetőség a futamidő lejárta előtt felvenni az összeget.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása