Folyószámlahitel törlesztése

A folyószámlahitel törlesztése a legtöbb banknál, ha nem az összesnél, automatikusan történik. Ez azt jelenti, hogy amint az adott folyószámlára jóváírás érkezik be, akkor az azonnal a fennálló hitel visszatörlesztésére íródik majd jóvá. Vagyis, ha van fennálló hiteltartozásunk azon a folyószámlán, ahova a legközelebb a jóváírás érkezik, akkor az automatikusan törlesztésre kerül a bank által.

hirdetes

Folyószámlahitel törlesztés feltételei

Ez természetesen független attól, hogy maga a jóváírás hogyan valósult meg. Ugyebár ahogy azt már tudjuk, jóváírás kétféleképpen keletkezhet a folyószámlánkon, vagy átutalás által, vagy pedig banki készpénzzel történő befizetés által. Amint ezek valamelyike jóváíródik, a hiteltartozás fennálló része a bank által jóváíródik a folyószámlán, és a hitelkeret újra felhasználhatóvá válik.
Ezután a hitelkeret ismételten a rendelkezésünkre áll, így akkor használjuk fel, és arra, amire csak szeretnénk. Folyószámlahitelünkből természetesen bankkártya segítségével is vásárolhatunk, hasonlóképp, mintha hitelkártyával rendelkeznénk.

A folyószámlahitelnek természetesen van kamatja, ugyanúgy, mint bármely más hitelnek, így ennek köszönhetően előfordulhat az is, hogy a fennálló folyószámlahitel tartozás a kamatok miatt valamennyivel magasabb lesz, mint a felvett összeg, azonban ez minden pénzintézetnél teljes mértékben eltérő.

Szintén nem azonosak az egyes bankok kamatkondíciói, ezeket minden pénzintézet aktuális kondíciós listáján találhatjuk meg, vagy pedig személyesen ajánlatkérést követően abban a bankban, ahol a folyószámlánk van, és ahova a munkabérünk is érkezik.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása