Fundamenta lakáskassza adókedvezménnyel?

A Fundamenta lakás- előtakarékosságnál és a hiteleknél is adott a lehetőség arra, hogy adókedvezményben részesüljünk. A Fundamenta által kínált hiteltermékek az Azonnali hitel, a Megelőlegező hitel, a Lakáskölcsön és a Lojalitási hitel azt a nem elhanyagolható kedvezményt nyújtják az ügyfeleknek, hogy a legrövidebbb futamidejűtől a leghosszabb futamidejűig mindegyik kamatadó mentes befektetési forma.

hirdetes

A leendő ügyfelekben felmerülhet a kérdés, hogy a különböző futamidejű befektetési formák nem mindegyike kamatadó mentes. A vízválasztó az öt év szokott lenni, viszont a lakáskasszák esetében már a legrövidebb, 4 év 4 hónapos futamidő is nyújtja a kamatadó mentesség előnyét, ezzel együtt ennek az EBKM értéke a legmagasabb, tehát nagyon ajánlható termék, hiszen az adómentesség mellett plusz állami támogatás is jár hozzá. A befizetések 30%-át teszi hozzá az állam a megtakarításainkhoz.

Az állami támogatás viszont nincs semmilyen hatással az adózásunkra, tehát attól, hogy a megtakarításainkra az állam 30%-os támogatást nyújt, és erről minden évben kapunk kimutatást a lakáskasszától, ám ettől nem válunk önadózóvá, a munkáltatónk el tudja készíteni számunkra az éves adóbevallásunkat.

 

 

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása