Lakáshitel az Erste Banknál 2015-ben

Az Erste Bank 2015-ben is többféle konstrukcióval szolgál azoknak, akik szeretnének jó kamatozású és feltételekkel rendelkező lakáshitelt felvenni, ezáltal a pénzintézet garantálja, hogy piaci kamatozású lakáskölcsöneihez idén is olyan feltételeket, illetve kedvezményeket biztosít, amelyekkel bárki könnyedén megvásárolhatja álmai lakását.

Az Erste lakáshitel előnyei 2015-ben

Az Erste Bank piaci kamatozású lakáshiteleit igény szerint már 6 havi referencia kamatperiódussal és 5 éves kamatfelár periódussal is igényelni lehet, de kérhető a teljes futamidő alatt 5 éves kamatperiódus is, ami sokaknak óriási kedvezményt jelent. A bank ezen felül idén is garantálja a 0 százalékos kezelési költséget, az értékbecslési díjat pedig a folyósítás után írják jóvá. Az Erste legfeljebb 50 ezer forintos értékhatárig, de visszatéríti a hitelügylethez kapcsolódó, és az ügyfél által megfizetett közjegyzői díjakat, ezen felül pedig felajánlja, hogy a banknál nyitott számla esetén további kedvezményeket ad.

hirdetes

Amennyiben ugyanis a lakáshitel igénylője a törlesztési számlájára küldeti legalább 100 ezer forintot meghaladó havi jövedelmét, vagy Prémium ügyféllé lép elő, akkor az Erste a lakás kölcsön felvételekor teljes mértékben elengedi a folyósítási jutalékot, ezen felül a teljes futamidő alatt kamatkedvezményben részesíti az ügyfelet. A pénzintézet lehetőséget nyújt továbbá arra is, hogy bármelyik másik banknál fennálló lakáscélú hitelt egy sokkal kedvezőbb kamatozású, ezáltal alacsonyabb törlesztő-részletű Erste lakáshitellel váltsák ki az ügyfelek, amelynek THM mutatója 4,81-7,14 százalék.

Kik, mire és mennyit?

Az Erste piaci kamatozású lakáshitelét nem csak új lakás vásárlására igényelhetik az ügyfelek, hanem használt lakás vételezésére, esetleg építésre is. A hitel összege felhasználható továbbá telekvásárlásra, valamint lakásfelújításra is, legyen szó akár lakóépületről, akár üdülőingatlanról, annak felújításáról, javításáról vagy kibővítéséről.

Az Erste lakáshitele kérhető még lakások korszerűsítésére is, legyen az a meglévő lakóépület komfortfokozatának növelése céljából – például víz-, csatorna, gáz vagy egyéb hálózatok kiépítésére –, vagy energiai tulajdonságának növelésére, ezáltal nyílászárók cseréjére vagy szigetelésre, esetleg tetőcserére. Szintén felhasználható továbbá ez a fajta kölcsöntípus egy már meglévő lakáscélú hitel kiváltására is!

Erste lakáshitel feltételei 2015-ben

Az Erste lakáshitelét minden esetben csak olyan nagykorú, magyarországi lakhellyel rendelkező, és elfogadható jövedelmű személyek vehetik fel, akik nem szerepelnek negatív besorolással a Központi Hitelinformációs Rendszer listáján, ezen felül pedig megfelelnek a bank hitelbírálati feltételeinek. Amennyiben az igénylő házas ember, az ügyletbe minden esetben be kell vonnia házastársát is!

A felvehető hitel összegét számtalan dolog meghatározhatja, de a legalapvetőbb formában a hitel igénylőjének nettó és egyben igazolt jövedelme, valamint a fedezetül felajánlott ingatlan vagy ingatlanok hitelbiztosítéki értéke, amit minden esetben a pénzintézet értékbecslője határoz meg. Az Erste minden lakáscélú hitelnél ingatlanfedezetet kér, aminek értéke nem haladhatja meg az 50 millió forintot, és ez az összeghatár jellemzi a felvehető hitel mennyiségi maximumát is.

Az Erste Bank forint alapú lakáshitele esetén a nyújtott kölcsön összege soha nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80 százalékát, hitelbiztosítéki értékének 75-85 százalékát, valamint beruházás esetén a finanszírozási igény 100 százalékát.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása