Lakáshitel a Budapest Banktól ezt is jó tudnia

Egy új lakásba való költözés minden esetben nagy lelki terhet ró az emberekre, hiszen döntések egész sorát kell meghozni hozzá, a folyamat pedig rengeteg stresszel, tervezéssel és megoldandó problémával jár.

Ami azonban gyakran ennél is nagyobb baj, az konkrétan a megvásárolandó lakás vételára, avagy összege, amihez a legegyszerűbb megoldás, ha lakáshitelt veszünk fel – példának okáért a Budapest Banktól, akik nem csak új és használt lakások vásárlásához nyújtanak kölcsönt, hanem már meglévő ingatlanok bővüléséhez, átalakításához és felújításához is kínálnak kedvező konstrukciókat.

hirdetes

Mire használható fel a Budapest Bank lakáshitele?

A Budapest Bank lakáshitele kiváló választás abban az esetben, ha lakást szeretnénk vásárolni, hiszen a jelzáloghitel új és használt lakásra egyaránt felhasználható. Ezen felül alkalmazhatjuk refinanszírozáshoz is, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy már meglévő lakáshitelünket szeretnénk kiváltani vele annak érdekében, hogy csökkentsük törlesztő-részleteinket.

A bank lakáshiteléből fedezhető továbbá meglévő ingatlan bővítése is, amelyek olyan építési munkálatokhoz igényelhetők, amelyek eredményeképpen a lakás alapterülete kibővíthető, de akár még a tetőtér beépítéséhez is felhasználható.

A Budapest Bank lakáshitele mellett több érv is szól, így például kimagasló előnye, hogy amennyiben több ingatlant ajánlunk fel fedezetként, akkor lehetőségünk van olyan nagy összegű kölcsönt is felvenni, amiből rendhagyó módon a kiszemelt ingatlan akár teljes vételárát is fedezhetjük. A banktól kérhetünk továbbá előzetes hitelképesség vizsgálatot is annak érdekében, hogy még a lakáshitel igénylésének kérelme előtt megtudjuk: aktuális anyagi helyzetünk alapján mennyi kölcsönt kaphatunk a pénzintézettől.

A lakáshitel igénylésének feltételei a Budapest Banknál

A Budapest Bank lakáshitelének igényléséhez be kell tartanunk bizonyos feltételeket, amelyek semmivel sem szigorúbbak, mint a legtöbb pénzintézet által lefektetett kritériumok. Ezáltal a lakáskölcsön igénylőjének a felvételkor nagykorúnak kell lennie, és rendelkeznie kell valamilyen személyazonosításra szolgáló dokumentummal, ami lehet személyi igazolvány, útlevél, vagy jogosítvány.

Szükséges továbbá, hogy a hitel igénylője rendelkezzen állandó lakcímmel, és 3 hónapnyi folyamatos munkaviszonnyal az aktuális munkahelyén. A hitel felvevőjének igazolnia kell rendszeres havi jövedelmét, amelynek összegét is kiköti a Budapest Bank, ezáltal az ügylet összes szereplője legalább nettó 110 ezer forintos jövedelemmel kell, hogy rendelkezzen.

Vállalkozások esetében a feltételek között találjuk még a sikeresen, nyereséggel lezárt üzleti esztendőt, de esetükben, akárcsak a magánszemélyeknél alapfeltétel még, hogy az igénylő rendelkezzen vagy előfizetéses, vagy vezetékes telefonnal

A Budapest Bank a hitelbírálat során kiegészítő biztosítékot írhat elő a lakáskölcsön igénylői számára abban az esetben, ha az ügyfelek életkora a hitel lejáratakor férfiak esetében meghaladja a 70, nők esetében a 78 évet. Ez a legtöbb esetben társigénylő bevonásában nyilvánul meg, de a szerződő felek felajánlhatnak ingatlanfedezetet is, de a bank más, az imént felsoroltakon kívüli kiegészítő biztosítékokat írhasson elő.

Ha a lakáshitel felvételéhez ingatlanfedezet szükséges, annak forgalmi értékének legalább 5 millió forintnak kell lenni, és nem csak lakás vagy családi ház, hanem építési telek, üdülő és nyaraló is szolgálhatnak fedezetként.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása