Lakásfelújításhoz is használható a lakástakarék

Nem csak egy lakás megvásárlása, hanem már egy otthon felújítása is igencsak költséges lehet, ezáltal sokan csak azért nem újítják fel vagy korszerűsítik, ezáltal például szigetelik házukat, mert egyszerűen nem telik nekik erre.

Noha vannak pályázatok, amelyeket lehet igényelni, ezek azonban az esetek jelentős többségében hamar kimerülnek, ezáltal pár nagyon sok családnak nyújtanak segítséget, ám még ennél is többre lenne szükség ahhoz, hogy valóban mindenki tudja korszerűsíteni otthonát, ha szeretné. Sokan azonban azért is csúsznak le ezekről a pályázatokról, mert vagy nem találnák rájuk, vagy ha meg is találják őket, akkor nem tudják, hogy milyen formában tudnák igényelni az összeget.

hirdetes

Amennyiben se időnk, se kedvünk állandó jelleggel a pályázatokat figyelni, de házunk felújítása hamarosan már időszerűvé válik, akkor itt az idő, hogy mielőbb cselekedjünk!

Lakástakarék lakásfelújításhoz, nézzük a konkrétumokat

Kevesen tudják, de a lakástakarék segítségével nem csak új házat vásárolhatunk magunknak, illetve nem csak lakáscélú hitelünket támogathatjuk meg vele, hanem biztonságos formában, kockázat nélkül tehetünk félre pénzt, amit az igénylés után szinte bármire elkölthetünk majd, ezáltal például otthonunk felújítására is. Amennyiben havonta 20 ezer forintot szánunk arra, hogy fizessük a lakástakarékot, akkor 5 év alatt az állami támogatással együtt 1,6 millió forintot is összegyűjthetünk, ami elegendő egy tetőcseréhez, egy teljes szigeteléshez, vagy akár a nyílászárók cseréjéhez, de fűtéskorszerűsítésre is. Mindez nem jár se nagy lemondással, se nagy kockázattal, mindössze egy kis előzetes takarékosságot követel az embertől.

A lakástakarék egyik nagy előnye, hogy nem csak betéti kamat, hanem állami támogatás is jár hozzá, ezáltal sokkal több pénzt gyűjthetünk össze, mint amennyit valójában befizettünk, illetve félretettünk volna.

Ma már több bank is biztosít számunkra különféle feltételekkel rendelkező lakástakarékokat, de bizonyos pénzintézetek arra is lehetőséget adnak, hogy amennyiben például a megtakarított pénzünk nem elegendő a felújítás teljes kivitelezéséhez, akkor azonnali hitelt is nyújtsanak hozzá kedvezményesen. Sőt mi több, amennyiben előbb szeretnénk hozzájutni pénzünkhöz, minthogy a szerződésben kikötött futamidő lejárna, van olyan pénzintézet Magyarországon, ami erre is lehetőséget biztosít, így például akár már egy évnyi takarékosság után lehívhatjuk a teljes pénzt, kamatokkal együtt, amit ezt követően lényegében egyfajta hitelként törlesztünk majd a banknak a futamidő végéig, mindenféle többletköltség nélkül.

Milyen egyéb anyagi lehetőségek vannak a lakásunk felújításához?

Amennyiben lakásfelújításon törjük a fejünket, a lakástakarék az egyik legjobb alternatíva, de ez nem jelenti azt, hogy ezzel lehetőségeink ki is merültek volna. Felújításhoz egyre többen vesznek ugyanis fel szabadon használható személyi kölcsönt, amit ma már minden bank kínálatában megtalálhatunk, sőt mi több, vannak pénzintézetek, amelyek direkt kedvező személyi hitellel kecsegtetnek lakásfelújításra.

Beszélhetünk ezen felül ingatlanfedezetes lakáskorszerűsítési hitelről is, amihez mindig egy költségvetést kell benyújtanunk a bankhoz, akik ellenőrzik is majd, hogy valóban arra használtuk-e fel a kiutalt összeget.

Ehhez nem csak piaci kamatozással ellátott, hanem államilag támogatott hitelt is igényelhetünk abban az esetben, ha megfelelünk a feltételeknek. A bankok ilyen kölcsönt csak ingatlanfedezetre adnak, tehát egy kockázatos jelzáloghitelről van szó, ami természetesen a korszerűsítésre váró ingatlan is lehet!

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása